Luis Suarez i Đorđo Kjelini (AFP)
Luis Suarez i Đorđo Kjelini (AFP)

Suarez: Real je bio spreman da proda Benzemu Arsenalu i dovede mene

Vreme čitanja: 2min | ned. 18.02.24. | 12:28

Tokom Mundijala 2014. kada je Urugvajac ujeo Đorđa Kjelinija, Real je delimično počeo da se hladi, a Barselona bila odlučna da dovede Suareza

Uvek su interesantne fudbalske priče o alternativnoj istoriji, one s tematikom "šta bi bilo kada bi bilo". Jedna od najpoznatijih je ona o Robertu Levandovskom i oblaku dima nakon vulkanske erupcije na Islandu zbog kojeg je bio osujećen da doleti na Ostrvo i potpiše za Blekburn.

A, gotovo deceniju, nakon što je prešao iz Liverpula u Barselonu, Luis Suarez je priznao da ga je uoči Svetskog prvenstva u Brazilu želeo Real Madrid i da je potencijalni transfer išao u pravcu realizacije. Ipak, nije se dogodio i zato će fudbalska istorija pamtiti Urugvajca kao legendu Barselone, a Karima Benzemu kao jednog od najvećih napadača u istoriji Kraljevskog klub. Pa kakve sada veze ima Benzema sa Suarezom?

Izabrane vesti

"Uoči Svetskog prvenstva 2014. Real Madrid je želeo da me dovede i delovalo je da sve ide svojim tokom. Planirali su da prodaju Karima Benzemu Arsenalu i dovedu mene. Ipak, tokom Mundijala, Barselona je počela da pokazuje interesovanje za mene. Tada se dogodio i incident sa ugrizom (Suarez ugrizao Đorđa Kjelinija za rame), Real se delimično ohladio, a Barselona je nastavila da se bori za moj potpis. Na kraju sam imao obe opcije na stolu, ali odabrao sam Barselonu jer je to bio moj san", ispričao je Suarez.

Zato danas Katalonci pamte Suareza kao trećeg strelca u istoriji kluba sa 198 golova na 283 utakmice, kao golgetera koji je u periodu od 2014. do 2020. godine pomogao klubu da osvoji 15 trofeja među kojima su četiri titule prvaka Španije i Liga šampiona 2015. godine.

Suarez je otišao u Barselonu iz Liverpula za 81.720.000 evra, a sledstveno tome, Benzema ostao na Santjago Bernabeuu i do kraja mandata u Realu (2009-2023) postao drugi strelac u istoriji Blankosa sa 354 gola, osvojio 25 trofeja među koje staju četiri Primere i pet titula prvaka Evrope.




tagovi

Real MadridKarim BenzemaLuis Suarez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara