Stoičkov sa Mesijem i njegovom suprugom (©Reuters)
Stoičkov sa Mesijem i njegovom suprugom (©Reuters)

Stoičkov kivan na rukovodstvo Barselone: Kleli se životima, a nisu održali obećanje

Vreme čitanja: 2min | čet. 12.08.21. | 16:34

Bugarin ne može da preboli odlazak Lea Mesija

Transfer Lionela Mesija iz Barselone u Pari Sen Žermen ostaće zauvek upisan u istoriju fudbala. Prvo jer je reč o odluci najboljeg fudbalera sveta da promeni klub posle 21 godine na istom mestu, a drugo jer je to učinio kao slobodan igrač, bez ikakvog obeštećenja,

SUBOTA, 21.00: (1.25) PSŽ (6.50) STRAZBUR (10.0)

Izabrane vesti

Tvrdio je Argentinac u oproštajnoj konfereniji za medije na Kamp Nou da je učinio sve što je bilo do njega da ostane, međutim, to nije bilo dovoljno zbog rigoroznih španskih zakona o zaradama i finansijskom fer pleju.

Uprkos verbalnom dogovoru postignutom mesec dana ranije, Mesi se po povratku u Barselonu sa Kopa Amerika i odmora koji je sledio, rastao sa Kataloncima. Iako se o takvoj mogućnosti pričalo još godinu dana ranije, u tom trenutku rastanak nije delovao kao realna opcija. Iznenadio je mnoge, a među njima i čuvenog Hrista Stoičkova.

Nekadašnji reprezentativac Bugarske i osvajač Zlatne lopte 1994, te petostruki prvak Španije sa Barselonom i jednom Evrope, za odlazak Lea Mesija optužio je klupsko rukovodstvo, predvođenog Đoanom Laportom.

"Ima ljudi iz uprave koji su obećali, zakleli se životom, da će zadržati Mesija u klubu. Dali su obećanje navijačima koje nisu bili u stanju da ispune", istakao je Stoičkov u intervjuu za južnoameričku televiziju TUDN.

Stoičkov dodaje da je imao poseban odnos sa argentinskom zvezdom.

"Biće čudno sada. Teško, ali to je život. Gde god da igra, uvek ću ga ceniti zbog svega što je učinio za Barselonu i moju decu. Upoznao sam ga kada je imao 12-13 godina. Išao sam da ga gledam na treninzima, od kada je stigao u klub bio je blage naravi, skroman i pun poštovanja prema svima".

Nije Bugarin želeo da priča o Mesijevim fudbalskim kvalitetima, ističući da su oni svima poznati, već ga je hvalio kao osobu.

"Poklonio je mojoj deci dresove Barselone, a doneo je jedan i kada mi se rodila unuka. Imam neke njegove stvari kod kuće, a neke sam dao muzeju. Biće zaista čudno gledati ga sada u drugom dresu", ponovio je Stoičkov.

Inače, Mesi je ovog četvrtka odradio prvi trening sa svojim novima saigračima u Pari Sen Žermenu, ali kako iza sebe ima mesec dana pauze od poslednje utakmice - finale Kopa Amerika protiv Brazila u kom je Argentina pobedila 1:0 - neće skoro debitovati za Svece.


tagovi

Lionel MesiHristo StoičkovBarselona

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara