Strašan derbi u Hrvatskoj: Dinamo ustao iz mrtvih posle dva penala, pogodio i Srbin Komnen Andrić

Vreme čitanja: 3min | sub. 16.10.21. | 19:06

Rijeka vodila 3:0, na kraju remi – 3:3

Šampion je bio na kolenima. Potučen i prebijen. Kao nikada ranije drmao se tron zagrebačkog Dinama na gostovanju u Rijeci. Domaći sastav je igrao kao u transu, predvođen iskusnim Josipom Drmićem. Rijeka je furioznom igrom u prvom poluvremenu pokazala da može da postane prvi kandidat za titulu, ali je Dinamo ustao u mrtvih, u strašnom derbiju hrvatskog prvenstva, i upisao zaslužen bod – 3:3.

Mogao je tas da prevagne na obe strane, pošto se ekipa Damira Krznara u drugom poluvremenu transformisala u ubitačnu mašinu. Ali iza Dinamovog izjednačenja i tri gola u režiji Bruna Petkovića i Komnena Andrića, ostaće mala senka sudijskih odluka. Oni koji zagovaraju tezu o protekciji koju Dinamo ima u Hrvatskoj, još od vremena Zdravka Mamića, analiziraće dobro situacije koje su prethodile penalima za Dinamo. Istina, arbitar Pajač je poništio pogodak Modrih posle intervencije VAR-a i faula mladog Ivanušeca...

Izabrane vesti

Mnogo će se polemisati u Hrvatskoj narednih dana, ali to ne menja suštinu. Strašan fudbal viđen je u Rujevici, uz šest golova, mnogo šansi na obe strane, tenzije i nervoze. Bila je to skica meča koja je potrebna i ovdašnjem fudbalu, posebno kada favorit gostuje ekipi koja pretenduje na vrh.

Dinamo je u prvom poluvremenu imao više loptu u nogama. Rijeka je bila direktna i ubitačna. Već u sedmom minutu domaći navijači su bili u ekstazi. Odlični Princ Ampemen je ukrao loptu defanzivcima Dinama, pravovremeno uposlio Drmića koji je sa 20 metara probušio Livakovića. Igra Dinama podsećala je na noć iz Tiraspolja, kada ih je Šerif oduvao. Zagrepčani su bili jalovi u napadu i vrlo porozni u odbrani, nemoćni da se odbrane od vihornih kontri Rijeke.

Domaćin je došao do dva gola viška u 38. minutu. Posle udarca Vučkića, Livaković je reagovao, ali je loptu pokupio Drmić i sproveo je u mrežu. Poluvreme iz snova zaokružio je Darko Velkovski.

Dinamo nije zna gde bije, ali nije šampion želeo da podigne ruke u znak predaje. Izvršio je trostruku izmenu Damir Krznar, u igru su ušli Andrić, Šutalo i Menalo. Dovoljno da se krva slika tima promeni. Dinamo je igrao sa mnogo rizika, i to je počelo da mu se isplaćuje.

Prvi penal Bruno Petković je realizovao u 57. minutu, vrlo brzo Pajač je još jednom pokazao na kreč. I ponovo je precizan bio Bruno Petković.

Igra se prenela na polovinu Rijeke, počela je tenzija da se oseća u vazduhu. Posebno posle poništenog gola za goste.

Pravdu je donekle zadovoljio srpski napadač Komnen Andrić. On je u 83. minutu iskoristio centaršut Ristovskog i doneo Dinamu vredan bod.

HRVATSKA 1 – 12. KOLO

Petak

Dragovoljac - Lokomotiva Zagreb 2:2 (1:2)

/Mioč 30, Lukić 58 - Kulenović 9, Kačavenda 17/

Subota

Gorica - Istra 1:1 (1:0)

/Mlinar 12 ag - Bande 53/

Rijeka - Dinamo Zagreb 3:3 (3:0)

/Drmić 7 i 38, Velkovski 42 - Petković 58 i 65 penali, Andrić 82/

Nedelja

15.00: (5,40) Slaven (3,60) Osijek (1,70)

17.30: (3,60) Šibenik (3,45) Hajduk (2,05)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Komnen AndrićBruno Petković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara