Suarez stigao u Madrid i zahvalio Mesiju: Ta dvojica ili trojica ne mogu da pokvare sliku velike Barselone...

Vreme čitanja: 2min | pet. 25.09.20. | 17:18

Ugovor na dve godine, plata 7.500.000 evra

Juče se na emotivan način oprostio od Barselone, danas je razvio osmeh i stavio paraf na dvogodišnji ugovor sa Atletiko Madridom! Transfer Luisa Suareza sasvim sigurno predstavlja jedan od najvećih i najboljih poslova ove jeseni na fudbalskom tržištu. Utisak je da su se Katalonci lako odrekli trećeg najboljeg strelca u istoriji kluba (198 golova na 283 meča), odnosno da su Rohiblankosi izvukli pravu pravcatu premiju i dobili, po mnogima, najboljeg centarfora današnjice.

Još kada se u celu priču uključi cifra za koju je Suarez promenio dres (samo 6.000.000 evra, i to kroz bonuse) možemo da konstatujemo kako je Atletiko doslovno "opljačkao" Barsu.

Izabrane vesti

Suarez je jutros stigao u Madrid i direktno otišao na kliniku Navari, gde je uspešno prošao lekarski pregled. Potom se uputio na stadion Vanda Metropolitano gde je stavio paraf na ugovor vredan ukupno 15.000.000 evra za dve godine.

Urugvajac je ovog popodneva odradio trening sa novim klupskim drugovima, a saigrač iz reprezentacije Hoze Himenez nije ga dočekao kako je planirano pošto se oporavlja od koronavirusa. Iz istog razloga ni Čolo Simeone nije bio na treningu, međutim obavio je telefonski razgovo sa Suarezom i poželeo mu dobrodfošlicu.

Madridski mediji navode da će novi napadač uzeti broj devet, odnosno da će debitovati za Atletiko posle samo dva treninga (petak i subota). Očekuje se da protiv Granade u nedelju počne Dijego Kosta, a da Suarez u nastavku dobije šansu.

Zanimljivo da se Suarez još nije zvanično obratio navijačima Atletika, ali zato jeste odgovorio Leu Mesiju (“Biće čudno videti te u drugom dresu, još čudnije igrati protiv tebe. Bio si jedan od najvažnijih igrača u istoriji ovog kluba, napravio velike stvari. Nisi zaslužio da te ovako oteraju. Ali istina je da me u ovom trenutku ništa ne iznenađuje”).

"Hvala ti, prijatelju, na lepim rečima, ali još veće hvala što si od prvog dana bio uz mene, sa mojom porodicom. Uvek ću ti biti zahvalan. Ta dvojica, trojica ili četvorica ljudi ne mogu da pokvare sliku velike Barselone. Mnogo te volim, nedostajaćeš mi".

Postoje glasine da Atletiko s dovođenjem Luisa Suareza nije završio prelazni rok. Ekip je juče objavio da bi španski klub mogao da krene i po Edinsona Kavanija ukoliko uspe da proda Dijega Kostu. Tako bi Čolo sastavio tandem iz reprezentacije Urugvaja. Pitanje je, međutim, da li bi Atletiko mogao da izađe u susret velikim finansijskim zahtevima popularnog Matadora.

Ili bi Kavani možda zarad saradnje sa Suarezom bio spreman da smanji svoje zahteve?


tagovi

Luis SuarezLetnji prelazni rok 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara