Zlatan Ibrahmović (©Reuters)
Zlatan Ibrahmović (©Reuters)

Subota u Seriji A: Juve sa provincijskim mentalitetom u Laguni, Milan na Ibrinim leđima

Vreme čitanja: 6min | sub. 11.12.21. | 12:11

Riberi protiv bivšeg kluba

Juventus i Fjorentina bi danas trebalo da imaju lak zadatak protiv Venecije i Salernitane, dok bi meč u Udinama mogao da bude neizvestan. Ne toliko zbog promene na klupi Udinezea, po pravilu dolazak novih trenera proizvede reakciju barem na prvoj utakmici, koliko zbog povreda koje nastavljaju da masakriraju tim Stefana Piolija. Večeras će Zlatan Ibrahimović ponovo biti jedini centarfor na raspolaganju kormilaru Rosonera. Od Dušana Vlahovića se očekuje da nastavi svoju golgetersku seriju, nanizao je četiri meča u kojim je tresao mreže protivnika, a Maks Alegri je spremio četvorku Kvadrado, Dibala, Bernardeski, Morata, da popravi golgeterski prosek Juvea protiv Venecije.

UDINEZE - MILAN (20.45)

Izabrane vesti

Sve se vrti oko Zlatana Ibrahimovića. Šveđanin i posle 20 i kusur godina u vrhunskom fudbalu, u petoj deceniji života, je i dalje je u centru pažnje. Istina, ovoga puta, mnogo više zbog sticaja okolnosti, nego svojom zaslugom. Jednostavno, trener Milana Stefano Pioli nema alternativu, bukvalno, za Ibru. Svi napadači su povređeni, od iskusnog Olivijea Žirua do golobradog Pelegrija, uključujući i krilne napadače Anta Rebića i Rafaela Leaa koji mogu da igraju i u ulozi klasičnih centarfora.

Pioli je odlučio da napravi i ozbiljan rez na sredini terena. Sandro Tonali je promovisan u fiksnog startera na sredini terena dok će Frenk Kesi morati sa Ismaelom Benaserom i Tiemuea Bakjokoom da se bori ze preostalo mesto u veznoj liniji. U svakom slučaju Kesi će večeras biti na klupi dok će Benaser ili Bakajoko biti uz Tonalija. Zastoj u pregovorima oko produžetka ugovora, pad forme i predstojeći Kup Afrike su primorali šefa stručnog štaba Rosonera da traži alternativna rešenja.

--------------------------------

Sve utakmice šampionata Italije možete da gledate uživo na portalu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

---------------------------------

Promena će biti i u defanzivnoj liniji. Davide Kalabrija još nije spreman i šansu će dobiti na desnom boku Alesandro Florenci. Uprkos lošoj formi Teo Ernandez će dejstvovati na levom boku jer nema zamenu na zadovoljavajućem nivou.

Rade Krunić je postao džoker za sve uloge od sredine terena do špica napada. Bivši fudbaler Donjeg Srema i Borca iz Čačka će večeras igrati na levom boku, u liniji sa Brahimom Dijazom i Aleksisom Salemakesom, iza Zlatana Ibrahimovića.

Gabrijele Čofi će večeras debitiovati na klupi Udinezea protiv Milana. Poraz u prethodnom kolu od Empolija bio je koban za Luku Gotija. Interesantno je da je Goti zamenio Tudora kao privremeno rešenje i ostao je dve godine na kormilu Udinezea, biće interesantno videti da li će se istorija ponoviti. Podsetimo Čofi je prelazna solucija i familija Poci traži novog trenera.

Udinezeu će večeras nedostajati samo povređeni Pereira i suspendovani Samir zbog kartona.

Što se tiče statistike, Milan je tim s kojim je Udineze najviše puta remizirao u Seriji A, čak 34 puta, mada je u poslednjih sedam mečeva u Friuliju samo jednom izašao nerešen rezultat uz tri pobede oba tima. Takođe, Udineze je remizirao šest puta u zadnjih dest kola u Seriji A, a na tri od poslednje četiri na svom terenu.

Milan je u kalendarskoj 2021. godini zabeležio čak 16 pobeda na gostovanjima, od kojih šest u ovom prvenstvu, uz jedan poraz (Fjorentina) i remi (Juventus). Samo je Sarijev Napoli u 2017. zabeležio više pobeda u jednoj godini, 18.

UDINEZE 3-5-2: Silvestri - Bekao, De Majo, Nujtink - Molina, Arslan, Valas, Makengo, Udodži - Dulofeu, Beto

MILAN 4-2-3-1: Menjan - Florenci, Tomori, Romanjoli, Ernandez - Bakajoko, Tonali - Salemakers, Diaz, Krunić - Ibrahimov

VENECIJA - JUVENTUS (18.00)

Maks Alegri ima jasne ideje kako njegov Juventus može da nastavi da pobeđuje: igrajući sa pristupom provincijskog i poniznog tima. Drugim rečima, Bjankoneri moraju da daju sve od sebe na terenu da bi osvojili bodove. Svako opuštanje ili pristup tipa “lako ćemo” je popločavanje puta za gubljenje bodova i šansi da se obezbedi plasman u Ligu šampiona za sledeću sezonu.

Cenu novog kursa Alegrija je platio Artur. Brazilac je zaasnio na trening i po kazni je ostavljen u Torinu i pored toga što su van stroja još dvojica veznih igrača (Mekeni i Remzi).

Večeras ćemo u Laguni videti Juve u izdanju 4-2-3-1. Pobede protiv Salernitane, Đenove i Malmea, na kojima Juve nije primio gol, ne mogu da budu uzete kao dokaz promene trenda u sezoni budući da se radi o skromnim rivalima, baš kao što je i Venecija. Alegrija je posebno pogodila činjenica da je njegov tim tek 12. po broju postignutih golova u Seriji A.

Duel sa Venetima će biti jedna od poslednjih šansi za Alvara Moratu. Španac ima očajan prosek golova u ovoj sezoni: trese protivničku mrežu na svakih 323 minuta, ili na svakoj četvrtoj utakmici, što znači oko deset golova, premalo za centarfora Stare dame.

--------------------------------------------------

Odigraj tiket kao i svakog dana i osvoji Porše Makan

SVAKI TIKET JE ULAZNICA U ARENU

Mozzart Gladijator je takmičenje sa pravilima takvim da u njemu svi učestvuju. Visina uplate ne igra presudnu ulogu, kao ni to da li je tiket dobitan ili ne. Tvoje je samo da svakog dana odigraš tiket, jer je svaki ulaznica u arenu.

---------------------------------------------------

U cilju popravljanja efikasnosti Alegri će podržati Moratu sa triom Kvadrado-Dibala-Bernardeski. Sva trojica su u usponu forme, posebno Dibala. Argentinac i pored manjih problema sa lakšim povredama će sigurno biti u startnoj postavi. Osim Federika Kjeze, Juventus neće moći da računa u napadu ni na Dejana Kuluševskog.

Venecija je nanizala tri poraza u Seriji A. Prva dva su bila očekivana od Atalante i Intera dok je poslednji protiv Verone veoma bolan zbog načina na koji je sazreo (Venecija je vodila na poluvremenu 3-0, a na kraju je izgubila 3-4).

Trener Paolo Zaneti će morati da napravi par izmena u timu budući da mu nedostaju tri startera; napadač Okereke (povređen), vezni igrač Vaka (povređen) i defanzivac Čekeroni (kartoni).

VENECIJA 4-3-3: Romero - Macoki, Kaldara Svoboda, Molinaro - Črnigoj, Ampadu, Buzio - Aramu, Anri, Johnsen

JUVENTUS 4-2-3-1: Ščesni - De Šiljo, Bonuči, De Liht, Pelegrini - Lokateli, Rabio - Kvadrado, Dibala, Bernardeski - Morata

FJORENTINA - SALERNITANA (15.00)

“Ovakva prilika se ne propušta”, ponavaljaju kao mantru navijači Fjorentine u Aligjerijevoj varoši na obalama reke Arno. Ljubičasti protiv Salerenitane imaju priliku da dotaknu kvotu od 30 bodova posle sedamnaest kola i da ostanu u trci za mesta u Evropi.

Fjorentina je oba puta pobedila Salernitanu kada su igrali na Frankiju u Seriji A. Tim Vinčenca Italijana je brzo svario poraz od Empolija sa dve pobede protiv Sampdorije i Bolonje i sada želi da ubeleži i treću uzastopnu pobedu.

Glavna uzdanica je Dušan Vlahović. Srpski centarfor je redovno otkucavao golgeterski karton na poslednje četiri utkamice i već je stigao do kvote od 30 golova u 2021. godini, deli ga samo jedan gol od Luke Tonija i tri gola od Ronalda, jedine dvojice igrača koji su više golova postigli od njega u jednoj kalendarskoj godini u Seriji A.

U Firenci se najviše pribojavaju Franka Riberija. Bivši igrač Fjorentine i pored toga što je na pragu 40. godine života i dalje je najbolji igrač Salerenitane, sposoban da zagorča život svakoj odbrani. U Toskani to vrlo dobro znaju i nije slučajno da je trener Italijano ukazao da će Francuz biti najveća opasnost za njegov tim.

Ipak, ekipa iz Salerna se nalazi u velikom, reklo bi se nazaustavljivom padu ka povratku u Seriju B. Salernitana nije samo nanizala pet poraza i jedan remi u poslednjih šest kola, već je u tom periodu postigla samo jedan gol i to u sudijskoj nadokandi vremena protiv Kaljarija.

FJORENTINA 4-3-3: Teračano - Odriozola, Milenković, Kvarta, Biragi - Bonaventura, Toreira, Dankan (Maleh) - Gonzales, Vlahović, Saponara

SALERNITANA 4-4-1-1: Belec - Veseli, Đomber, Galjolo, Ranieri - Kešrida, Kulibali, Skjavone, Obi - Riberi, Simi

SERIJA A – 17. KOLO

Petak

Đenova - Sampdorija 1:3 (0:1)

/Destro 78 - Gabijadini 7, 67, Kaputo 49/

Subota

15.00: (1,30) Fjorentina (6,00) Salernitana (11,0)

18.00: (9,50) Venecija (4,80) Juventus (1,40)

20.45: (3,90) Udineze (3,50) Milan (2,05)

Nedelja

12.30: (2,45) Torino (3,20) Bolonja (3,25)

15.00: (4,10) Verona (3,70) Atalanta (1,95)

18.00: (1,38) Napoli (5,40) Empoli (8,50)

18.00: (2,80) Sasuolo (3,40) Lacio (2,65)

20.45: (1,20) Inter (8,00) Kaljari (14,0)

Ponedeljak

20.45: (1,45) Roma (4,80) Specija (7,75)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Zlatan IbrahimovićDušan VlahovićFrank Riberi

Obaveštavaj me

Juventus
Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara