Donaruma (©Reuters)
Donaruma (©Reuters)

Strašna Donarumina statistika: Od tri penala, jedan sigurno brani

Vreme čitanja: 2min | pon. 12.07.21. | 12:45

Italijanski golman odbranio 35 odsto jedanaesteraca u karijeri

Kada se dođe do penal serije, tu teško da može neko da pobedi Italiju ako je Đanluiđi Donaruma na golu.

Golman Azura, koji je odneo trofej za najboljeg igrača Evropskog prvenstva, čarobnjak je za penale, što je dokazao i tokom serije u finalu protiv Engleske. Doskorašnji čuvar mreže Milana, a od naredne sezone Pari Sen Žermena je ukrotio udarce Sanča i Sake, dok je šut Rašforda zaustavila stativa.

Izabrane vesti

Statističari su otkrili podatak da je Donaruma odbranio 35 odsto penala sa kojima se susretao u karijeri, uključujući i pet engleskih iz finala! U prevodu, od tri penala, Đanluiđi će odbraniti jedan, a velike su šanse da od pet „skine“ dva, što se i dogodilo.

Tako da je fudbalerima Italije, uslovno rečeno, lak zadatak: oni da daju svih pet, a Donaruma će se pobrinuti za pobedu.

Pored toga što ima dobru intuiciju ili čita protivničke igrače gde će šutirati, italijanski golman ostavlja i utisak na rivale svojom ogromnom pojavom, te ako pogodi pravu stranu, to je gotovo sigurna odbrana.

Imamo sreću što imamo Donarumu za golmana. Bio sam siguran da će odbraniti nekoliko penala, jer je on najbolji golman na svetu. On je stvarno sjajan momak i neverovatan čuvar mreže“, rekao je Roberto Mančini, selektor Italije, posle sinoćnjeg finala.

A, Donaruma je teško uspevao da zadrži suze. Momak kojem se mnogo toga u karijeri dešavalo, imao je težak period u poslednja dva meseca, kada je rešio da ode iz Milana. Navijači tog kluba su mu baš zagorčavali život, doduše najviše zbog njegovog menadžera Mina Rajole.

Zaslužio je Donaruma da i on ima svojih pet minuta slave, kada će ga veličati cela Italija.


tagovi

Đanluiđi Donarumafudbalska reprezentacija ItalijeEURO 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara