Strašni golmani, početničke greške i dva penala: Partizanu slađi bod u omladinskom derbiju

Vreme čitanja: 2min | pet. 20.10.23. | 13:16

Crveno-beli pogodili prečku, na kraju 1:1

Odlične intervencije golmana, posebno čuvara mreže Partizana Vanja Raduloškog, početničke greške, dva penala i na kraju slađi bod za crno-bele, uzimajući u obzir stanje na tabeli Omladinske lige Srbije i zbivanja na stadionu u Humskoj - 1:1. Odigrala je Crvena zvezda jednu od najboljih partija u sezoni, posebno na početku prvog i drugog poluvremena, ali nije uspela da iskoristi brojne šanse i napravi veliki skok na tabeli.

Partizan do vodećeg pogotka večitog rivala praktično nije igrao fudbal, ali je kasnije krenuo napred i stigao do zasluženog izjednačenja sa bele tačke, dakle na identičan način kao što je Crvena zvezda stigla do inicijalne prednosti preko jednog od najboljih igrača na meču, veziste gostiju Andrije Petrovića.

Izabrane vesti

Treba napomenuti da su oba trenera, Nenad Stojaković i njegov kolega Milijaš, igrali sa iznuđenim postavama, bez najtalentovanijih i najboljih igrača u ovom trenutku. Za crno-bele nisu igrali Janko Jevremović i Bogdan Mirčetić, dok je Zvezda bila lišena pomoći momaka koji je predstavljaju u Ligi šampiona, Jovana Šljivića, Jovana Mijatovića, Koste Nedeljkovića, Andrije Maksimovića i Vukićevića. 

Sigurno je Nenad Milijaš gledao u nebo i u neverici pratio dešavanja sa terena na stadionu večitog rivala. Silovito je Zvezda počela meč i imala dve kolosalne šanse. Malo je nedostajalo Veljku Vukojeviću da individualnu akciju završi pogotkom u drugom minutu, dok je nedugo zatim i Tegeltija i zicer situacije pucao preko gola.

Teško su domaći u tim trenucima dolazili do vazduha i lopte. Bilo je pitanje trenutka kada će crveno-beli doći do prednosti. Katastrofalno je u 23. minutu pogrešio kapiten domaćina Vanja Dragović, izgubivši čistu loptu na petercu, koju je agreisvo pokušao da povrati. Bio je to jedanesterac koji je u gol pretvorio Petrović.

Partizan je u tom trenutku podigao linije. Počeo da igra na polovini rivala, da stvara šanse. Dve je osujetio golman crveno-belih Vuk Draškić. Treću nije mogao. Crveno-beli su pogrešili prilikom iznošenja lopte, napadač Partizana Tadić je bio oboren. A siguran sa penala bio je Alilović.

Pričaće dugo o odbranama Vanje Radulaškog u Humskoj. Sačuvao je golman crno-belih ekipu Nenada Stojkovića u borbi za titulu. Odbranio je udarac Vukojevića sa pet metara posle najbolje akcije na meču i divnog pasa Cvetkovića... Nije to bilo sve od Partizanovog čuvara mreže. Svi su videli njegovu kapitulaciju u 67. minutu kada je Petrović odapeo sa 16 metara, lopta je išla u rašlje, ali se Radulaški poravnao sa prečkom i zaustavio udarac. Crvena zvezda je na početku drugog poluvremena pogodila prečku, preko Nemanje Vidojevića. U nastavku akcije opet je dobro reagovao Radulaški.

Imao je nekoliko zapaženih intervencija i Draškić. Kako se meč bližio kraju Crvena zvezda je sve više pritiskala. Ali nije imala snage da sve to pretočli u pobedu.

Partizan će posle ovog duela ostati na trećem mestu, dok su crveno-beli šesti.


tagovi

omladinska škola Crvene zvezdePartizanove bebeNenad Milijaš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara