Antonio Čolak (©Reuters)
Antonio Čolak (©Reuters)

Stop za Lokomotivu

Vreme čitanja: 2min | sub. 01.08.20. | 12:10

U Šibeniku borba za pehar Kupa Hrvatske. Rijeka igra 10. jubilarno finale, sedmo od samostalnosti zemlje. Zagrepčani drugi put u borbi za trofej

Zavesa na sezonu u Hrvatskoj spušta se večeras (20.30) u Šibeniku. U borbi za trofej u kupu bore se Rijeka i zagrebačka Lokomotiva, ekipe koje su se do poslednjih minuta u šampionatu borile za drugo mesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona. Na kraju je vrpcu presekla Lokomotiva golom u finišu meča u Gradskom vrtu protiv Osijeka.

Rijeka je imala turbulentu sezonu, probudila se u finišu, vezala četiri trijumfa u HNL-u. Zagrepčani su bez poraza devet poslednjih utakmica, pa nas očekuje dvoboj izjednačenih ekipa na stadionu Šubićevac u Šibeniku.

Izabrane vesti

Rijeci će ovo biti 10. finale kupa, a sedmo u Hrvatskoj. Pre 42 godine je ekipa sa Kantride pobedila u borbi za pehar Kupa Jugoslavije Trepču iz Kosovske Mitrovice sa 1:0 u Beogradu. Riječani imaju pet trofeja u ovom takmičenju i mogu da se izjednače sa Hajdukom po broju pehara od samostalnosti Hrvatske.

"Mogu da pohvalim igrače za celu sezonu i hteo bih da trofej stigne kao nagrada. Znamo da će biti teška utakmica, Lokomotiva je dobra ekipa s odličnom tranzicijom. Dobro smo se pripremili, za finale kupa je najbitniji rezultat. U igračima vidim glad i mislim da će to biti dobro“, rekao je za zvaničan sajt kluba slovenački trener na klupi Rijeke Simon Rožman.

Ove sezone ova dva tima su odigrala četiri utakmice u šampionatu. Skor je 1:1 u pobedama, uz dva nerešena ishoda. Lokomotiva se bori za prvi pehar. U prvom finalu Kupa Hrvatske Zagrepčani su poraženi od Hajduka 2013. godine.

Zagrepčani najveće nade polažu u dvojicu brzonogih igrača, Albance Mirta Uzunija i Lirima Kastratija. Obojica će ovo biti poslednji meč u dresu zagrebačkog kluba. Uzuni je potpisao za mađarskog prvaka Ferencvaroš, a Kastrati za Dinamo iz Zagreba. Riječani veruju da će golgetersku seriju da nastavi prvi strelac hrvatskog šampiona Antonio Čolak. On je sa 20 golova u prvenstvu izjednačen sa napadačem Hajduka Mijom Caktašom.

Rijeka brani trofej od prošle godine kada je u Puli pobedila šampiona Dinamo sa 3:1.

FINALE KUPA HRVATSKE (ŠIBENIK)

Subota

20.30 (2,25) Rijeka (3,30) Lokomotiva (3,00)

***kvote su podložne promenama


tagovi

HrvatskaKup HrvatskeRijekaLokomotiva Zagreb

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara