Aleksandar Stanojević (©Starsport)
Aleksandar Stanojević (©Starsport)

Stanojević: Svi su nas otpisali, samo da budemo jači nego prošli put

Vreme čitanja: 3min | pet. 15.04.22. | 14:30

„Neću opravdanja“, kaže trener Partizana

Još od vremena kad je Ivan Tomić sedeo na klupi, u svlačionici Partizana stoji natpis: „Kad, ako ne sad? Ko, ako ne mi?“. Primenjivo na aktuelni trenutak u kome izazivač traži način da pretekne lidera, vrati se na prvo mesto superligaške tabele i od kandidata za naslov postane favorit za titulu.

Da bi se to desilo potrebno je da u 167. večitom derbiju uradi ono što nije na prethodnih pet. Da pobedi.

Izabrane vesti

U Humskoj su uvereni da imaju kapaciteta za takav izazov.

Znamo svi šta nam znači predstojeća utakmica. Nažalost, ne igramo na našem stadionu, iako smo zaslužili dosadašnjim igrama da budemo domaćini“, ukazuje Stanojević da je došlo do obrta na čelu tabele u poslednjih nekoliko kola osnovnog dela prvenstva, ali ga raduje kadrovska situacija.

Izlazimo u najjačem sastavu. Nema opravdanja. Nemamo nikakve zamerke ni oko čega, želimo da izađemo mnogo jače nego prošli derbi. Najviše me interesuje da vidim kako će igrači ući u meč, da vidim kako će pokazati karakter zbog svih dešavanja“.

Crno-beli imaju dva boda manje. Pride, igraju u gostima. Na stadionu na kome nisu u prvenstvu dobili od oktobra 2017.

Vidim da su nas svi otpisali, veruju da je teško da pobedimo tamo. Derbi je specifična stvar, ali se nadamo najboljem. Momcima je teško pao remi sa Čukaričkim, ali nije moral, jer smo odigrali jednu od najboljih utakmica. Nije im teško pao rezultat, već stvari koje utiču. Bolje je što smo igrali dobro, onda možemo da gledamo kroz pozitivne strane“.

Meč će suditi Srđan Jovanović, najbolji srpski arbitar, koga Zvezda „nije želela“, baš kao što ni Stanojević nije hteo da se upušta u dublju analizu.

Ne znam sad. Da pravim ja pritisak ovdavde... Svi smo komentarisaali da je poslednja dva derbija sudio dobro, držao pod kontlolm, iako smo mogli da se hvatamo za penal Strahinje Erakovića. Njemu je nametnut pritisak s njihove strane, mi to ne radimo. Svi derbiji otkako sam ja ovde bili su u redu kad je u pitanju suđenje. Ni na arbitražu uopšte nisam imao primedbe dok nije došlo proleće. Želim na pozitivan način da utičemo na ambijet“.

Hajmo malo o fudbalu. Konačno.

I mi i oni krećemo ofanzivno. Nametnuli smo se na našem stadionu, bili bolji u većem delu susreta, isto važi i za njih na njihovom stadionu. Svi imamo strategiju, s obzirom da Zvezda sve utakmice pobeđuje, mi moramo da slavimo da bismo ostali u trci za titulom. Krenućemo napadački, ali možda nam Zvezda neće dati. Nema u današnjem fudbalu ’igram defanzivno’, nego ideš da pobediš“.

Ne očekuje Stanojević taktička iznenađenje kolege Dejana Stankovića.

Znamo se. Može biti minimalnih, spremni smo na sve rotacije. Ne verujem da će menjati nešto posebno, mislim da će izvesti skoro isti tim. Naravno da će tražiti detalje, potencijalna iznenađenja, ali će mu ekipa biti slična kao u februaru“.

A ambijent u ekipi:

Derbi jeste važan, ali nije sudbonosan, jer će to biti naredna utakmica. Možemo da kažemo da je najvažnija sad, kao što će biti sledeća. Igrači su super, mirnih glava, dobro raspoloženi. Samo da izađu i pruže maksimum. Možda na neke stvari ne možete da utičete“, dodao je Aleksandar Stanojević.

NI IGRAČI NEĆE ZNATI TIM

Iznerviralo je Aleksandra Stanojevića što se mediji u sedmici derbija bave projekcijom tima!?

Razrešio sam sve dileme. Neće igrači ni na poslednjem treningu znati ni ko brani, ni ko igra, jer vidim da to pišete. Neće znati oni, a ni vi“, dodao je trener Partizana.

Čak je pokušao da dilemu oko desnog beka pretvori u trilemu, apostrofirajući da osim Aleksandra Miljkovića i Marka Živkovića ima još jedno rešenje:

Tu je i Lutovac, vratio se...


tagovi

Aleksandar Stanojević167. večiti derbiFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara