Strašan posao Leverkuzena: Stigao jedan od najboljih napadača van 'liga petice', Verkself se baš fino pojačao

Vreme čitanja: 2min | sub. 22.07.23. | 19:58

I sve to sam finansira samo jedan odlazak...

Jutros je sve bilo utanačeno, u kasnim popodnevnim časovima preneto na papir, večeras evo ozvaničeno. Tako se to radi - brzo, efikasno, bez mnogo medijske pompe. A razloga za nju svakako ima, jer Bajer Leverkuzen je doveo jednog od najboljih napadača van 'liga petca'. Od danas, Viktor Bonifejs (22) je novi igrač Verkselfa i prvi špic ambicioznog kluba.

Sjajni Nigerijac oduševio tokom poslednjih godinu dana u dresu Union Žiloaza, tima koji je imao nekoliko okršaja baš sa nemačkim klubovima u Ligi Evrope. I baš u tim duelima Bonifejs je bio na najvišem nivou, što je verovatno ključno uticalo na ovaj transfer. Ali i na činjenicu da bi snažni centarfor - ukoliko budu 'otključane' sve klauzule vezane za bonuse - mogao da bude druga najveća investicija kluba sa Baj arene.

Izabrane vesti

Podsetimo, Bonifejs je u osmini finala dao dva gola protiv Union Berlina i jedan namestio, ključno doprinevši plasmanu u četvrtfinale, nakon čega je uspeo da matira i golmana svog novog kluba - Lukasa Hradeckog, međutim tu je ipak bio kraj evropskog putešestvija za Union.

Sve što su videli, toliko je oduševilo ljude iz sportskog sektora Bajera da su maltene u razmaku od 48 sati uspeli da ispregovaraju transfer težak 20.000.000 evra. To je, dakle, samo onaj fiksni deo. Prema navodima nekoliko transfer-gurua Belgijanci na konto dodataka mogu da inkasiraju još 7.500.000, a potom i 15 odsto od idućeg transfera.

Nema sumnje da je Bajer napravio sjajan posao, dobio igrača visoke klase, ali šta onda tek reći za Union. Pre godinu dana platio je Bonifejsa Bodeu svega 2.000.000?!

Pravo malo čarobnjaštvo na tržištu...

Leveru je ovo peto ozbiljno pojačanje ovog leta. Prethodno su stigli Granit Džaka iz Arsenala za 25.000.000, Jonas Hofman iz Menhengladbaha za 10.000.000, mladi desni bek Artur iz Mineira i Aleks Grimaldo kao slobodan igrač, pošto mu je istekao ugovor sa Benfikom.

Za sve njih potrošeno je nešto više od 60.000.000 evra. Bundesligaš će ipak sve to rutinski da pokrije kada Musija Dijabi obuče dres Aston Vile.


tagovi

Viktor BonifejsLetnji prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara