(©Reuters)
(©Reuters)

Subota u Seriji A: Lacio juriša na drugo mesto, Torino sanja Evropu

Vreme čitanja: 6min | sub. 03.06.23. | 11:47

I Sergejev napad na dabl-dabl za rastanak

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Borba za drugo mesto u šampionatu i san o Evropi, tako bi mogao da se definiše današnji program u Seriji A. Inter protiv Torina želi da cementira treće mesto ispred Milana i da primora Lacio da igra na pobedu protiv Empolija da bi obezbedio drugo mesto.

Izabrane vesti

Nebeskoplavi su proklamovali kao cilj osvajanje vicešampionske titule, prve u Lotitovoj eri. U Kremoni se igra reviljalni meč između domaćina koji se vraća u Seriju B i Salernitane koja je drugu godinu zaredom obezbedila opstanak u elitnom društvu.

TORINO - INTER (18.30)

Inter nije odustao od drugog mesta i na završni meč sezone protiv Mančester Sitija u finalu Lige šampiona želi da dođe u pobedničkom zaletu. To je razlog zašto će Simone Inzagi odmoriti samo Ačerbija i Barelu koji su bili nezamenljivi u poslednjih nekoliko meseci, kao i Dimarka, dok u napadu ostaje rebus koji nas prati već neko vreme: Džeko ili Lukaku. Vrlo je moguće da njih dvojica zamene uloge i da večeras počne meč Edin, a da Big Rom bude starter protiv Sitija.

Inter i dalje ima šansu da završi šampionat na drugom mestu iza Napolija pod uslovom da osvoji sva tri boda, a Empoli zaustavi Lacio na Kastelaniju. Ne radi se samo o prestižu već i o novcu, razlika u sumi koja se dobija za drugo i treće mesto od televizijskih prava iznosi nekoliko miliona i u kriznim vremenima dobro dođe. Takođe, Nerazuri moraju da se paze da ne skliznu na četvrto mesto, iza Milana. Da bi izbegli mogućnost takvog scenarija moraju da osvoje barem bod protiv Torina.

Torino takođe ulazi u današnji duel sa velikim nabojem. Realna mogućnost da Juventus bude izbačen iz evropskih kupova od strane UEFA i dalje postoji. Granatama je potrebna pobeda da bi obezbedili nadu da mogu da se kvalifikuju u Ligu konferencija pošto u međusobnom odmeravanju snaga sa Fjorentinom imaju bojli skor (remi u Torinu 1:1 i pobeda na Frankiju 1:0).

Inter je u Torino doputovao bez Mhitarjana i Koree - obojica će biti na raspolaganju za finale LŠ - a prvi put će posle nekoliko meseci u protokolu utakmice biti i ime Milana Škrinjara. Slovak se oporavio od povrede i u Milanu se vodi debata da li bi Inzagi trebalo ili ne da mu pruži šansu večeras i eventualno u subotu protiv Sitija. Podsetimo, Slovak je uprkos datim obećanjima odbio da poptiše novi ugovor sa Interom kako bi mogao bez evra obeštećenja da pređe u PSŽ.

Trener Torina Ivan Jurić ne može da računa samo na Radonjića i bivšeg igrača Intera Lazara.

Inače, Inter ne zna za poraz od Torina više od četiri godine. Poslednji put je izgubio u januaru 2019. godine, od tada šest pobeda Nerazura i jedan remi. Granate mogu da se uzdaju u činjenicu da su na poslednjih devet mečeva na svom terenu izgubili samo tri puta, uz četiri remija i dve pobede. Kuriozitet je da ako Inter završi na drugom ili trećem mestu postaće prvi tim u istoriji Serije A koji je završio na pobedničkom postolju sa čak 12 poraza u prvenstvu.

Jurić se najviše uzda u dvojac na sredini terena Ilić – Riči. Od dolaska srpskog reprezentativca u Torino i postepenog ulaska u formu registruje se vidno poboljšanje kvaliteta igre Granata kao i rezultatski učinak. Zahvaljujući Iliću i napadači Torina, pre svih Sanabrija, su počeli da tresu češće protivničke mreže.

TORINO (3-4-2-1): Milinković - Šurs, Bonđorno, Rodrigez - Singo, Riči, Ilić, Vojvoda - Mirančuk, Vlašić - Sanabrija

INTER (3-5-2): Handanović - Darmjan, De Fraj, Bastoni - Dumfris, Galjardini, Brozović, Čalhanoglu, Gosens - Džeko, Lautaro Martinez

EMPOLI - LACIO (21.00)

Mauricio Sari i Klaudio Lotito su javno obznanili da žele da njihov Lacio završi prvenstvo na drugom mestu. Za predsednika Lacija to bi bio najbolji rezultat od kada je preuzeo klub 2004. godine, a pre Sarija su, ne računajući skudeto Maestrelija i Eriksona, samo Piola (1937), Zeman (1995) i Erikson (1999) doveli Nebeskoplave do vicešampionskog naziva.

Međutim, posao Lacija, pod uslovom da Inter osvoji sva tri boda protiv Torina, neće biti lak. Empoli je pokazao u poslednje dve nedelje da nikome ne poklanja ništa, praktično je izbacio Juventus iz trke za Ligu šampiona, a Veronu je gurno do ivice provalije ispadanja u Seriju B.

------------

Utakmice Serije A možete da gledate uživo na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je da budete registrovani, a registracija je besplatna.

------------

Mauricio Sari neće biti na klupi jer je zaradio crveni karton na prethodnom meču sa Kremonezeom, ali će biti na Kasteleniju, stadionu gde je prvi put osetio ukus Serije A. U Rimu je ostao Adam Marušić zbog povrede dok su svi ostali igrači na raspolaganju uključujući i oporavljenog Kataladija.

Na drugoj strani Paolo Zaneti, jedan od najperspektivnijih italijanskih trenera, ne može da računa na seriju igrača, praktično polovinu startne postave, od iskusnog Kaputa i talentovanog Baldancija do Valukijeviča, Ebuehija i De Vintera.

Zaneti bi u slučaju pobede nad Lacijom stigao do kvote 46 bodova i tako bi nadmašio Sarijev najbolji učinak na čelu Empolija (44 boda u sezoni 2014/2015). Međutim taj zadatak neće biti lak budući da su Nebeskoplavi na poslednjih osam duela sa Toskancima zabeležili šest pobeda i dva remija.

Večerašnji meč bi mogao da bude poslednjih u dresu Lacija za Sergeja Milinkovića-Savića koji će pokušati da napravi još jedan double-double u Seriji A. Zamenik kapitena Lacija je do sada ubeležio devet golova i osam asistencija.

EMPOLI (4-2-3-1): Vikario - Stojanović, Ismajli, Luperto, Parizi - Grasi, Bandineli - Akpa Akpro, Facini, Kambijagi - Pikoli

LACIO (4-3-3): Provedel - Lacari, Kazale, Romanjoli, Hisaj - Milinković, Vesino, Luis Alberto - F. Anderson, Imobile, Zakanji

KREMONEZE - SALERNITANA (21.00)

U Kremoni će se odigrati revijalni meč. Lombardijski tim se vraća u Seriju B posle izleta u elitno fudbalsko društvo, dok je Salernitana drugu godinu zaredom obezbedila opstanak u Seriji A.

Salernitana je u ovoj sezoni najviše puta remizirala, čak 15, do nije nijednom uspela da pobedi na gostujućem terenu. Kremoneze je ostvarilo samo četiri pobede u ovoj sezoni. Od timova koji su se popeli u Seriju A samo je Peskara imala lošiji učinak u Seriji A (samo tri pobede).

Domaćin ne može da računa na Desersa, Benasija i Lokošvilija dok je Paulo Souza ostavio u Salernu zbog povreda Bradarića, Diju, Facija, Lovata i Valensiju, a Viljena će preskočiti meč zbog kartona.

Pažnja na Antonija Kandrevu koji u Salernu živi drugu fudbalsku mladost. Bivši igrač Juvea, Lacija i Intera je postigao sedam golova, većinu u poslednjih nekoliko nedelja, i nije bio tako efikasan od sezone 2015/16 kada je u dresu Lacija dao 10 golova.

Paulo Souza je od dolaska na klupu Salernitane osvojio 21 boda na 15 utakmica, a tim iz Salerna je pretrpeo samo dva poraza. Međutim, portugalski stručnjak da bi ostao u Salernu traži garancije da će klub imati ambicije koje će ići dalje od opstanka u Seriji A.

KREMONEZE (3-4-1-2): Sar - Bjanketi, Kirikeš, Vaskez - Sernikola, Meite, Kastanjeti, Valeri - Galdames - Tsadžu, Čofani.

SALERNITANA (3-4-2-1): Očoa - Daniliuc, Đomber, Pirola - Kastanos, Kulibali, Kavilja, Macoki - Kandreva, Bothejm – Pjontek.

SERIJA A, POSLEDNJE KOLO:

Petak:

Sasuolo - Fjorentina 1:3 (0:0)

/Berardi 70 - Kabral 47, Saponara 79, Gonzales 83/

Subota:

21.00 (2,70) Kremoneze (3,40) Salernitana (2,60)

21.00 (3,60) Empoli (3,60) Lacio (2,15)

Nedelja:

18.30 (1,20) Napoli (7,25) Sapdorija (12,00)

21.00 (1,67) Atalanta (4,00) Monca (5,60)

21.00 (2,85) Leće (3,35) Bolonja (2,65)

21.00 (1,90) Milan (3,60) Verona (4,50)

21.00 (2,05) Roma (3,50) Specija (3,90)

21.00 (3,90) Udineze (3,50) Juventus (2,05)



tagovi

InterLacioSergej Milinković SavićSerija AMauricio SariSimone InzagiTorinoIvan JurićIvan Ilić

Obaveštavaj me

Inter
Lacio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara