Ilija Stolica (©FK Partizan/Miroslav Todorović)
Ilija Stolica (©FK Partizan/Miroslav Todorović)

Stolica hvali Andradea i na spisak briga dodaje Jevtovića

Vreme čitanja: 2min | uto. 28.06.22. | 20:38

"Požalio se na poluvremenu. Neki momci su zbog svega što se dešavalo imali preveliku minutažu i moramo da ih oporavimo i pripremimo za Fenerbahče i početak prvenstva", ističe trener Partizana

Uprkos problemima zbog povreda nekoliko važnih igrača, među kojima bi posle meča sa Spartakom iz Trnave mogao da se nađe i Marko Jevtović, u Partizanu imaju razlog za zadovoljstvo.

Iako u kombinovanom sastavu, crno-beli su ubedljivo savladali trećeplasirani tim slovačkog prvenstva (3:0) i ostavili odličan utisak u drugom kontrolnom meču tokom priprema u Sloveniji.

Izabrane vesti

Ponovo Ilija Stolica nije mogao da računa na Rikarda Gomeša, Sašu Zdjelara, Igora Vujačića, Nemanju Jovića...

"Za nas je najvažnije što smo uz toliko izmena i činjenice da nekoliko momaka ne igra na prirodinim pozicijama (Šehović, Filipović), ostvarili rezultat. Situacija je takva, ali raduje želja ovih momaka i kvalitet da se sve to izvede. Protivnik je bio agresivan, kompaktan, uigran.... Važno je što smo pokazali dobre stvari. Raduju rezultat i golovi, tako da možemo da budemo zadovoljni", izjavio je trener crno-belih za TV Arena Sport odmah po završetku meča.

Poseban razlog za osmeh u crno-belom taboru imaju zbog odličnog debitantskog nastupa Patrika Andradea. Ukrasio ga je reprezentativac Zelenortskih Ostrva pogotkom za 3:0.

"Važno je da je on fizički izdržao 60 minuta. Sa nama je tek nekoliko dana. Njegov kvalitet je neosporan, što se moglo videti i kroz par poteza. Biće izuzetno pojačanje. Vrlo brzo se uklopio i doneo posebnu eneriju. Ekipa je odradila dobar posao i to je najvažnije, ne treba nikoga izdvajati", istakao je Stolica.

Imali su Partizanovi igrači u par navrata tokom prvih pola sata meča problem da se odbrane, ali kada su uhvatili ritam, potpuno su neutralisali rivala i, pritom, bili efikasni pred njegovim golom.

"Pozitivne stvari su važne, na njima se pravi temelj za dalje. One koje nisu moramo da analiziramo i korigujemo u trenažnom procesu".

Poslednju proveru uoči starta sezone (9. jula protiv Javora u Ivanjici) crno-beli će imati u subotu u Gracu, gde se sastaju sa Fenerbahčeom, mogućim rivalom u borbi za plasman u Ligu Evrope.

"Uvek je želja svih nas bila da imamo što kvalitetnije protivnike. Neuobičajeno je da Fenerbahče bude rival kao mogući protivnik u kvalifikacijama. Ekipa treba da raste u takvim utakmicama i takav protivnik pripada Partizanu. Još ne znamo kako će izgledati ekipa. Mislim da je važno da se momci poput Rikarda i Zdjelara oporave. Jevtović se požalio na poluvremenu, neki momci su zbog svega što se dešavalo imali preveliku minutažu i moramo da ih oporavimo i pripremimo za Fenerbahče i početak prvenstva", jasan je Stolica.


tagovi

Ilija StolicaFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara