Luis Suarez (Foto: Reuters)
Luis Suarez (Foto: Reuters)

Suarezova forma bi trebalo da zabrine Urugvaj (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 09.10.22. | 03:07

Posti Pistolero već mesec dana, a zajedno sa njim muči se i Nasional

Nadali su se navijači Nasionala da će Luis Suarez po povratku u klub, imajući u vidu da je prethodne sezone u dresu Atletika imao dvocifren broj golova u španskoj Primeri, dominirati i u urugvajskoj znatno slabijeg kvaliteta.

Bilo je Pistoleru potrebno malo vremena da se privikne na novu sredinu, u uvodnih pet utakmica pogodio je samo jednom, a onda na tri uzastopne postigao je po gol i naprasno – stao. Punih mesec dana 35-godišnji napadač posti, a zajedno sa njim pati se i Nasional.

Izabrane vesti

Zapravo, Nasional je dobio utakmicu sa Bostonom na kojoj je krenuo Suarezov post. Od tada niti je ekipa slavila, niti se bivši napadač Barselone upisivao u strelce. Večeras protiv Defensor Sportinga ista priča, četvrti put zaredom – 1:1 (1:1). Zanimljivo da je Nasional i prethodne tri utakmice okončao identičnim rezultatom, odnosno da je na dve baš kao i večeras ispuštao prednost. Navikli su navijači da se ne opuštaju i ne slave prerano. Sa pravom.

Nasional je poveo u 34. minutu golom Alfonsa Trece, ali je praktično po samom povratku sa odmora primio gol. Iz praktično jedine šanse izjednačili su gosti, Elizari je ostao sam u šesnaestercu posle povratne lopte sa boka i vrlo precizno pogodio malu mrežu. Uspeo je Defensor ubrzo i da preokrene, ali je pogoak De los Santosa poništen zbog igranja rukom u začetku akcije. Nasional je do kraja utakmice opsedao gol rivala, ali mu ni igrač više u završnim minutima nije bio dovoljan da prekine niz od četiri meča bez pobede u svim takmičenjima.

Ono što posebno treba da zabrine ljubitelje fudbala u Urugvaju je forma Luisa Suareza koji osim što ne uspeva da podesi nišanske sprave, čini se da je i nabacio koje kilo od povratka u domovinu, a Mundijal samo što nije...

URUGVAJ 1, KLAUSURA - 12. KOLO

Petak

Maldonado - Sero Lago 0:1 (0:0)

Serito - Albion 0:0

Rentistas - River Plejt 0:5 (0:2)

/Borbas Silva 26pen, 73, Okampo 42, 70, Klar 90+2/

Danubio - Feniks 1:1 (0:0)

/Ernandez 75 - Vijera 49/

Nedelja

Nasional - Defensor Sporting 1:1 (1:0)

/Treca 34 - Elizari 46/

16.00: (2,25) Montevideo Siti (3,15) Montevideo Vonderers (3,15)

21.00: (2,00) Liverpul (3,25) Boston River (3,70)

Ponedeljak

00.30: (1,48) Penjarol (3,80) Plaza Kolonija (7,00)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Luis SuarezNasionalDefensor Sporting

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara