Tomas Frank i Said Benrama (©Reuters, ©Shutterstock)
Tomas Frank i Said Benrama (©Reuters, ©Shutterstock)

Strah i panika - to je Brentford

Vreme čitanja: 3min | sub. 18.07.20. | 10:33

Londonski tim u nezadrživom naletu ka direktnoj promociji u Premijer ligu

Može li Brentford da se probije na poziciju broj dva i izbori plasman u Premijer ligu prvi put još od sezone 1946/47? Ako je suditi po onome kako deluje četa danskog stratega Tomasa Franka, može. I ne samo da može, nego i hoće. Jer, kada pred odlazak u karantin usled pandemije virusa korona za vodećim tandemom zaostajete čitavih 11 bodova, a u odsudne dve runde za drugoplasiranim Vest Bromom zaostajete samo jedan korak, znači da ste odradili fenomenalan posao i da širite strah i paniku gde god se pojavite.

Toliki pritisak su Pčele stavile na pleća timu Slavena Bilića, koji se očigledno prerano poradovao da je završio posao, da je Vest Brom bez pobede u prethodna tri kola, a sinoć je na premijeri pretposlednje runde poražen od ugroženog Hadersfilda 1:2. Baš taj neuspeh Vrećica označio je veliko slavlje u Jorkširu i Londonu. Mnogo veće na severu Engleske. Lids ne spava. Proslavili su Paunovi ulazak u Premijer ligu posle 16 godina izgnanstva, a to nije mala stvar. Sreća je pogledala i upravo Brentford, čije pristalice su zdušno bodrile Hadersfild ne bi li im Terijeri "upakovali poklon sa sve mašnicom".

Izabrane vesti

I, opet se vraćamo na vreme od pre četiri meseca... Ono što je tada za Pčele bila maštarija, samo još jedan u nizu potencijalnih baraž mečeva za promociju, sada je sasvim realna stvarnost. Brentford je pred vratima direktnog ulaska u Premijer ligu. Sve zavisi od njega. Ako pobedi obe predstojeće utakmice, sledeće sezone Grifin Park će videti Liverpul, Mančester Junajted i ostale ale ostrvskog fudbala. Samo još dva trijumfa... Samo, jer fantastični Alžirac Said Benrama i društvo su u seriji od osam ligaških slavlja i po trenutnoj formi teško da postoji klub koji može da im izađe na crtu.

Kalkulacija kaže da Brentfordu odgovaraju i četiri boda iz preostala dva kola, jer ima daleko bolji gol-količnik u odnosu na Vest Brom. Londonski sastav je trenutno u plusu 44, a birmingemski rival 32. To znači da večeras na gostovanju Stouku, koji je skoro osigurao opstanak, Pčele mogu i do boda, pod uslovom da u poslednjem meču u sezoni kod kuće pobede Barnsli, fenjeraša koji će teško do sigurne luke.

Tradicija ne ide baš u prilog Brentfordu pred okršaj sa Potersima na Britanija stadionu, ali ona i postoji da bi se rušila. Pčele nikada do sada nisu uspevale da "pokupe nektar" iz Stouka na 12 dosadašnjih gostovanja, zabeleživši četiri remija i osam poraza. Ofanzivac Bretforda Oli Votkins, strelac 25 pogodaka ove sezone vodi bitku sa Aleksandrom Mitrovićem za Zlatnu kopačku Čempionšipa i trenutno vodi za gol prednosti, pa nema dileme da će uraditi sve da zatrese mrežu. Tim pre što srpski centarfor danas ima priliku da protiv Šefild Venzdeja popravi saldo, jer je Fulam favorit.


tagovi

BrentfordČempionšipStouk

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara