Džud Belingem (©Reuters)
Džud Belingem (©Reuters)

Strepnja u Madridu, Belingem na bolovanju

Vreme čitanja: 2min | ned. 11.02.24. | 15:17

Realovom ponajboljem igraču stradao članak leve noge

Skoro Madrid nije dobio takvo pojačanje. Čim je ostvario prvi kontakt sa loptom na stadionu „Santjago Bernabeu“ Džud Belingem je kupio Realovu publiku. Ove sezone je bez sumnje najbolji igrač Kraljevskog kluba. I baš kada su u Madridu posle pobede nad Đironom počeli da slave još jednu titulu, vest koja je uzdrmala optimizam Los Blankosa: Belingem je povređen!

Stradao je članak leve noge. Samo istegnuće, ali toliko da zahteva bolovanje. Minimalna pauza dve nedelje što znači da bi Belingem propustio samo utakmice sa Rajo Valjekanom, Seviljom i Lajpcigom u Ligi šampiona. Međutim, madridski mediji podsećaju da je Vinisijus Žunior zbog istog stepena uganuća 2019. godine propustio čak sedam utakmica. To bi već zakomplikovalo situaciju.

Izabrane vesti

Jer Belingem je, ponovimo to, najbolji igrač Reala ove sezone. I to je dokazao i u pobedi protiv Đirone, koju je potpisao sa dva gola i u saradnji sa Vinisijusom Kraljevskom klubu doneo pet bodova prednosti nad najbližim rivalom u šampionskoj trci.

Da je Real kompletan, titulu već sada niko ne bi dovodio u pitanje, posebno što je rival Đirona, a ne Barselona ili makar Atletiko. Ovako, postoji doza zabrinutosti. Mada treba reći da su Madriđani dobili svih pet dosadašnjih utakmica koje su igrlai bez Engleza. S tim da su rivali bili Arandina u Kupu kralja, Braga u Ligi šampiona i Las Palmas (dva puta) i Valensija u Primeri.

Ima Real sreće što kalendar za naredni period nije previše izazovan, barem na papiru, ali faliće Belingem, to je sigurno.


tagovi

Real MadridDžud Belingem

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara