Komentari na vest

Stoičkov kivan na rukovodstvo Barselone: Kleli se životima, a nisu održali obećanje

D

Dzon5678

pre preko 2 godine

Sto se tice tog spanskog zakona,Barselona je mogla da ga izigra vrlo lako.Npr mogla je da se dogovori sa nekim bratskim klubom da Mesi potpise za njih,a potom ga proslede Barsi na pozajmicu.Svi znaju da je fora,ali dzabe kad nista nije protivzakonito.
s

sergio66

pre preko 2 godine

Vaistinu Stoičkov.
h

hfghgff

pre preko 2 godine

Evo vam 2 razloga zbog kojih Messi nije mogao ostati u Barci čak ni besplatno... Prvo, Španski zakon ima jasan član koji kaže da svaki novi ugovor MORA da bude na MINIMUM 50% od prethodnog ugovora kako bi se izbjegle potencijalne finansijske malverzacije i pranje novca i tako je nemoguće da igra za džabe cijelu sezonu. Npr. ako je imao 70 miliona najmanje što bi sljedećeg puta mogao da dobije je 35 miliona. Messi je sam rekao na konferenciji da je pristao na 50% manju plaću ali nije išlo, nemoguće je... Drugo, ČAK I DA JE MOGAO IGRATI BESPLATNO, BARCA OPET NE BI MOGLA REGISTROVATI MESSIJA ZBOG PREVELIKIH PLATA OSTALIH IGRAČA! Da se Leo Messi odrekao plate, potrošnja Barce bi došla na 80%, a La Liga je smanjila limit na 70%. I bez obzira što su se riješili Messijeve plate, Barca mora JOŠ da sreže troškove jer i dalje ne mogu registrovati ni Depaya, Aguera i ostale igrače koje su doveli. U prevodu: Španski savez je uništio Barcu smanjenim limitom za plate jer su znali da će samo njih ovo pogoditi. Inače, taj limit za plate je smanjen tek od ove godine. Najveći problem Barce je što se oni ne mogu riješiti igrača tek tako jer su vezani ugovorom. A zašto bi npr. Pjanić, Umtiti, Roberto, Lengle ili Coutinho pristali da odu iz Barce u kojoj zarađuju po 8, 10, 12 i 18 miliona eura u klub koji im nudi dva ili tri puta manje? Na stranu njihova "moralna" načela, fudbal je biznis i nisu oni krivi što su im takve ugovore ponudili članovi prethodne uprave koji su Barcu doveli do ovog gdje su sada. Messi sigurno nije imao u planu da ode iz Barcelone jer da je planirao odlazak javio bi Agueru da ne dolazi jer je Aguero i došao samo radi njega u Barcelonu. Njih dvojica su kumovi. Inače, Messi u PSGu prima duplo manju platu nego u Barceloni. Ima "samo" 35 miliona, isto kao i Neymar. Baš je pohlepan... Dok Ronaldo jadni Juventus dere sa 30 miliona godišnje. Taj da ode u PSG tražio bi 100 miliona...
G

Gostoi

pre preko 2 godine

veliki igrac si bio Hristooo
M

Milford

pre preko 2 godine

Kako ti veliki klubovi od pamtiveka peru pare preko fudbala, evo primer na Stojickovu, covek u julu 1995 prelazi iz Barselone u Parmu za 22 miliona maraka a onda se u 1996 godine vraca u Barselonu za 5 miliona maraka. Nije ni cuo sto je Parma prsla a ni to sto katalonci sad duguju ko zna koliko. Imaju i oni svoje Terze i Vazure samo na mnogo visem nivou.