Sadik i Petrović (©Starsport)
Sadik i Petrović (©Starsport)

Stojić: Sadik bi mogao da donese ozbiljan novac Partizanu; Stojadinović: Bez Evrope večiti u „kanalu“

Vreme čitanja: 2min | sre. 29.07.20. | 10:20

„Igrači ne mogu da se prodaju kroz mečeve u Superligi“, dodaje Stojadinović

Korona je možda skresala visine letnjih transfera kada su veliki, moćni klubovi Zapada u pitanju. Što se tiče srpskih velikana, tu nekih posebnih efekata neće biti, jer sume za koje naši fudbaleri idu preko granice nisu ni blizu tih astronomskih.

I Partizan i Zvezda mogu ovog leta da zarade novac od prodaje igrača, slažu se menadžeri Ranko Stojić i Zoran Stojadinović, a to je najviše rezultat činjenice da su prošle sezone imali zapažene rezultate u Evropi.

Izabrane vesti

Ono što sada imamo priliku da vidimo je to da se igrači samo kroz mečeve u Superligi ne mogu prodati u inostranstvo. Eventualno interesovanje inostranih klubova može da nastane tek posle dobrih partija u kvalifikacijama za evro kupove“, ističe Zoran Stojadinović u razgovoru za Danas.

Kako kaže, predstojeće evro-kvalifikacije su sa tog aspekta ključne za beogradske večite rivale.

Ako uđu u Ligu šampiona ili Ligu Evrope, onda će Zvezda i Partizan kao prethodne sezone imati priliku da kroz tri meča u Beogradu promovišu igrače na kojima bi eventualno mogli da zarade. Ako se to ne dogodi, biće u ozbiljnom 'kanalu' i imaće sezonu u kojoj će još teže moći da zarade na prodaji igrača“, podvlači Stojadinović.

Stojadinović (u sredini) i Stojić (desno) (©Starsport)Stojadinović (u sredini) i Stojić (desno) (©Starsport)

S druge strane, Ranko Stojić smatra da naša dva najveća kluba premalo pažnje posvećuju domaćim talentima i da dovode preterani broj igrača u svakom prelaznom roku. Izdvaja Umara Sadika kao prvog inostranog igrača koji će biti prodat za ozbiljan novac iz Superlige.

Umar Sadik ima šansu da bude prvi stranac koji će doneti velike pare Partizanu, ali je još rano razmišljati o tome. Napravio je ozbiljnu progresiju i za to je u mnogome zaslužan Savo Milošević. Ne slažem se s onima koji misle da je tehnički limitiran, naprotiv. Ne možete imati toliki broj asistencija i golova ako nemate vrhunsku tehniku, to nije slučajnost“, uverava Stojić.

Što se tiče Crvene zvezde, ona je, kako kaže, u položaju da mora da traži balans između svojih talenata i iskusnih igrača, a sve zbog velikih očekivanja javnosti.

Zvezda ima pritisak da mora da ponovi rezultate iz prošlih sezona i zato nije lako napraviti ravnotežu u davanju šanse svojim igračima i onima koji su iskusni. Taj pritisak Zvezdi dolazi od navijača, ali i od javnosti, pa nije lako uskladiti želje sa konkretnim akcijama, a istovremeno praviti mlade igrače“.

Nekadašnji prvi čovek Rada naglašava i da se čelnici kluba previše bave pričom oko transfera igrača.

Imam utisak da od predsednika klubova, direktora, igrača, kao da svi pričaju cele godine samo o transferima. Nedovoljno se pažnje posvećuje koliko se radi sa igračima i na koji način, kako da tim pravi progresiju... Ako se radi kvalitetno i planski, onda se mnogo lakše i ostvari dobar transfer igrača“, poručio je Ranko Stojić.


tagovi

FK PartizanFK Crvena zvezdaRanko StojićZoran StojadinovićSuperligaSadik Umar

Obaveštavaj me

FK Partizan
FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara