Strahinja Pavlović (©Starsport)
Strahinja Pavlović (©Starsport)

Strahinja Pavlović hteo da ide iz Salcburga pa malo jače ‘tukao’ po treninzima

Vreme čitanja: 2min | čet. 01.02.24. | 15:05

Austrijski Kurir tvrdi da je zbog toga bio i suspendovan

Poslednja pripremna utakmica pred prolećni deo sezone, Strahinja Pavlović, standardan u timu tokom cele jeseni, neočekivano van tima. Zvanično obrazloženje: manja povreda zbog kojeg je srpski internacionalac trenirao odvojeno od ekipe.

Međutim, mnogi austrijski mediji, predvođeni lokalnim Salcburger Narihtenom, tvrde da je po sredi nešto sasvim drugo – klupska suspenzija.

Izabrane vesti

Isti izvor piše da je Pavlović želeo da posle odlične polusezone napusti Salcburg nakon što je dobio ponude iz Francuske i Italije. Još u decembru pisalo se da Pavlovića hoće Juventus, Roma, Fenerbahče, pa i Brajton. Ali se sa tim pričama brzo uthinulo.

Očigledno se ipak nešto dešavalo. Pavlović je, tvrde u Salcburgu, želeo da ode, ali klub mu nije dozvolio što je navodno ražestilo stamenog štopera. Toliko da je na treninzima bio oštriji no što je uobičajeno. U stvari, malo je izgleda i preterivao u duelima, pa je trener Gerhard Štruber prema napisima medija rešio da ga pošalje na pauzu da ohladi glavu.

Daleko od toga da će taj manji nesporazum uticati na odnose u klubu. Suspenzija je bila kratkog daha i već je ukinuta, mada još nije sigurno da će Pavlović u petak igrati u derbiju kola protiv LASK-a. Ali je sada već prilično izvesno da bi 22-godišnji fudbaler na leto mogao da promeni sredinu, za dobar novac naravno.

Austrijanci su ga doveli iz Monaka za 7.000.000 evra, a ugovor mu ističe tek 2027. godine.

Salcburg je već počeo da traži naslednika i pikirao 19-godišnjeg Hendrija Blanka, štopera drugog tima Borusije Dortmund. On bi koštao oko 4.000.000 evra. Flavije Daniliuk, nekada kapiten U21 selekcije Austrije, stigao je iz Salernitane na pozajmicu do kraja sezone posle povrede Samosna Bajdua.


tagovi

Red Bul SalcburgStrahinja PavlovićZimski prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara