Falkao i Pike (Reuters)
Falkao i Pike (Reuters)

Stole Dimitrevski i El Tigre Falkao zadali novi šamar Barseloni i prekinuli Rajovu crnu seriju (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 27.10.21. | 21:06

Katalonci poraženi od Rajo Valjekana posle 13 uzastopnih pobeda u međusobnim duelima - 0:1, Sevilji samo bod na Balearima, ali dovoljan za vrh Primere - 1:1

Ako je nešto ostalo od "one" Barselone, koja je terala strah u kosti rivalima širom Španije i Evrope, to su veterani Serhio Buskets i Đerar Pike koji i dalje komanduju odbranom katalonskog tima.

Večeras su i oni doživeli sunovrat.

Izabrane vesti

Servirao im ga je Radamel Falkao, koji za razliku od njih doživljava drugu mladost noseći dres Rajo Valjekana.

Sjajni Kolumbijac postigao je gol u 30. minutu, svoj četvrti u šest mečeva od dolaska u klub, ispostavilo se dovoljan za pobedu kluba iz predgrađa Madrida - 1:0. Lepo je zalomio Pikea i šutirao uz stativu posle dodavanja Oskara Treha koji se na sredini terena s leđa prikrao neopreznom Busketsu i ukrao mu loptu.

Umesto da ovom utakmicom zaleči rane nedeljnog poraza u El klasiku sa Real Madridom, Barselona je doživela novi debakl pod vođstvom Ronalda Kumana. Treći poraz u deset mečeva Primere, uz tri remija, a tu su i dva poraza u tri utakmice Lige šampiona. Trenutno je na tek devetom mestu španskog prvenstva, a na koliko je niskom nivou samopouzdanje igrača katalonskog kluba moglo se videti u 72. minutu kada Memfis Depaj nije iskoristio penal. Upravo ga je Holanđanin iznudio, ali je Stole Dimitrevski, nekadašnji golman skopskog Rabotničkog, bio uspešniji. Velike prilike propustili su i tinejdžeri Niko Gonzales i Gavi, ali i mnogo iskusniji Serhio Aguero.

Nema dileme, Barselona je brod koji duboko tone, a da li će i ko uspeti da ga zaustavi potom videćemo. Odavno je već jasno da Ronald Kuman nije taj, a posle večerašnjeg rezultata verovatno će to shvatiti i rukovodstvo kluba.

Do ove utakmice klub sa Nou Kampa imao je 13 uzastopnih pobeda nad Rajo Valjekanom, uz prosečno datih 4.3 gola po meču. Ovaj put niti pobede, niti pogotka...


Sevilja je imala veliku šansu da se pobedom nad Majorkom osami na vrhu tabele s dva boda više od Real Sosijedada, međutim, naredno kolo čekaće izjednačeni. Gosti sa Baleara nose samo bod i to teško izvojevan, pošto je Majorka vodila do 73. minuta pogotkom Antonija Sančeza u 22. Izjednačenje je doneo Erik Lamela sjajnim udarcem levom nogom u dalji ugao, a i pored toga što je veći deo meča bila u podređenom položaju, Sevilja je mogla do pobede.

U 96. minutu Lukas Okampos je zatresao mrežu, ali je VAR poništio gol zbog prethodnog igranja rukom.

Duel na Balearskim ostrvima bio je i prilika za susret srpskih internacionalaca, Aleksandra Sedlara u ulozi domaćina, a Nemanje Gudelja i Marka Dmitrovića kao gostiju. Prvi je ušao i igru u 72. minutu umesto strelca gola za Majorku, dok su druga dvojica presedeli meč na klupi za rezerve.

ŠPANIJA 1 - 11. KOLO

Utorak

Alaves - Elče 1:0 (0:0)

/Ndiaje 47/

Espanjol - Atletik Bilbao 1:1 (1:0)

/De Tomas 33 - Vilijams 52/

Viljareal - Kadiz 3:3 (1:2)

/Tores 43, Dia 80, Danžuma 90+5 - Lozano 14, 45+1, 52/

Sreda

Majorka - Sevilja 1:1 (1:0)

/Sančez 22 - Lamela 73/

Rajo Valjekano - Barselona 1:0 (1:0)

/Falkao 30/

Betis - Valensija u toku

21.30: (1.35) Real Madrid (5.60) Osasuna (9.00)

Četvrtak

19.00: (3.00) Selta Vigo (3.20) Real Sosijedad (2.60)

20.00: (2.60) Granada (2.85) Hetafe (3.40)

21.30: (6.25) Levante (3.80) Atletiko Madrid (1.65)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Radamel FalkaoĐerar PikeSerhio BusketsPrimeraBarselonaSevilja

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara