Foto: Reuters
Foto: Reuters

Stojiljković u Poljskoj: Napadač dve godine u Pjastu

Vreme čitanja: 2min | pet. 20.08.21. | 23:16

Dvogodišnji ugovor za srpskog ofanzivca

Nikola Stojiljković je novo pojačanje Pjasta, saopštio je zvanično poljski klub. Napadač bogate fudbalske biografije stavio je paraf na dvogodišnji ugovor sa opcijom produžetka saradnje za još 12 meseci, a prilikom promocije izrazio je zadovoljstvo i visoke ambicije.

Izabrane vesti

"Čuo sam mnogo dobrih stvari o Piastu. Ovaj klub se još uvek razvija i osvojio je prvenstvo ne tako davno. Nadam se da ću pomoći timu da postane još bolji. Moji prvi utisci su veoma pozitivni. Proveo sam poslednjih pet godina u Portugalu i ovo mesto me više podseća na moju zemlju. Jezik i sve mi se čini jednostavnijim", rekao je Nikola Stojiljković nakon potpisivanja ugovora.

Fudbaler koji je ponikao u Radu, tokom karijere igrao za Čukarički, Bragu, Kajzeri, Crvenu zvezdu, Majorku, Boavistu i Farense iz kojeg je i stigao u Poljsku. Prilikom promocije ofanzivca Žegož Bednarski, predsednik Pjasta,

"Trebalo nam je više konkurencije u napadu, a Nikola je igrač koji ima mnogo toga da ponudi. Njegovo iskustvo igranja u evropskim takmičenjima može biti od koristi timu. Računamo na to", priznao je Žegož Bednarski, predsednik Piast Glivice.

Na reči prvog čoveka nadovezao se i sportski direktor

"Tražili smo kompaktnog i iskusnog napadača. Nikola je stigao i do reprezentacije Srbije, a zahvaljujući dobrim nastupima u klubovima je upoznao fudbal na evropskom nivou. Nadamo se da će uskoro pokazati svoje visoko umeće", rekao je Bogdan Vilk.

Pjast je prethodne sezone prvenstvenu trku završio na šestoj poziciji, dok je pažnju šire fudbalske javnosti privukao u sezoni 2018/19 osvojivši prvu šampionsku krunu u klupskoj istoriji.


tagovi

Pjast Gljivice

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara