(©Reuters)
(©Reuters)

Stuani podesio nišanske sprave za Rajo Valjekano

Vreme čitanja: 2min | pon. 14.12.20. | 13:49

Katalonci udaraju na Madriđane u poslednjem meču 18. runde Segunde

Đirona i Rajo Valjekano sastaju se u 18. kolu Segunde, na stadionu Montilivi. Obe ekipe imaju za cilj prelazak u viši rang, koji je Đironi izmakao prošle sezone. Rajo Valjekano i Đirona izjednačeni su na tabeli, imaju po 27 bodova kao i Mirandes i nadomak su pozicija koje vode u plej-of.

Izabrane vesti

Maljorka, Espanjol i Almerija izdvojili su se na vrhu tabele i po svemu sudeći ova tri tima vodiće bitku između sebe za direktnu promociju u Primeru. Maljorka i Espanjol bi se na taj način ekspresno vratili u elitni rang španskog fudbala. Almerija Umara Sadika, Radosava Petrovića i Nikole Maraša neočekivano se umešala u borbu za sam vrh, ne mogu da je se otarase skoro standardni učesnici Primere, a niz ekipa među kojima su Rajo Valjekano i Đirona, pikirali su mesta koja vode u doigravanje za ulazak u viši rang.

Pokušava Đirona na sve načine da se vrati na prošlogodišnji nivo i zapreti ulaskom u Primeru. Malo je falilo Kristijanu Stuaniju da uvede Đironu u Primeru. Iza Urugvajca je možda i sezona života u kojoj je na 40 utakmica postigao 31 gol. Bez prvog napadača Kristijana Stuanija, ekipa iz Katalonije nije ni senka tima koji može da stremi najvišim ciljevima. Stuani je propustio već dosta utakmica, daleko je od prošlosezonske golgeterske forme, ali je pre četiri dana protiv Logronjesa sa dva gola doneo trijumf svom timu.


Ulaskom u decembar ušla je i Đirona u formu. Uhvatili su Katalonci zalet, nanizali su tri pobede, a uz pomenuti Logronjes pred Franciskovom četom oružje su položili Mirandes i Albasete. Rajo Valjekako nikako ne uspeva da poveže nekoliko dobrih rezultata. U dva navrata ostvario je po dve vezane pobede i to je sve od tima za koji nastupaju Luka Zidan, Esteban Saveljić, Luis Advinkula i Hoze Leonardo Uljoa. I Đirona i Rajo kubure sa realizacijom i to ih je u dobroj meri omelo da ostvare bolji bodovni saldo.

Rajo Valjekano početkom ove godine izašao je kao pobednik iz međusobnog duela minimalnim rezultatom, ali je Đirona trijumfovala u tri od četiri poslednja međusobna okršaja. Svaki put Katalonci su postigli minimum dva gola.

ŠPANIJA 2 - 18. KOLO

Ponedeljak

19.00: (2.90) Đirona (2.95) Rajo Valjekano (2.70)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Kristijan StuaniSegundaRajo ValjekanoĐirona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara