Marko Gajić (©FK Čukarički)
Marko Gajić (©FK Čukarički)

Štoper Čukaričkog, Marko Gajić: Svi stadioni u Srbiji da budu kao u Gornjem Milanovcu, neće biti lako protiv Voždovca

Vreme čitanja: 3min | sub. 18.03.23. | 13:21

Brđani u 27. kolu Mozzart Bet Superlige dočekuju Voždovac

Čukarički je posle poraza u Novom Sadu u derbi meču protiv Vojvodine imao obaveze u Kupu Srbije, gde je u osmini finala slavio protiv ekipe Metalca u Gornjem Milanovcu (2:0). Sada ga u 27. rundi Mozzart Bet Superlige čeka susret sa ekipom Voždovca (nedelja, 19.00).

Štoper Brđana Marko Gajić ističe da je zadovoljan plasmnom u četvrtfinale Kupa, ali dodaje da nije bilo jednostavno ostvariti ga.

Izabrane vesti

"Nije bilo uopšte lako. Igrali smo protiv mlade i poletne ekipe, koja ima u svom sastavu mnoštvo školovanih igrača. Vidi se da znaju da igraju, da imaju sistem, počinju igru od golmana, zaista su ekipa za respekt. Uz sve to, uvek su teške utakmice u Kupu, posebno kad za rivala imate tim iz nižeg ranga, ponekad dođe do opuštanja. Uspeli smo ipak da ostvarimo dobar rezultat i da prođemo u četvrtfinale", kazao je Gajić.

Pohvalio je i uslove za igru u Gornjem Milanovcu.

"Čitavim tokom utakmice je padala kiša, a teren je bio fenomenalan za igru. Mišljenja sam da bi svi stadioni u Srbiji trebalo da izgledaju kao onaj u Gornjem Milanovcu. Uslovi su zaista bili odlični za igru".

Imaće Gajić u nedelju priliku da se suoči sa bivšim timom, s obzirom da je nekoliko sezona bio član Voždovca, u kojem je nosio i kapitensku traku. Ipak, neće mu ovo biti prvi put da igra protiv Zmajeva.

"Igrao sam već jednom protiv Voždovca, dok sam bio član kragujevačkog Radničkog. I zaista je osećaj bio čudan. Dugo sam vremena proveo u Voždovcu, stekao sam afirmaciju u tom klubu, za koji me vežu posebne emocije. Poznajem i dosta igrača, iako se ekipa prilično promenila iz vremena od kako sam bio tamo".

O Voždovcu - sve najbolje.

"Kao i Čukarički, i Voždovac je klub za primer. Imaju odlične uslove za rad, ljudi u klubu zaslužuju sve pohvale. Bio sam i kapiten Voždovca, zaista imam veliki respekt prema tom klubu. Ima izuzetno kvalitetan tim, pretežno sa mladim igračima, sistem koji odlično funkcioniše već pet-šest godina. Uvek je okosnica tima tu, dopunjena novim kvalitetnim igračima. Nije čudo što Voždovac ima toliko bodova, sasvim zasluženo su na mestu koje vodi u plej-of, što po svim parametrima ovom klubu i pripada".

Dočekaće na Brdu i neka poznata lica, igrače sa kojima je delio svlačionicu na Krovu.

"Krunić, Ajdinović, Pantović, Ivezić... Dosta toga u njihovoj igri se vrti oko Pantovića, od njega sve kreće. Takođe, Krunić je izuzetan golman, nekolio puta ih je sačuvao ove sezone, brani fenomenalno, ima 'odličnu nogu'".

Iako će se njegova ekipa suočiti sa kvalitetnim protivnikom, Gajić je svestan da je pobeda imperativ.

"Kad se borite za plasman u vrhu tabele, pritisak je normalna stvar. U trci za mesta koja vode u Evropu morate da pobeđujete u serijama, a to u Super ligi nije lako. Voždovac će biti daleko rasterećeniji, igraće u plej-ofu. I neće nam biti lako u nedelju uveče", upozorio je iskusni štoper Brđana, Marko Gajić.



tagovi

Marko Gajić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara