Kagava i Mitroglu (©AFP)
Kagava i Mitroglu (©AFP)

Stižu pojačanja u Solun: Predsednik Arisa potvrdio Mitroglua, Kagava i Bradonjić u Paoku

Vreme čitanja: 2min | sub. 23.01.21. | 15:11

Grčki timovi se pojačavaju za nastavak sezone

Solunski fudbalski klubovi Aris i PAOK ozbiljno su se nameračili da pomrse račune atinskim klubovima i postanu redovni konkurenti za najviši plasman. Ugledni grčki mediji danas bruje o pojačanjima koja stižu u redove timova iz poznate luke sa severa zemlje.

Najzvučnije pojačanje dovodi Aris u liku Kostasa Mitroglua! Prvi čovek Arisa Teodoris Karipidis objavio je na društvenim mrežama Mitrogluovu fotografiju uz koju je samo napisao: "Završeno". To je zapalilo grčku fudbalsku javnost, pošto se iskusni napadač vraća u domovinu posle pet i po godina, kada je poslednji put branio boje Olimpijakosa. U Grčkoj je nastupao još i za Panionios, ali je najveći trag ostavio igrajući za pirejske crveno-bele.

Izabrane vesti

Mitroglu je postao višak u Marselju dolaskom Arkadijuša Milika i u konkurenciji sa Darijom Benedetom za njega jednostavno nema mesta u timu. Njegov ceo boravak u Francuskoj bio je čista katastrofa. Ove sezone nije igrao nijednom, a poslednji meč upisao je još 8. marta i to dok je bio na pozajmici u PSV. Za Marselj je u tri i po godine skupio jedva 50 utakmica, iako je u avgustu 2017. plaćen Benfiki čak 15.000.000 evra. Ali, od tada je išao na privremeni rad u Galatasaraj i PSV, pošto se nije snašao na Velodromu.

Mitroglu je ušao u poslednjih šest meseci ugovora s Olimpikom i navodno klub je spreman da ga pusti bez dinara obeštećenja samo kako bi se što pre rešio njegove plate od 4.000.000 evra koja odavno opterećuje kasu. On je i na pozajmicama u Istanbulu i Ajndhovenu delimično bio plaćen iz Olimpikove kase, pošto niko nije želeo da preuzme ceo teret na sebe...

S druge strane Kagava je iz drugog puta ipak pristao da pojača PAOK. On je slobodan u izboru nove sredine od početka oktobra, kada je raskinuo sa Saragosom. Od tada je PAOK već jednom pokušao da ga angažuje i bilo je bezuspešno, sada je pao dogovor na ugovor od godinu i po dana. Navodno, presudni faktor u ovom transferu bio je trener crno-belih Pablo Garsija koji je u direktnoj komunikaciji s Kagavom pokazao da ozbiljno računa na njega u narednom periodu.

Još jedno novo ime u Paoku biće Vladimir Bradonjić. Više će biti zalog za budućnost pošto 21-godišnji krilni napadač iz Doboja treba da prođe period tranzicije posle igara u Radniku iz Bijeljine gde je ove sezone imao pet golova na osamnaest utakmica. Detalji ovog posla nisu poznati, mada se zna da će Bradonjić koliko u sedmici pred nama doći u Solun na lekarske preglede i potpisivanje ugovora.  




tagovi

Šinji KagavaKostas MitrogluZimski prelazni rok 2021Vladimir Bradonjić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara