Stara klasa Bojana Matića: Vojvodina u 90+1 pokorila Milanovac (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 21.02.22. | 16:59

Gol iskusnog napadača Novosađanima doneo ceo plen – 3:2

Grešila je odbrana Vojvodine, slab dan imao je golman Emil Rockov, ali je staru klasu pokazao Bojan Matić. Golom u nadoknadi vremena iskusnog napadača Vojvodina je pokorila Gornji Milanovac (3:2), upisavši drugu uzastopnu pobedu. Dovoljno da se izvrši dodatni pritisak na trećeplasirani Čukarički i možda nagovesti da bi ovog proleća mogla da u kontinuitetu igra dobro. Dostojno trećeg kluba u Srbiji.

Svega je bilo ovog popodneva u srcu Šumadije. Sa dve slabe reakcije Emil Rockov je častio Milanovčane, ali je tim Slavoljuba Đorđevića bio dovoljno hrabar i otresit da prvo okrene rezultat, a potom dođe do celog plena u režiji Bojana Matića koji je bio jedan od aduta sa klupe Slavoljuba Đorđevića.

Izabrane vesti

Utisak je da je Emil Rockov u obe situacije, kod golova Metalca, mogao bolje da reaguje. Posebno se to odnosi na detalj iz 22. minuta, kada je bivši mladi reprezentativac Srbije Filip Stuparević bio usamljen na desnoj strani. Gledao je ka saigračima u šesnaestercu nekadašnji član Votforda, ali mu je lopta prešla preko noge i završila u mreži. Daleko je bio Rockov koji se prilikom pada sudario sa stativom.

Vođstvo ekipe iz Gornjeg Milanovca oživelo je do tada vrlo skroman meč. Vojvodina je postala mnogo opasnija. I brzo izjednačila. Ključan pas odigrao je vezista Busnić, odbranio je Dušan Marković udarac Kabića, ali je na loptu natrčao Ivan Vukčević i lako pogodio.

Delovalo je Vojvodina vrlo ozbiljno i konkretno. Lako je stvarala višak kao u 51. minutu, kada je posle centaršuta sa leve strane kapiten Čović uhvatio poluvolej i doneo Novosađanima preokret.

Sve su gosti imali na svojoj strani. I vođstvo i psihološku prednost, ali nisu znali da iz prve zatvore utakmicu. Odnosno, pali su posle dalekometnog hica Nikole Stajića. Nije to bio jak udarac, ali je Emil Rockov ponovo bio kratak.

Morala je Vojvodina da strepi i za remi. Uspeo je da se Rockov donekle iskupi pošto je neutralisao udarac Prestiža. Ali je onda Vojvodina zadala poslednji udarac. Akciju Zukića ispratio je Lazarević koji je kvalitetnim centaršutem isprovocirao Bojana Matića da reaguje ispred štopera Metalca i donese bodove Vojvodini.

 SUPERLIGA - 23. KOLO

Subota

Novi Pazar – Kolubara 1:2 (0:1)

/Rubežić 64 – Nikolić 33, Filipović 56/

Čukarički - Mladost 1:0 (0:0)

/Rakonjac 75/

TSC - Spartak 2:1 (1:1)

/Milićević 28 - Ratkov 54 - Rošević 8/

Nedelja

Proleter - Crvena zvezda 1:2 (0:1)

/Tomović 61 - Ben 34, Pavkov 86/

Partizan - Radnički Kragujevac 2:0 (2:0)

/Rikardo 18, Jojić 34/

Voždovac - Radnički Niš 0:0

Ponedeljak

Metalac - Vojvodina 2:3 (1:1)

/Stuparević 22, Stojić 70 - Vukčević 41, Čović 47, Matić 90+1/

Radnik - Napredak 0:0



tagovi

Emil RockovSlavoljub ĐorđevićBojan Matić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara