Razočarani Ronaldo nakon poraza (Reuters)
Razočarani Ronaldo nakon poraza (Reuters)

Stojković odbranio penal za finale Superkupa, Al-Itihad sprečio Srbe da se bore za trofej sa Ronaldom (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 27.01.23. | 03:29

Stojković, Pavkov i Rašović u finalu nakon trijumfa 1:0 nad Al Hilalom, Ronaldo igrao celu utakmicu ali nije sprečio ispadanje Al Nasra

Finale Super kupa Saudijske Arabije igraće Al Fejha Vuka Rašovića koja je eliminisala Al Hilal (1:0) i Al Itihad budući da je sa (3:1) porazio Al Nasr Kristijana Ronalda. A lako je Al Fejhina srpska kolonija u sastavu Rašović, Vladimir Stojković i Milan Pavkov mogla da se bori za trofej sa jednim od najboljih svih vremena i njegovim saborcima.

Al Fejha se u finale plasirala zahvaljujući golu Paulinja iz 21. minuta, ali i podjednako važnoj intervenciji Vladimira Stojkovića koja se dogodila samo sedam minuta kasnije. Nekadašnji čuvar mreže Partizana i reprezentacije Srbije odbranio je penal Salemu Al Davsariju, čoveku koji je u grupnoj fazi minulog Svetskog prvenstva srušio Argentinu. Prethodno je bilo i čarki između njega i protivničkih fudbalera zbog čega je zaradio žuti karton.

Izabrane vesti

Jurio je Al Hilal izjednačenje, na nivou čitave utakmice uputio čak 17 udaraca ka Stojkovićevom golu, ali nije bilo previše posla za srpskog čuvara mreže, budući da je samo još jedan udarac osim onog iz penala, išao u okvir gola. Nekadašnji napadač Crvene zvezde Milan Pavkov je zaigrao od 46. minuta, nije uspeo da zatrese mrežu, ali njegova ekipa se odbranila i izborila finale.

Čekala je Al Fejha duel odigran koji sat kasnije da sazna rivala u finalu i izbegla je Kristijana Ronalda. Portugalac je na terenu proveo 90 i kusur minuta, ali nije pomogao Al Nasru da se naće na poslednjem stepeniku borbe za trofej. Njegov tim gubio je sa dva gola razlike već na poluvremenu, jer je u 15. minutu pogodio Romarinjo, a u 40. reprezentativac Maroka Hamdala. Taliska je sredinom drugog dela vratio nadu gostima, ali umesto drugog gola i izjednačenja Al Nasra, videli smo treći u režiji Al Itihada. Šanketi je zapečatio prolaz dalje u trećem minutu nadoknade.

Teško je pao poraz Portugalcu, videlo se to i po njegovom izrazu lica nakon utakmice. Jeste postigao dva gola za Al Nasr u revijalnom meču protiv Pari Sen Žermena, ali posle 180 minuta zbirno u po jednom meču prvenstva i Superkupa, još se čeka na prvenac u takmičarskim duelima.



tagovi

Vladimir StojkovićVuk RašovićAl FejhaKristijano Ronaldo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara