Saša Ilić (© Star sport)
Saša Ilić (© Star sport)

Subota je dan kad plaču oni koji su vodili trku: Saša Ilić propustio šansu za brejk, Ludogorec pred krunisanjem

Vreme čitanja: 2min | sub. 20.05.23. | 21:20

CSKA odigrao samo 2:2 u Razgradu

Pevalo je Zabranjeno pušenje o nedelji kad je otišao Hase, a na tri tačke evropskog fudbala ova subota će se pamtiti kao dan kad je trofej šampiona države iskliznuo iz ruku. Nisu ga svi branili, ali su veći deo prvenstva proveli na liderskim pozicijama i zato je razočaranje veće. Bajern ga je jedini imao u vlasništvu, ali je porazom od RB Lajpciga pozvao Borusiju iz Dortmunda da ga nasledi na nemačkom tronu; Arsenal je uručio znamenje Mančester Sitiju iako je dugo vodio trku u Premijer ligi; sofijski CSKA je propustio priliku da u direktnom duelu pretekne Ludogorec i vrati se na vrhu tabele u prvenstvu Bugarske.

Tim iz glavnog grada je odigrao 2:2 u Razgradu, što bi u nekim drugim okolnostima moglo da se smatra povoljnim ihsodom, ali u plej-ofu, sa sve manje mogućnosti da se bodovi ispuste nerešen ishod stavlja Zelene u sjajan položaj da odbrani naslov, 11. put vezano postane prvak. Iako je 90 odsto trke gledao u leđa sastavu Saše Ilića pretekao ga je na kraju osnovnog dela prvenstva, da bi u drugom kolu plej-ofa odbranio domaći teren i ovim bodom odbio nalet gostiju.

Izabrane vesti

Samo je pobeda „igrala“ CSKA. Čak ju je u jednom trenutku nagovestio, preokrenuo rezultat još u prvom poluvremenu, ali nije uspeo da nađe način da zaustavi Kirila Despodova. Najbolji igrač Ludogoreca je poentirao za inicijalnu prednost domaćina, namestio gol Igoru Tijagu početkom drugog poluvremena, a ispostavilo se da je to bilo dovoljno da Luda šuma profitira u lavirintu velikih emocija i tenzije. Ostalo je još po tri utakmice i za jedne i za druge, a čini se na osnovu svega prikazanog u minulih mesec i po dana da će branilac trofeja opet prvi proći kroz cilj.

Ilić definitivno ima dobar tim, pitanje je da li i šampionski. Čak je utisak da je Partizanova legenda izvukla maksimum od igrača koji su mu na raspolaganju, ali da na terenu najvećeg protivnika nije mogao bolje Dakensa Nazona (17 golova), ubacio ga je tek polovinom drugog poluvremena, ali to je bio period utakmice u kome se igralo između dva kaznena prostora, sa malo šansi, a dosta prekida i zamerki na račun glavnog sudije, pa ni Nazon nije uspeo mnogo toga da promeni.

Strelci za CSKA bili su Tobijas Hejnc i Brazilac Maurisio, ali gosti nemaju fudbalera kao što je Kiril Despodov.

BUGARSKA 1, PLEJ-OF - 2. KOLO

Subota

Černo More - CSKA Sofija 1948 1:1 (0:1)

Ludogorec - CSKA Sofija 2:2 (1:2)


Nedelja

19.00: (5,00) Lokomotiva Plovdiv (3,50) Levski (1,75)

***kvote su podložne promenama

 



tagovi

CSKA SofijaLudogorecBugarskaBugarska 1Saša Ilić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara