Suarez stigao Etoa, Atletiko otišao na +6! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.03.21. | 20:53

Jorgandžije posle preokreta savladale Bilbao – 2:1

Lakše će se disati na Vandi Metropolitano narednih dana. Grcao je Atletiko u poslednje vreme, bio na pragu da zgazi sve ono što je marljivo stvarao od početka španskog prvenstva, pošto je u poslednjih pet utakmica ostvario tek jednu pobedu. Međutim, ekipa Dijega Simeonea otišla je na šest velikih bodova prednosti u odnosu na Barselonu, pošto je u odloženom meču bila bolja od Atletik Bilbaoa – 2:1.

Ovo je jedan od onih mečeva koji će možda imati fundamentalan značaj na razvoj šampionske trke. Posebno što je u dobrom delu meča Atletiko bio neubedljiv i flertovao sa negativnim rezultatom. Ipak, Simeone ima dovoljno inidividualne klase da dobije meč i kada mu ne ide najbolje.

Izabrane vesti

Pre svega ima Luisa Suareza. Sjajni urugvajski napadač bio je vesnik 19. pobede u prvenstvu. Kada je meč lomio Suarez je iznudio jedanesterac, a potom rutinski pogodio za vođstvo Atletiko Madrida.

Bio je to 162. pogodak Luisa Suareza u Primeri, pa se Urugvajac izjednačio na 16. mestu najboljih strelaca španskog prvenstva sa Etoom.

Atletiko je odigrao slabo poluvreme. Bilbao je bio više nego ravnopravan rival i čak stigao do prednosti, preko Ikera Munaina koji je odlično reagovao u 21. minutu i iskoristio asistenciju Vilijamsa.

Bio je to jedini šut u okvir gola gostiju iz Baskije. Pojačao je ritam Atletiko, preuzeo inicijativu i do izjednačenja je stigao u pravom trenutku. Igrao se drugi minut sudijske nadoknade u prvom poluvremenu kada je Toma Lemar probio po levoj strani, a Markos Ljorente glavom pogodio mrežu.

PRIMERA

Atletiko Madrid - Atletik Bilbao 2:1 (1:1)

/Suarez 52 pen, Ljorente 45 - Munain 21/



tagovi

Luis SuarezDijego Simeone

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara