Stižu lepši dani za Želju: Malezijci hoće da ulažu u sarajevskog velikana, ključni sastanak 5. decembra

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.10.21. | 10:14

Reč je o kompaniji Haro Sport

Proslavio je nedavno sarajevski Željezničar vek postojanja, uz želju da se što pre vrati na nekadašnji nivo kada je bio priznata marka i na terenima širom Jugoslavije. Kroz buran period i dalje prolazi klub sa Grbavice, poslednja titula prvaka Bosne i Hercegovine osvojena je 2013. godine.  Od tada je bilo svetlih trenutaka, posebno pod komandom Amara Osima, ali se više pričalo o organizacionim i finansijskim problemima velikana jugoslovenskog fudbala, koji je iznedrio brojne, priznate asove.

Međutim, poslednje informacije govore da bi za Željezničar mogli da stignu mnogo lepši dani. Prema saznanjima MOZZART Sporta kompanija iz Malezije, sa sedištem u Kuala Lumpuru, Haro Sport, vrlo je zainteresovana da kao investitor uloži određena sreddstva u sarajevski klub. Reč je o agenciji koja se bavi sportskim i zabavnim marketingom, i koja je već u pregovorima sa Željezničarom oko načina buduće saradnje.

Izabrane vesti

Malezijci imaju ozbiljne planove, brojni mejlovi su već poslati na adresu kluba iz Sarajeva, ali je pandemija virusa korona odložila ključni sastanak. On bi trebalo da se dogodi 5. decembra, kada bi u glavni grad Bosne i Hercegovine trebalo da doputuje vlasnik kompanije Haro Sport Fahrizal Hasan. Sluti da bi moglo da dođe do ozbiljne saradnje, koja bi pomogla Željezničaru, da za početak, postane konkurentan u borbi sa timovima iz vrha bosanskog fudbala. Potencijalni dolaskom kompanije Haro Sport u Željezničar, bosanski fudbal bio bi zanimljiv i zbog još jednog podatka. Makar dva puta u sezoni gledali bismo malezijski derbi, pošto je vlasnik Sarajeva Vinsent Tan.

Željezničar je prethodnu sezonu okončao na sedmom mestu tabele BIH. Trenutno pod komandom nekadašnjeg čuvara mreže reprezentacije Jugoslavije Plavi zauzimaju šestu poziciju, sa 12 bodova manje od lidera Zrinjskog.



tagovi

FK Željezničar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara