Vesli Fofana (©Reuters)
Vesli Fofana (©Reuters)

Štoper Lestera zbog svadbe morao da odbije poziv Dešana za debi u dresu svetskih prvaka

Vreme čitanja: 2min | pon. 06.06.22. | 16:56

Bizarna vest iz Francuske

Iako mu fudbalska karijera ide uzlaznom putanjom, sudbina je mladom Vesliju Fofani spremila zaplet kakvom se nije nadao.

Štoper Lestera dobio je iznenadni poziv u A reprezentaciju Francuske zbog povrede Rafaela Varana, međutim, morao je da se zahvali selektoru Didijeu Dešanu i odbije. Nema sumnje da će 21-godišnji Fofana u budućnosti dobiti novu priliku, ali svakako će žaliti za prilikom da već ovog juna u Ligi nacija upiše nastup u dresu svetskih prvaka.

Izabrane vesti

Razlog zbog kog je mladi defanzivac ovaj put rekao ne selektoru je to što se ženi u petak, 10. juna. Baš tog dana Francuzi igraju u Beču protiv Austrije, dok će večeras gostovati u Splitu (20.45), a potom 13. juna dočekuju Hrvate.

Lekip piše da je Fofana bio prvi Dešanov izbor umesto Varana koji se povredio u porazu od Danske (1:2), ali je zbog unapred zakazanog venčanja umesto štopera Lestera pozvao Liverpulovog Ibrahimu Konatea. I njemu je to prvi put da će biti član seniorske selekcije trikolora.

Što se tiče Fofane, on je dosad sakupio četiri nastupa za mladu reprezentaciju Francuske. Poslednji je bio u nedavnoj pobedi nad Srbijom 2:0 u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo za igrače do 21 godine. Karijeru je počeo u Sent Etjenu, a oktobra 2020. prešao je u Lester za 35.000.000 evra. Nema dileme da je lepa karijera pred ovim igračem. Osim, ukoliko buduća supruga ne bude imala drugačije planove...


tagovi

Didije DešanFudbalska reprezentacija FrancuskeVesli FofanaIbrahima Konate

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara