Tripla kruna na ispitu

Vreme čitanja: 3min | uto. 03.03.20. | 10:55

Mart je ključan, jer harizmatični strateg Liverpula Jirgen Klop nikada nije uspeo da preskoči 5. rundu drugog po važnosti takmičenja u Engleskoj, a namere Crvenih dodatno komplikuje to što je kormilar Čelsija Frenk Lampard u potrazi za svojim prvim trofejem u ulozi trenera (20.45)

Iz godine u godinu FA kup je surovo gubilište. Bilo da se radi o dvobojima autsajdera sa titanima ili sukobima najuspešnijih timova u istoriji takmičenja. Čelsi i Liverpul spadaju u ovu drugu grupu i zbirno u trofejnoj sali imaju 15 pehara najstarijeg fudbalskog takmičenja na planeti. Mesta u četvrtfinalu ove sezone ima samo za jednog, pa okršaj Plavaca i Redsa na Stamford Bridžu garantuje neizvesnost (20.45).

Čelsi se osam puta kitio lovorikama FA kupa, a pet od tih osam pehara stiglo je u Zapadni London otkako je Liverpul poslednji put uspeo da stigne do njega 2006. godine. Dva kluba su se ranije susrela deset puta u takmičenju, pri čemu su Plavci imali više prilika za zadovoljstvo, ali momci s Enfilda imaju visoke aspiracije i nadaju se triploj kruni. Mart je ključan, jer harizmatični strateg Liverpula Jirgen Klop nikada nije uspeo da preskoči 5. rundu drugog po važnosti takmičenja u Engleskoj, a namere Crvenih dodatno komplikuje to što je kormilar Čelsija Frenk Lampard u potrazi za svojim prvim trofejem u ulozi trenera.
"Igramo protiv Liverpula. Navijači dolaze da nas vide u FA kupu, gde ćemo da pokušamo da pobedimo najbolji tim u zemlji. To ne znači da možda neću promeniti nekoliko igrača. Čisto da osvežim ekipu sa nekoliko malo drugačijih opcija", istakao je Frenk Lampard.

Izabrane vesti

Forma oba tima nije bajna. Redsi su tokom vikenda prvi put poraženi u prvenstvu ove sezone, i to od davljenika Votforda sa visokih 3:0, što je sve glasnije pokrenulo debatu da je Liverpul zapao u krizu. Ništa bolje stanje nije ni u redovima Čelsija, koji je, takođe, u subotu doživeo razočaravajući rezultat, pošto je remizirao kod kuće sa Bornmutom i doveo u pitanje plasman u Ligu šampiona.

Posle pomenutog poraza od Votforda Klop je govorio o restartu iliti ponovnom pokretanju, a to verovatno znači sada i odmah. Naravno, ako je tako, večeras ne treba očekivati sastav koji je nemački stručnjak birao u trećem i četvrtom kolu FA kupa, već dobro poznata imena. A, ona su sada lišena "tereta" zbog jurnjave za sezonom bez poraza u Premijer ligi i drugih rekorda. Sada slobodno mogu da napadaju na svim frontovima...
"Čelsi je ekipa koja ume da igra fudbal i koja dominira u pasovima. Tu su sjajni. Moramo naći rešenje. To će biti drugačiji izazov. Ali, mi smo Liverpul. Uvek smo pod pritiskom i očekuje se da ćemo stalno da pobeđujemo. Nalazimo se među poslednjih 16 u FA kupu i želimo da prođemo dalje. To je plan", ocenio je Jirgen Klop.

Čelsi ne može da računa na najboljeg strelca Tamija Abrahama zbog povrede gležnja, Ngolo Kante i Kristijan Pulišić takođe su odsutni, dok je Andreas Kristensen neizvestan. Liverpul bi trebalo da izvede najjaču postavu, a Džo Gomez i Džejms Milner su na raspolaganju treneru pošto su preskočili Votford. Džordan Henderson, Nabi Keita, Đerdan Šaćiri i Natanijel Klajn su van stroja.

FA KUP - OSMINA FINALA

Ponedeljak
Portsmut - Arsenal 0:2 (0:1)
/Papastatopulos 45+4, Nketija 51/

Utorak
20.45: (2,75) Čelsi (3,05) Liverpul (2,75)
21.00: (5,10) Reding (3,45) Šefild junajted (1,75)
21.00: (2,55) Vest Bromvič Albion (3,20) Njukasl (2,85)

Sreda
20.45: (14,0) Šefild Venzdej (6,75) Mančester siti (1,20)
20.45: (1,28) Lester (6,00) Birmingem (9,50)
20.45: (1,60) Totenhem (4,00) Norič (5,60)

Četvrtak
20.45: (5,70) Derbi (4,00) Mančester junajted (1,60)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Reuters


TIPUJ ZA RETRO DRES ČELSIJA


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara