(©Reuters)
(©Reuters)

Subota u Seriji A: Sasuolo i Verona za sladokusce, ostali za bodove spasa

Vreme čitanja: 6min | sub. 13.03.21. | 12:42

Ilić i Lazović pod upitnikom za startnu postavu Verone. Vlahović uz oporavljenog Riberija

(Od dopisnika MOZZART Sport iz Rima

Najzanimljiviji meč subotnjeg program Serije A se igre u Ređo Emiliji između Sasuola i Verone, mada, istini za volju, gledajući poziciju na tabeli, on ima samo prestižni karakter. Na stadionu Vigorito Benevento i Fjorentina će se grčevito boriti za bodove spasa dok će Đenova na Marasiju pokušati da posle gotovo pet godina pobedi Udineze. 

Izabrane vesti

SASUOLO - VERONA (15.00) 

U Ređo Emiliji ćemo videti sudar dve fudbalske škole od kojih jedna insistira na posedu lopte i druga na presingu i igri jedan na jedna na celom terenu. Meč Sasuola i Verone je neka vrsta “derbija” timova koji se nalaze u sredini: između onih koji se bore za Evropu i onih koji i dalje strepe za opstanak. Susret na Mapei stadionu je i dvoboj dvojice trenera koji su veoma u modi ove godine i koji mnogi vide već u junu na mnogo značajnijim klupama od aktuelnih. Roberto De Zerbi i Ivan Jurić su razmenili seriju komplimenata pre današnjeg okršaja. 

Sasuolo se nalazi izvan trke za Ligu Evrope jer nije uspeo da u Ređo Emiliji bude na visini zadatka kao na gostovanjima. “Crnozeleni” su ostvarili sao dve pobede u ovoj sezoni na svom terenu, protiv Krotonea i Đenove. Igrali su čak šest puta nerešeno na Mapeiju u ovom šampionatu i četiri put su izgubili. Takođe, Sasuolo je imao veliki pad forme i rezultata u 2021. godini: osvojii su sam deset bodova u poslednjih deset mečeva. 

15.00 (2.60) Sasuolo (3.25) Verona (2.75)

Verona je posle tri uzastopna poraza daleko od Bentegodija, remizirala na Marasiju sa Đenovom i pobedila je na Vigoritu Benevento. Međutim, kao i Sasuolo i Verona dolazi na današnji megdan sa gorkim ukusom poraza od Milana na svom terenu. Takođe u Veroni se još sećaju sa gorčinom odmeravanja snaga sa Sasulom na Bentegodiju kad su Jurićevi izabranici pogađali stative i prečke (četiri) a De Zerbijevi fudbaleri mrežu i pobedili 2-0. Verona je, inače, tim koji je sa Milanom pogodio najviše stativi i prečki u Seriji A, čak 16. 

Sasuolo ima gotovo sve igrače na raspolaganju, u boksu su samo Romanja i Burabija, i u tim se vraća stub odbrane Kirikeš koji se oporavio od povrede, mada nije isključeno da ga De Zerbi ostavi na klupi i pruži mu šansu tek u drugom poluvremenu. Po običaju se neće znati do kraja kako će De Zerbi iskombinovati trojku iza leđa Kaputa. Poslednje informacije kažu da bi Đuričić i Berardi trebalo da počnu meč, dok su Lopez, Traore i Defrel kandidati za poslednje preostalo mesto. 

Na drugoj strani i Verona ima par igrača u boksu ali nijedan od njih nije fundamentalno važan za Jurića. Ivan Ilić i Darko Lazović posle neubedljivih partija protiv Milana bi mogli da ustupe svoja mesta u timu Velozu odnosno Dimarku

SASUOLO 4-2-3-1: Konsilji - Muldur, Kirikeš (Marlon), Ferari, Rožerio - Obijang, Lokateli - Berardi, Lopez, Đuričić - Kaputu

VERONA 3-4-2-1: Silvestri - Manjani, Gunter, Čekerini - Faraoni, Tameze, Velozo, Dimarko - Barak, Zakanji - Lazanja

BENEVENTO - FJORENTINA (18.00)

Benevento ne zna za pobedu više od dva meseca u Seriji A. Poslednji put su osvoji sva tri boda 6. januara protiv Karljarija na Sardenja Areni. Na Vigoritu post traje još duže, gotovo tri meseca su prošla od poslednjeg trijumfa protiv Đenove. Istini za volju fudbaleri Filipa Inzagija su češće dolazili do celog plena na gostovanjima (četiri pobede) nego na svom stadionu (samo dve pobede). 

Zvuči paradoksalno, ali Pipo Inzagi ne uspeva da prenese svoje znanje napadačima Beneventa koji su potpuno zakazali: samo sedam golova u zadnjih deset utakmica Serije A. Adolfo Gaić je svojim prvencem prekinuo post koji je trajao više od 300 minuta u Seriji A. 

Sa istim problemima se suočava i Fjorentina, s vremena na vreme Ljubičasti postignu tri gola na jednom meču, kao na poslednjem protiv Parme, ali se svaki put muče da bi stigli do protivničke mreže. Za razliku od Beneventa koji je svoju “sreću” u Seriji A lakše nalazio u gostima, Fjorentina se samo iz Torina vratila kući pevajući nakon pobede nad Juventusom 3-0. Na poslednjih pet gostovanja krčag Ljubičastih plače: samo jedan bod osvojen uz gol razliku 3:12. 

18.00: (3.15) Benevento (3.20) Fiorentina (2.35)

Benevento neće moći da računa na Daboa koji je suspendovan zbog kartona i povrđene: Jago Falke, Leticija i Depaoli. Inzagi je prema najavama spreman da eksperimentalno proba Improtu u ulozi desnog beka jer su Leticija i De Paoli povređeni. Jedina velika nedoumica je za izbor jedinog špica: Lapadula ili Gaić

Fjorentina je u Kampanju stigla bez Amrabata, Kokorina i Igora. U međuvremenu su se oporavili Riberi i Kastrovili i Prandeli bi trebalo da pošalje na teren prilično ofanzivnu formaciju u kojoj bi pored pomenutog dvojca trebalo da budu Bonaventura i Vlahović

Inače, sedam osvojenih bodova Kaljarija u poslednja tri kola su proizvela noćne more ispadanja kako u Firenci tako i u Beneventu. U Italiji se vrlo često upotrebljava izreka “bolje dva ranjena nego jedan mrtav”, tako da u Beneventu sve miriše da bi meč mogao da se završi u tom duhu. 

BENEVENTO 4-3-2-1: Montipo - Improta, Tuja, Glik, Barba - Hetemaj, Skjaterela, Viola - Jonita, Kaprari - Lapadula (Gaić)

FJORENTINA 3-5-2: Drongovski - Milenković, Pecela, Kvarta - Venuti, Bonaventura, Pulgar, Kastrovili, Biragi - Vlahović, Riberi 

ĐENOVA - UDINEZE (20.45)

Đenova je posle pet utakmica u kojima je od mogućih 15 bodova osvojila 13 i udaljalia se od zone ispadanja, napravila negativan niz na sledećih pet sastanaka u Seriji A uknjiživši samo tri boda od mogućih 15. Tako se Grifone našao ponovo u vreloj zoni. 

Pred igračima Davida Balardinija su tri meča koja će odlučiti kakvo će proleće imati klub Enriak Preciozija. Naime, posle večerašnjeg susreta sa Udinezeom i zatim sa Parmom i Fjorentinom, dolaze okršaji sa Juventusom i Milanom. Dakle, Đenova mora da napravi zalihu bodova u sledeća tri kola ako ne želi da se nađe u vrtlogu borbe za opstanak u završnici prvenstva. 

Udineze je u prethodnom periodu postao tvrd orah za Đenovu: na poslednjih devet dvoboja, tim iz Ligurije nije uspeo nijednom da ostvari pobedu uz skor: tri remija i šest poraza. 

20.45: (3.40) Đenova (3.00) Udineze (2.35)

Naruku Grifonea ne ide ni forma tima Luke Gotija koji je u zadnjih osam kola praktično obezbedio mirnu završnicu šampionata: 15 osvojenih bodova od mogućih 24, i samo jedan poraz (od Rome). Preporod Udinezea se vezuje za nekoliko fudbalera. De Paul je definitivno posto igrač za veliki klub, Pereira se potvrdio kao mudar potez famlije Poci koja ga je prebacila iz svoje engleske u itailjansku filijalu, dok je pravo iznenađenje Arslan na čijoj će prodaji Udineze sigurno ostvariti lepu zaradu. 

Inače, Đenova neće moći da računa na svog najboljeg strelca Destra i iskusnog defanzvica Mazijela zbog kartona, dok su na drugoj strani van stroja Deulofeu i Ovejan

ĐENOVE 3-5-2: Perin - Goldaniga, Radovanović, Krišito - Zapakosta, Zajc, Badelj, Strotman, Čibora - Skamaka, Šomurodov

UDINEZE 3-5-1-1: Muso - Bekao, Bonifaci, Nujtink - Molina, De Paul, Valas, Arslan, Sriger Larsen - Pereira - Ljorente 

SERIJA A - 27. KOLO

Petak

Lacio - Krotone 3:2 (2:1)

/Milinković Savić 14, Luis Albero 39, Kaisedo 84 - Simi 29, 50/

Atalanta – Specija 3:1 (0:0)

/Pašalić 54, 73, Mjurijel 55 - Pikoli 82/

Subota

15.00: (2,50) Sasuolo (3,30) Verona (2,85)

18.00: (3,15) Benevento (3,20) Fjorentina (2,35)

20.45: (2,95) Đenova (3,00) Udineze (2,60)

Nedelja

12.30: (2,30) Bolonja (3,30) Sampdorija (3,15)

15.00: (5,30) Parma (3,80) Roma (1,67)

15.00: (7,50) Torino (4,50) Inter (1,43)

18.00: (6,00) Kaljari (4,10) Juventus (1,55)

20.45: (2,75) Milan (3,05) Napoli (2,75)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Serija AIvan IlićDarko LazovićFilip ĐuričićNikola MilenkovićDušan Vlahović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara