Stojiljković heroj Farensea, trzaj glavom za veliki bod u Gimaraisu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 18.02.21. | 01:33

Odlična reakcija srpskog napadača za izjednačenje na Alfonso Enrikesu - 2:2

Svaki put kada ga otpišu, Nikola Stojiljković pronađe način da oživi svoju golgetersku karijeru. Čini se da bi tako moglo da bude i ovog proleća, nakon važnog pogotka u Gimaraisu protekle večeri. Srpski napadač je doneo veliki bod Farenseu na stadionu Alfonso Enrikes i koliko-toliko odaljio svoj tim od opasne zone portugalske Primeire - 2:2 (1:2).

Bivši napadač Čukaričkog, Brage i Crvene zvezde večerašnji meč je započeo na klupi za rezervne igrače zbog posta koji je trajao punih pet utakmica, a u Gimaraisu je ušao kao poslednji adut trenera Žorža Koste. Farense je od 60. minuta igrao sa igračem manje zbog izsključenja Aleksa Pinta, a Stojiljković je na teren ušao pet minutakasnije, pri vođstvu domaćina od 2:1.

Izabrane vesti

Gosti nisu imali mnogo izglednih šansi i jedina mogućnost da dođu do protivničkog gola svodila se na prekide, a odlučujući trenutak na meču dogodio se posle auta za Farense. Levi bek gostiju Abner je bacio loptu duboko u šesnaesterac, domaća odbrana je loše reagovala, a onda je usledio sjajan trzaj glavom Nikole Stojiljkovića i lopta je završila u donjem desnom uglu gola nemoćnog Bruna Varele.

Gimarais je dva puta vodio na ovom meču golovima Papelua i Edvardsa, dok je prvo izjednačenje gostima doneo Rajan Guld iz penala u 21. minutu. Domaćin je kasnije propustio nekoliko situacija da reši pitanje pobednika, a onda je usledila velika kazna.

Stojiljkoviću je ovo bio tek treći pogodak u sezoni, ali bi mogao da ima dragocenog značaja na psihološkom planu za srpsog igrača. Ukoliko bude ušao u pravu golgetersku formu i opstanak Farensea u Primeiri bi bio znatno bliže ostvarenju.

PRIMEIRA - ZAOSTALI MEČ 14. KOLA

Sreda

Gimarais - Farense 2:2 (2:1)

/papelu 14, Edvards 36 - Guld 21pen, Stojiljković 79/



tagovi

Nikola Stojiljković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara