Subota u Seriji A: Milan i Inter na ivici ponora

Vreme čitanja: 6min | sub. 18.02.23. | 13:10

Dejan Stanković čeka starog drugara Tjaga Motu

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Milanski klubovi se nalaze u veoma delikatnoj situaciji. Za razliku od Atalante, Lacija i Rome koji ne bi doživeli drastične promene u slučaju da se ne kvalifikuju za sledeću Ligu šampiona, Inter i Milan imaju imperativ da se nađu među četiri najbolja tima na kraju sezone. Ako se to ne dogodi oba kluba će preživeti gotovo epohalne promene, kako u igračkom kadru i na klupi tako i u rukovodećem kadru a Suning će biti primoran da proda Inter jer neće moći da servisira dugove koje je napravio u poslednjih šest godina.

Izabrane vesti

INTER - UDINEZE (20.45)

Inter se nalazi još jednom na prekretnici u ovoj sezoni. Nerazuri dolaze na meč sa Udinezeom posle remija sa Sampdorijom koja je prethodno izgubila sedam uzastopnih mečeva na Marasiju u Seriji A. Nerazuri su u prethodna četiri susreta sa Udinezeom na Meaci izlazili kao pobednici, ali još uvek peče poraz iz jesenjeg dela sezone u Udinama. Ohrabrujući podatak za milanski klub je da je na San Siru, u ovom šampionatu, sačuvao mrežu sedam puta na 11 utakmica i primio je najmanje golova kao domaćin, samo pet.

Gledajući statistiku vrlo je verovatno da Inter postigne gol u prvih pola sata. Ne samo zato što su Inzagijevi igrači to uradili 14 puta u ovom prvenstvu već i zato što je Udineze tim koji je primio najviše golova u prvih 15 minuta susreta, čak osam.

Kuriozitet je i da su svi napadači Udinezea postigli samo jedan gol u 2023. godini ( Beto protiv Bolonje) dok je Lautaro Martinez potpisao svih pet poslednjih golova Intera. Protiv Sampdorije je bio neprepoznatljiv i Nerazuri nisu uspeli da zatrasu mrežu.

---------------

Sve utakmice Serije A možete da gledate uživo na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je da budete registrovani, a registracija je besplatna.

-----------------

Inzagi će primeniti rotaciju na večerašnjem duelu jer Inter sledeće nedelje čeka prvi meč u osmini finala Lige šampiona sa Portom. Na golu bi posle četiri meseca trebalo da vidimo Samira Handanovića a posle nekoliko meseci ćemo, po svoj prilici, gledati i Marcela Brozovića do prvog sudijskog zvižduka u dresu Nerazura.

Sveukupno gledano, namera trenera milanskog kluba je da odmori za Portugalce Onanu, Ačerbija, Darmjana, Mhitarjana i Lautara Martineza. Zbog pomenutog podatka (Martinez je postigao svih pet poslednjih golova Intera u Seriji A) ostaje otvoreno pitanje da li će pored Lukakua igrati Džeko ili Lautaro Martinez. U svakom slučaju Toro će biti spreman da uđe u igru ako zatreba u drugom poluvremenu.

Romelu Lukaku pretenduje da igra svih 90 minuta jer smatra da samo tako može da uđe u formu dok je “prepirka” sa Barelom kompletno stavljena ad akta. Dvojica su toliko veliki prijatelji da nema te čarke na terenu koju ne bi mogli da prevaziđu.

Obojici trenera, Inzagiju i Sotilu, nedostaje po jedan igrač. Razlika je u tome što je Korea gotovo beskoristan za Inter dok je Deulofeo alfa i omega tima iz Friulija. Šansu da zaigra od prvog minuta na San Siru bi trebalo da dobije Lazar Samardžić budući da je u prednosti u trouglu sa Arslanom i Lovrićem.

INTER 3-5-2: Handanović (Onana) - Škrinjar, De Fraj, Bastoni - Dumfris, Barela, Brozović, Čalhanoglu, Dimarko - Lukaku, Džeko

UDINEZE (4-4-1-1): Silverstri - Bekao, Bijol, Perez - Ehizibue, Samardžić, Valas, Lovrić, Udodži - Pereira - Beto

MONCA - MILAN (18.00)

U Monci se igra derbi srca Silvija Berluskonija i Adrijana Galijanija. Dvojica kreatora velikog Milana koji je osvojio čak pet titula prvaka Evrope večeras mogu da zagorčaju život Rosonerima.

Tim iz Briancole se preporodio sa perspektivnim trenerom Rafaelom Paladinom, učenikom Đan Pjera Gasperinija. Od njegovog dolaska Monca je osvojila 28 bodova. U istom periodu samo su Napoli i Inter uknjižili više bodova od Monce što opravdava snove tima iz Briance da bi mogli da se ove godine dokopaju Lige konferencija osvajanjem sedmog mesta u Seriji A ( pod uslovom da Fjorentina ili Kremoneze ne osvoje Kup Italije).

Stefano Pioli je posle pobede nad Totenhemom trijufmalno izjavio da je njegov tim izašao iz krize. Večeras će taj stav biti na velikoj proveri jer je Monca u ovoj godini već pomrsila račune Interu i Juventusu. Štaviše na sedam mečeve u 2023. godini Paladinov tim nije izgubio nijedan meč zabeleživši tri pobede i četiri remija.

Milan je prošle nedelje prekinuo niz od pet mečeva bez pobede u Seriji A. Sa formacijskom postavkom 3-4-2-1, Piolijev tim je prvi put u 2023. godini uspeo i da sačuva mrežu protiv Torina, zatim i protiv Totenhema u Ligi šampiona. U tom kontekstu je ohrabrujuća vest da se Tomori, konačno, oporavio i da bi trebalo da bude u startnoj postavi zajedno sa Tšauom i Kaluluom.

Prema najavama iz Milanela Pioli bi trebalo da odmori Žirua i da pruži šansu Origiju iza čijih leđa će igrati Leao i Diaz. Jedina dilema je na desnom boku između Mesijasa i Salemekersa. Zlatan Ibrahimović bi trebalo da dobije priliku da odigra par minuta u završnici meča.

Monca ne može da računa na Vinjata i Karlosa Augusta dok je Milan i dalje bez svog prvog golmana Menjana ( kaže se da se vraća u stroj sledeće nedelje), Benasera, Kalabrije i Desta.

MONCA 3-4-2-1: Di Gregorio - Marlon, Mari, Ico - Birindeli, Pesina, Rovela, Čurija - Mota Karvaljo, Kaprari - Petanja

MILAN 3-4-2-1: Tatarušanu - Kalulu, Tšau, Tomori - Mesijas, Krunić, Tonali, Ernandez - Diaz, Leao - Origi

SAMPDORIJA - BOLONJA (15.00)

Na Marasiju ukrštaju koplja dvojica velikih protagonista zlatnog doba Intera Žozea Murinja: Dejan Stanković i Tijago Mota. Srpski stručnjak i pored svih okolnosti koje idu protiv njega, od rasula u klubu do sudijskih grešaka na račun njegovog tima, i dalje veruje da nije rekao poslednju reč sa svojim momcima. S druge strane Tijago Mota posle obezbeđenog prvoligaškog statusa želi da završi šampionat u gornjem delu tabele, među prvih deset.

Bolonja je pobedila sedam puta uzastopno Sampdoriju pre remija prošle jeseni: prvi bod koji je osvojio Dejan Stanković na klupi iz Đenove. Tim Tijaga Mote je na poslednja dva gostovanja ostvario maksimalan učinak sa pobedama nad Udinezeom i Fjorentinom.

Sampdorija je remizirala na poslednja dva meče sa Moncom i Interom. Dorijani nisu vezali tri remija u Seriji A od decembra 2014. godine kada je na klupi sedeo Siniša Mihajlović.

Manolo Gabijadini u Bolonji ima najomiljeniju žrtvu u Seriji A. Italijanski napadač je šest puta matirao golmane tima iz Emilije i samo je Kaljariju dao isti broj golova.

Sampdorija ima gotovo sve igrače na raspolaganju dok je Bolonja došla na Feraris prilično oslabljena. Marko Arnautović je ostao kod kuće zbog kartona a Bonifaci, Sansone, Sumaoro i Zirkzee su povređeni. Tako će Tijago Mota ponovo biti primoran da igra bez klasičnog centarfora, odnosno sa Sorijanom u ulozi “lažne devetke”.

SAMPDORIJA 3-4-1-2: Audero - Muriljo, Nujtink, Amione - Leris, Kuisans, Vinks, Auđerlo - Đuričić - Gabijadini, Lamers

BOLONJA 4-2-3-1: Skorupski - Poš, Lukumi, Sosa, Kambijazo - Moro, Domingez - Orsolini, Ferguson, Barou - Sorijano

-------------

Borba za 200.000 dinara se nastavlja. Opširnije OVDE.

-------------

SERIJA A – 23. KOLO

Petak

Sasuolo - Napoli 0:2 (0:2)

/Kvarachelija 12, Osimen 33/

Subota

15.00: (3,25) Sampdorija (3,15) Bolonja (2,50)

18.00: (3,70) Monca (3,40) Milan (2,15)

20.45: (1,52) Inter (4,10) Udineze (6,75)

Nedelja

12.30: (1,50) Atalanta (4,10) Leče (7,00)

15.00: (1,65) Fjorentina (3,70) Empoli (5,70)

15.00: (5,40) Salernitana (3,70) Lacio (1,75)

18.00: (6,00) Specija (3,70) Juventus (1,62)

20.45: (1,62) Roma (3,60) Verona (6,25)

Ponedeljak

20.45: (1,68) Torino (3,60) Kremoneze (5,60)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Dejan StankovićTijago MotaSamir HandanovićLautaro MartinezRomelu LukakuLazar Samardžić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara