Stojanović (desno) slavi povratnički prvenac sa saigračima (©MN Press)
Stojanović (desno) slavi povratnički prvenac sa saigračima (©MN Press)

Stojanović motivisan posle prvenca na povratničkom debiju: Ova generacija je spremna za jesen u Evropi

Vreme čitanja: 4min | uto. 28.02.23. | 14:33

Ofanzivni vezista Čukaričkog veruje u uspeh u preostalom delu šampionske trke

Savladavši Kolubaru (3:0) na domaćem terenu Čukarički je nastavio poteru za trijom vodećih klubova u superligaškoj trci, a važnu ulogu i ovaj put imali su rezervisti. Još jednom je tim Dušana Kerkeza sa klupe dobio neophodnu svežinu u ofanzivi te su Luka Stojanović i Đorđe Ivanović pogocima overili pobedu koju je najavio Vladimir Lučić. Stojanović, jedno od zimskih pojačanja na Banovom brdu, posle samo tri minuta provedena na terenu golom je ukrasio povratnički debi i udvostruučio prednost svoga tima. Sjajan povratak u sredinu u kojoj se afirmisao pre pečalbe izazvao je pozitivne emocije kod ofanzivnog veziste koji motivisano gleda ka daljim izazovima.

Izabrane vesti

"Očekivao sam da dobijem minute protiv ekipe iz Lazarevca, uz želju da nekim potezom pomognem Čukaričkom da stigne do pobede. Srećom, to se i dogodilo, iako zaista nisam mogao da pretpostavim da ću posle tako kratkog vremena u igri postići pogodak. Sada sam spreman i da budem starter u Lučanima, ako šef tako odluči. Svakom igraču, pa i meni, potrebno je određeno vreme, iako sam već bio na Banovom brdu i znam kako ovde stvari funkcionišu. Potrebno je da se igrački namestim, da pronađem svoju idealnu poziciju u timu. Naravno, tu sam da pomognem ekipi na kojoj god poziciji treba. Ali, najprijatnije se osećam iza špica. Nisam bio na tom mestu u timu još od odlaska iz Čukaričkog".

Novi izazov za Brđane i Stojanovića predstavljaće sutrašnje gostovanje Mladosti u Lučanima, na gostovanju na kojem Čukarički nije često pobeđivao u prethodnom periodu. Poslednji put se to dogodilo 3. novembra 2018. godine, kada su Beograđani slavili 4:3, a upravo Stojanović je bio strelac poslednjeg, pobedonosnog gola na toj utakmici.

"Svi se u Čukaričkom rado sećamo te utakmice. Bila je to jedna od najboljih, ako ne i najbolja utakmica u Superligi te sezone. Vodili smo 2:0, pa je Mladost preokrenula na 3:2, ali smo imali snage da još jednom uzvratimo udarac. Dobro se sećam svih detalja tog susreta, dva gola je postigao Mudrinski, jedan Ovusu... Poslednji je bio moj za konačan trijumf. Tada nam je taj meč bio jedan od ključnih na evropskom putu".

Ni sutrašnji duel neće imati ništa manji rezultatski značaj. Čukarički je u borbi za Evropu, odnosno treće mesto od kojeg su trenutno udaljeni dva boda.

"Mladost ima izuzetno kvalitetan tim, znatno vredniji od trenutnog plasmana na tabeli. Siguran sam u to da nas očekuje pre svega tvrda utakmica, verovatno ne sa toliko mnogo golova. Ne bih imao ništa protiv da na primer bude 1:0 za nas. U svakom slučaju, Mladost je ekipa za respekt, a znamo koliko bi nama igračima, čitavom stručnom štabu i upravi kluba značio trijumf u Lučanima. Idemo na pobedu, uz uvažavanje rivala i činjenicu da uopšte neće biti lako. Naprotiv, smatram da nam je ovo do plej-ofa uz možda duele protiv Vojvodine i Partizana, najzahtevnija utakmica. Drago mi je da su Lučanci počeli da daju šansu mlađim igračima. I ne samo to, uspeli su da proizvedu takvog talenta kao što je Gordić. Sada je tu Jojić, a verujem da imaju još dečaka koji čekaju šansu u prvom timu. Moram naravno da izdvojim i našeg bivšeg saigrača Nikolu Ćirkovića, kojeg dobro poznajemo iz vremena dok je bio sa nama u Čukaričkom. Izuzetno je kvalitetan bek, izrazito napadačke orijentacije, na njega ćemo morati posebno da obratimo pažnju. Svojim iskustvom mnogo je doneo ekipi Mladosti".

Tri pobede u četiri prolećna izazova bila su dovoljna da Čukarički popravi poziciju u trci sa konkurentima za evropsku vizu te Stojanović sa pravom veruje u ostvarenje konačnog cilja.

"Pre svega, gledamo sebe. Prezadovoljan sam igrom i rezultatom protiv Kolubare. O tome kako smo igrali najbolje govori da protivnik nije imao niti jedan šut ka našem golu, a da je naš čuvar mreže Belić ostao neocenjen. Bili smo dobri od starta, još bolji u drugom poluvremenu, kad smo iskoristili i igrača više. Svesni smo svi u klubu da je ovo istorijska sezona za srpski fudbal, koji će naredne godine imati pet predstavnika u Evropi. Konkurencija je žestoka, Novi Pazar je sjajan u nastavku sezone, Vojvodina je smenila trenera, šok terapija uvek može da donese boljitak, TSC igra konstantno dobro... Ponavljam, još uvek gledamo sebe, treba da sakupljamo bodove, pre svega na našem stadionu i da sa dobre pozicije uđemo u doigravanje. Želim da sa Čukaričkim igram grupnu fazu evropskog takmičenja, a verujem da je ova generacija spremna i da donese neki trofej na Banovo brdo. To nam je svima velika želja", zaključio je Luka Stojanović, koji je za Brđane odigrao 75 mečeva, postigao je 24 gola.



tagovi

Luka StojanovićČukarički

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara