Stigla presuda iz FIFA: Novi Pazar ne može da registruje pojačanja

Vreme čitanja: 2min | čet. 12.01.23. | 18:35

Na tapetu i četiri kluba iz Prve Mozzart Bet Lige Srbije

Novi Pazar do daljeg neće moći da registruje pojačanja iz zimskog prelaznog toka. Ovu informaciju preneo je Sportklub, uz obrazloženje da je superligaš sa Jošanice kažnjen zabranom registracije novajlija, po pravosnažnoj odluci FIFA.

Novi Pazar će, prema odluci svetske kuće fudbala, morati da izmiri dugovanja Farisu Handžiću, ili dostavi plan reprograma. Tek pošto novopečeni član Budućnosti iz Banovića bude izmiren, Novi Pazar moći će da registruje novajline u zimskim danima.

Izabrane vesti

U težoj situaciji je prvoligaš Inđija. FIFA je u kancelariju Fudbalskog saveza Srbije dostavila pravosnažnu odluku u sporu sremskog prvoligaša sa nekadašnjim članom, Belorusom Denisom Čalovim. Inđijci će morati da dostave dokaz o izmirenju dugovanja, ali i isplati službenih lica na kup utakmici sa Napretkom. Bivši prvotimac zeleno-belih trenutno je član beloruskog Vitebska.

Po sličnom osnovu, suspendovan je i prvoligaš Zlatibor. Klub sa najviše fudbalske kote nije izmirio dugovanja, takođe, prema sudijama kup utakmice sa Čukaričkim. Zlatiborce je prijavio i Opštinski fudbalski savez Užica zbog duga od oko 700.000 dinara, ali Disciplinska komisija FSS nije još odlučivala po ovom predmetu.

Kažnjen je i Rad. Prvoligaš sa Banjice, zanimljivo, nije isplaćivao službena lica na više utakmica u konkurenciji omladinaca i kadeta.

Napokon, na listi suspendovanih nalazi se i Novi Sad. Prvoligaš sa Detelinare nasledio je dugovanje Proletera prema bivšem prvotimcu, Danielu Ortizu.

Suspendovani klubovi moraće da što pre da izmire dugovanja, zimski prelazni rok počinje 16. januara. Odluke je donela Disciplinska komisija FSS, s potpisom predsednika Ivana Nikolića, na sednici u četvrtak.


tagovi

FK Novi PazarDisciplinska komisija FSS

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara