Štutgart poslao ponudu za Gaćinovića: AEK traži minimum 8.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | čet. 26.01.23. | 10:21

Teško će se transfer realizovati, barem do juna

Odluka da Bundesligu zameni grčkim tlo ispostavila se kao jedna od najboljih u karijeri Mijata Gaćinovića. Potencijali reprezentativac Srbije je prethodne sezone resetovao karijeru u Panatinaikosu, da bi ove postao jedan od najboljih igrača atinskog AEK-a.

Žuto-crni iz glavnog grada Grčke su, posle nekoliko godina, ponovo živi u šampionskoj trci, velikom zaslugom i nekadašnjeg člana Ajntrahta i Hofenhajma. Imao je neka sjajna ostvarenja Mijat Gaćinović tokom ove takmičarske godine, postigao već četiri gola uz četiri asistencije.

Izabrane vesti

Sigurno bi imao Gaćinović i jači učinak da ga od terena mesec dana nije odvojila povreda abdomena. Pauzirao je mesec dana srpski internacionalac, ali se vratio na teren u nedavnom okršaju sa Jonikosom.

Dobre igre u Grčkoj ponovo su Mijatu Gaćinoviću otvorila vrata Nemačke. Naime, prema sazanjima Mozzart Sporta na adresu AEK-a stigla je konkretna ponuda nemačkog Štutgarta. Švabe traže igrača na poziciji „osmice“ i veruju da bi Mijat Gaćinović predstavljao ozbiljnu pojačanje, imajući u vidu činjenicu da je Bundesligi odigrao 143 utakmice, uz tri gola i deset asistencija. Trener Bruno Labadija ga vidi u sistemu, ali je problem što Štutgart nije previše finansijski moćan. Posebno, što u AEK-u vide Mijata Gaćinovića kao jednog od ključnih igrača u borbi za titulu. Štutgart je imao nameru da Gaćinovića uzme na šestomesečnu pozajmicu i u ugovor stavi klauzulu o otkupu ugovora.

Iz Atine je stigao negativan odgovor. Tačnije, možda bi i razmišljali o izlaznom transferu ukoliko bi Štutgart ponudio minimum ponudio osam miliona evra.

Gaćinović je prošlog leta napravio pravi mali bum u Atini. Posle odlične sezone u Panatinaikosu odlučio se da pređe u redove velikog rivala.


tagovi

AEKMijat Gaćinović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara