Stigao poziv u Partizan, Banjak u reprezentaciji posle pet godina

Vreme čitanja: 2min | pon. 09.11.20. | 10:58

Štoper dobrim igrama zaslužio povratak u nacionalni tim

Partizan nema uspešan početak sezone, ali za njegovog štopera Makija Banjaka se to ne bi moglo reći. Dokaz za to je i povratak Kamerunca u reprezentaciju posle pet godina.

Banjak je pozvan da se priključi reprezentaciji Kameruna za predstojeće okupljanje. On se prvo našao na širem spisku od 32 igrača. Selektor Antonio Konseisao je tada objavio uži spisak od 24 igrača plus osam rezervnih u slučaju povreda ili pozitivnih slučajeva na virus COVID-19. Juče je Banjak dobio i definitivan poziv da se priključi nacionalnoj selekciji.

Izabrane vesti

Za Partizanovog štopera je to povratak u nacionalni tim posle pet godina. Prvi put je pozvan sa 22 godine kada je bio član B tima Barselone. Debitovao je u prijateljskom meču protiv DR Konga uoči Afričkog kupa nacija 2015. i bio je deo reprezentacije na pomenutom turniru ali nije upisao nijedan meč. Ostaje na dva nastupa u prijateljskim utakmicama, da bi se igrama u Partizanu vratio u tabor Neukrotivih lavova.

Kamerun očekuju dva jako bitna meča protiv Mozambika u kvalifikacijama za Kup afričkih nacija. Neukrotivi lavovi se nalaze u grupi s Mozambikom, Zelenortskim Ostrvima i Ruandom. Trenutno dele prvu poziciju s Mozambikom jer oba tima imaju po četiri boda posle dve odigrane utakmice. Do kraja su ostala još četiri kola i Kameruncima je potrebna makar jedna pobeda iz dvomeča s Mozambikom da bi ostali među prva koja idu na završni turnir.

Pored Banjaka na spisku Kameruna se nalaze neka zvučna imena kao što su Ajaksov golman Andre Onana, Lionov napadač Karl Toko Ekambi, Bajernov ofanzivac Erik Čupo Moting, Fulamov vezista Andre Zambo Angiza, Salcburgov štoper Žerom Onguen


tagovi

Maki Banjakreprezentacija Kameruna

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara