Printscreen
Printscreen

Stojković paralisao Manea na penalu, Senegalac mu se osvetio i protnuo loptu kroz noge (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 19.04.24. | 19:04

I kad ne odbrani penal, nekadašnji reprezentativni golman natera vedete da same promaše

Ono što je Vladimir Stojković započeo kao čuvar mreže Crvene zvezde u čuvenoj utakmici Kupa UEFA protiv Rome 2005, radi i dan-danas u 41. godini života. Prošle su skoro dve decenije od kada je prohladne decembarske večere odbranio penal Antoniju Kasanu u 90. minutu i tako stavio šlag na trijumf nad Vučicom (3:1) i pređašnje majstorije Nikole Žigića i Milana Purovića u istoj utakmici. Anhel Di Marija (Olimpijske igre 2008), Lukas Podolski (Mundijal 2010), Andrej Aršavin (Liga šampiona 2010), Danijel Ager (kvalifikacije za EURO 2016), Karim Benzema (saudijska liga)... Pregršt je svetskih zvezda koje nisu uspele da savladaju Stojkovića s 11 metara, a njima se pridružio i mali senegalski dijamant Sadio Mane.

U duelu 28. kola prvenstva Saudijske Arabije, Al Nasr je posle preokreta trijumfovao protiv Al Feihe 3:1 (0:1), ali je prvi deo igre obeležio promašeni penal dugogodišnje uzdanice Jirgena Klopa. Mane je imao priliku da u 43. minutu savlada Stojkovića s bele tačke, ali je loptu poslao "nebu pod oblčake" (pogledajte OVDE). Sin Jugoistoka Senegala i obala reka Kazamans, iskalio je sav bes u drugom poluvremenu, dao Stojkoviću dva pogotka, a posebno intrigantan bio je onaj iz 82. minuta, kada je posle solo-prodora Srbinu dao gol kroz noge, postavio konačan rezultat i ostavio ekipu Vuka Rašovića bez izdizanja do gornje polovine tabele.

Izabrane vesti

Nije prestonički velikan mogao da računa na pomoć suspendovanog Kristijana Ronalda, a izostanak portugalskog superstara najbolje je iskoristio Mane i postao centralna figura utakmice. Već od 19. minuta pokazao je omaleni brzacanjac da će biti konstantna pretnja po Stojkovića, a biviši golman beogradskih Večitih tada je Afrikancu skinuo prvi zicer i održao prednost svog tima, stečenu već u šestom minutu preko Zambijca Fešna Sakale.

Održavali su gosti vođstvo sve do 20 minuta pred kraj utakmice, a onda je Abdulelah Al Amri izjednačio. Usledilo je Maneovo iskupljenje za "greh" iz prvog dela i još jedan pokazatelj da Al Nasr bez Ronalda možda i bolje funkcioniše. Vitezovi od Nedžda od eliminacije u četvrfinalu Azijske Lige šampiona, igraju manje-više revijalan fudbal, uzimajući u obzir da su u prvenstvu zakucani za drugu poziciju, šta god da se dogodi u preostalih šest kola tekuće takmičarske godine.

28. KOLO SAUDIJSKE LIGE

Al Nasr - Al Feiha 3:1

/Al Amri 72, Mane 76, 82 - Sakala 6/



tagovi

Vladimir StojkovićAl NasrAl Fejha

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara