Strašan derbi Torina: Da nije bilo VAR-a Ronaldo bi ponovo plakao (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 03.04.21. | 19:59

Na kraju 2:2, uz gol najboljeg igrača Juventusa

E, to je gradski derbi. Može Torino da se bori za opstanak i traži bodove spasa, ali i kada je jednom nogom u samrtničkom ropcu Toro je sposoban da namuči mrskog, gradskog rivala. Kao u doba Marka Ferantea. Divna utakmica viđena je u Torinu, pošto smo videli sve, čak i detalje koji nisu sastavni deo italijanskog fudbala: greške, preokrete, stative, poništene gol, i na kraju izjednačenje, kome je kumovala asistencija VAR-a. Bod Juventusu doneo je Kristijano Ronaldo, vešto izbegavši ofsajd zamku... Glavni arbitar je poništio njegov gol, ali je posle konsulatacija sa ljudima iz VAR sobe doneo pravednu odluku. Za konačnih 2:2.

Da nije bilo video tehnologije sjajni Portugalac bi ponovo „plakao“, kao u Beogradu kada je u naletu besa posle intervencije Stefana Mitrovića bacio kapitensku traku (na humanitarnoj aukciji tu traku je otkupila kompanija MOZZART).

Izabrane vesti

Navijači Torina će sigurno biti razočarani konačnim ishodom, jer Bikovi nisu nikada bili bliži uspehu u velikom derbiju u poslednjih šest godina. Nisu pali posle inicijalnog vođstva Stare Dame u režiji Kjeze, već su na krilima Sanabrija radili mnogo lepe stvari. Paragvajac je u prvom okršaju sa Juventusom držao čas napadačke igre. Razvalio je De Lihta i Kjelinija, spakovao dva komada. A mogao je i treći. U zaostavnom vremenu ga je paradom zaustavio Ščesni.

Sanabrija je prvi od dva pogotka postigao u 27. minutu. Posle strašnog šuta Verdija, golman Juventusa je odbio loptu, ali je južnoamerički napadač pokazao istančan njuh za gol i glavom sproveo loptu u mrežu.

Videlo se i na ovom meču koliko je ovaj Juventus daleko od onog tima koji je do ove sezone jeo sve živeo u italijanskom prvenstvu. Mnogo taktičkih i još više tehničkih grešaka. Kao, na primer, skandalozni propust Koluševskog koji je na početku drugog poluvremena dao netačan povratni pas. Dovoljno da Torino ukrade loptu, a da Sanabrija dovede Bikove u vođstvo.

Bilo je u nastavku i frustracije u Juveovom timu. Malo toga je polazilo za nogom Kristijanu Ronaldu. Torino je taktički odlično izgledao, ulazak Saše Lukića doneo je mnogo toga lepog igri Bikova. Međutim, idilična slika za domaćina trajala je do 80. minuta. Posle kornera Kjelini je odigrao glavom, Ronaldo se vešto ušunjao na drugu stativu, izbegao ofsajd i glavom pogodio mrežu.

I to nije bilo sve. Čak je Torino imao dva dobra šuta, jednom je Lukića osujetio i Ščesni.

 SERIJA A - 29. KOLO:

Subota

Milan - Sampdorija 1:1 (0:0)

/Hauge 87 - Kvaljarela 57/

Atalanta - Udineze 3:2 (2:1)

/Murijel 19, 43, Zapata 61 - Pereira 45, 71/

Benevento - Parma 2:2 (1:0)

/Glik 23, Jonica 67 - Kurtić 55, Man 88/

Kaljari - Verona 0:2 (0:0)

/Barak 54, Lazanja 90+9/

Đenova - Fjorentina 1:1 (1:0)

/Destro 13 - Vlahović 23/

Lacio - Specija 2:1 (0:0)

/Lacari 56, Kaisedo 88pen/

Napoli - Krotone 4:3 (3:1)

/Insinje 19, 22, 34, Di Lorenco 72 - Simi 25, 48, Masijas 59/

Sasuolo - Roma 2:2 (0:1)

/Traore 57, Raspadori 85 - Pelegrini 26, Peres 69/

Torino - Juventus 2:2 (1:1)

/Sanabrija 26 i 46 - Kjeza 13, Ronaldo 80/

20.45: (7,25) Bolonja (4,40) Inter (1,45)


*** kvote su podložne promenama


tagovi

Kristijano RonaldoSaša Lukić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara