Fudbaleri Fjorentine (©Shutterstock)
Fudbaleri Fjorentine (©Shutterstock)

Subota u Seriji A: Srpski derbi u Ređo Emiliji, na Sardiniji bitka za slamku spasa

Vreme čitanja: 6min | sub. 17.04.21. | 12:01

Igra se danas u Italiji još u Đenovi i Krotoneu

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Rima)

Za nas se najzanimljiviji meč igra u Ređo Emiliji između Sasuola i Fjorentine, gde će ukrstiti koplja fantazija Filipa Đuričića i ubojitost Dušana Vlahovića. Naravno, očekuje se i da Nikola Milenković izađe iz “tunela” u kojem je veće nekoliko nedelja. U današnjem programu Serije A najveću težinu ima meč Kaljari - Parma. Ulog je veliki, ko osvoji tri boda zadržaće nadu u spas prvoligaškog statusa, poraz i remi vode pravo u Seriju B.

Izabrane vesti

Na Marasiju, Sampdorija i Verona lišeni briga o borbi za opstanak, vodiće bitku za gornji deo tabele. Dva trenera, Ranijeri i Jurić, imaju sportski cilje da osvoje osmo mesto, prvo iza velike sedmorke, i da obraduju svoje predsednike jer su premije od televizijskih prava za osmo, deveto i deseto mesto značajno veće, i svaki milon evra u kriznim vremenima pandemije je više nego dobrodošlo. Krotone se oprostilo već od Serije A, ali Serse Kozmi i njegovi igrači neće pokloniti nikome bodove što se videlo u poslednjih par kola.

SASUOLO - FJORENTINA (18.00)

Sasuolo je samo jednom uspeo da pobedi Fjorenintu u Ređo Emiliji i to pre tri godine. Tim Roberta De Zerbija je uz Milan jedan od retkih timova u Seriji A koji ima lošiji učinak na domećem u odnosu na gostujući teren. U drugom delu sezone, Sasuolo je samo jednom uspeo da sačuv sva tri boda na Mapei stadionu, protiv Verone.

De Zerbi neće moći da računa na Lokatelija i Kaputa, i dalje su van stroja, dok se Berardi oporavio, ali nije još uvek spreman da odigra celu utakmicu, tako da se očekuje da dobije šansu u drugom poluvremenu.

Trener Fjorentine Bepe Jakini ima sve igrače na raspolaganju osim Kokorina. U startnu postavu se vraća veteran Frank Riberi. U Firenci su sve oči uprte u Dušana Vlahovića. Predsednik Roko Komiso nema nameru samo da poveća značajno platu srpskom centarforu i produži ugovor već i da oko njega napravi novi tim koji bi Ljubičaste vratio u Evropu. Javna je tajna da će Rino Gatuzo biti novi trener Fjorentine od juna. Naravno, pre toga Fjorentina mora da obezbedi opsatank u Seriji A.

18.00: (2,70) Sasuolo (3,15) Fjorentina (2,70)

Vlahović se približio Luki Toniju kad je u pitanju odnos golova i direktno donetih bodova Fjorentini. Toni je u svojoj najboljoj sezoni sam doneo 36 odsto bodova toskanskm klubu, a Dušan je već na 30 procenata, sa mogućnošču da poveća svoj udeo u krčagu Fjorentine u poslednjih osam kola.

Takođe, Vlahović je već na kvoti od 15 golova i samo su trojica igrača u istoriji Serije A u njegovim godinama postigli više golova: Nilsen i Vučinić po 19 i Ronaldo 25. Biće teško da Dušan obori rekord brazilske legende, ali Nilsen i Vučinić su na dohvat ruke.

Današnji meč u Ređo Emiliji biće i mali srpski derbi budući da će pored Vlahovića u startnoj postavi igrati Milenković, a na drugoj strani će biti i treći srpski reprezentativac Filip Đuričić.

SASUOLO 4-2-3-1: Konsilji - Muldur, Marlon, Ferari, Rožerio - Obijang, Manjaneli - Traore, Đuričić, Boga - Raspadori

FJORENTINA 3-5-2: Drongovski - Milenković, Pecela, Kvarta - Kaseres, Amrabat, Pulgar, Bonaventura, Biragi - Vlahović, Riberi

SAMPDORIJA - VERONA (15.00)

Sampdorija je neka vrsta noćne more za Veronu, pogotov na Marasiju. Dorijani su na na poslednjih deset mečeva u Seriji A izgubili samo jednom od tima iz Veneta, uz sedam pobeda i dva remija. Takođe, Verona je u svojoj istoriji samo jednom uspela da se vrati kući pevajući posle gostovanju Sampdoriji u Đenovi. Bilo je to gotovo pre 50 godina, 1972.

Budući da su oba tima ostvarili najvažniji zadatak s početka sezone - obezbedili su opstanak u Seriji A - danas mogu da se nadigravaju, mada i Ranijeri i Jurić imaju još par ciljeva da dostignu. Iskusni italijanski stručnjak ponavlja da mu je cilj da završi sezonu sa 52 boda, dok hrvatski trener želi da osvoji osmo mesto, odnosno da bude prvi iza “sedam sestara” koje komanduju italijanskim fudbalom u poslednjih par sezona.

15.00: (2,80) Sampdorija (2,95) Verona (2,80)

Za Jurića, ali i za trojicu njegovih igrača, Lazovića, Veloza i Sturara, današnji meč će imati i ukus derbija s obzirom na to da su u Veronu stigli upravo iz Đenove. Interesantno je da je Verona u poslednjih osam kola jedine dve pobede ostvarila na gostovanjima, dok je Samp u zadnjih pet mečeva na Marasiju savladala samo Torino.

U timu Sampdorije je popravljeno raspoloženje zbog najave produžetka ugovora veterenu Fabiju Kvaljarieli koji će danas biti u baražu za dres startera sa Kejtom.

Oba trenera imaju gotovo sve igrače na raspolaganju tako da će moći dobro da izaberu. Lazović je u prednosti nad Dimarkom za mesto spoljnog veznog po desnoj strani dok će Ivan Ilić čekati svoju šansu na klupi.

SAMPDORIJA 4-4-2: Audero - Berežinski, Toneli, Koli, Auđelo - Kandreva, Torsbi, Silva, Jankto - Kvaljarela, Gabijadini

VERONA 3-4-2-1: Silvestri - Davidovič, Gunter, Manjani - Faraoni, Sturaro, Velozo, Lazović - Barak, Zakanji - Lazanja

KROTONE - UDINEZE (15.00)

Krotone se polako oprašta od Serije A. Šanse da ostane u elitnom društvu su puka teorija, međutim Serse Kozmi i njegovi momci žele skupo da prodaju svoju kožu. O tome svedoči činjenica da su poslednja četiri poraza pretrpeli sa samo jednim golom razlike. Takođe, Sersijevi izabranici su postigli čak 14 golova golova na poslednjih šest utakmica. Najzaslužniji za efikasnost kalabrijskog tima je Nigerijac Simi koji je zatresao 16 puta mrežu u ovom prvenstvu. Simi je oborio niz klupskih rekorda a u Seriji A samo je jedan Afrikanac bio efikasniji od njega: Samuel Eto.

15.00: (3,80) Krotone (3,50) Udineze (1,98)

Udineze nije zabeležio pobedu na poslednjih pet gostovanja. Sa današnja tri boda, tim Luke Gotija bi definitivno sačuvao prvoligaški status sedamkola pre kraja prvenstva.

Odbranom Krotonea će i ovog popodneva upravljati Vladimir Golemić, dok će Miloš Vulić, prema najavama, dobiti šansu u drugom poluvremenu.

KROTONE 3-5-2: Kordaz - Điđi, Golemić, Luperto - Pereira, Mesijas, Petričone, Molina, Reca - Unas, Simi

UDINEZE 3-5-2: Muso - Bonifaci Nujtink, Samir - Molina, De Paul, Arslan, Pereira, Striger Larsen - Okaka, Nestorovski

KALJARI - PARMA (20.45)

Meč Kaljarija i Parme je neka vrsta majstorice u borbi za opstanak: ko pobedi ima čemu da se nada u trci sa Torinom za spas prvoligaškog statusa, ko izgubi može već da počne da misli o Seriji B i ekspresnom povratku u elitno društvo, dok remi ne služi nikome jer vodi oba tima sa Krotoneom u niži rang takmičenja.

Kaljari nije izgubio nijednom u poslednjih 10 godina od Parme na Sardiniji. Međtutim, novi trener Kaljarija Sempliči posle sedam osvojenih bodova na prve tri utakmice, po smeni Euzebija Di Frančeska, nanizao je četiri poraza i ono malo nade što se rasplamsalo pre mesec dana na Sardiniji splasnulo je prethodne nedelje, pogotovo posle poraza od Verone na Sardenja Areni.

Ni promena na klupi Parme nije donela željene rezultate. D’Aversa je zamenio Liveranija ali nije popravio mnogo bodovni saldo: samo osam bodova na 14 utakmica. Istini za volju bivše Mlekadžije su bacile bodove protiv Specije, Udinezea i Fjorentine napravivši od gotovog veresiju.

20.45: (2,35) Kaljari (3,30) Parma (3,05)

Parma je ostvarila samo jednu pobedu u gostima u ovoj sezoni, protiv Đenove, ali je na poslednja tri meča daleko od Tardinija iščupala remije postižući sedam golova, što je svedočanstvo o vitalnosti D’Aversinog tima.

Kaljari ne može i dalja da računa na prvog golmana Kranja ali, sudeći po partiji koju je pružio mladi Vikario protiv Intera na San Siru u prethodnom kolu, to neće biti veliki hendikep za Sarde. Na drugoj strani spisak odsutnih igrača je mnogo duži: Konte, Karamo, Ingleze, Erani, Siprijen, Jakoponi su povređeni, a Galjolo je suspendovan zbog kartona.

KALJARI 3-5-2: Vikario - Rugani, Godin, Karboni - Nandze, Marin, Najngolan, Dankan, Likojanis - Žoao Pedro, Pavoleti

PARMA 4-3-3: Sepe -Buzi, Bani, Ozorio, Pecela - Grasi, Brugman, Kurtić - Man, Kornelijus, Kucka.

SERIJA A - 31. KOLO

Subota

15.00: (3,80) Krotone (3,50) Udineze (1,98)

15.00: (2,80) Sampdorija (2,95) Verona (2,80)

18.00: (2,70) Sasuolo (3,15) Fjorentina (2,70)

20.45: (2,35) Kaljari (3,30) Parma (3,05)

Nedelja

12.30: (1,52) Milan (4,10) Đenova (6,50)

15.00: (2,65) Atalanta (3,30) Juventus (2,65)

15.00: (2,05) Bolonja (3,45) Specija (3,60)

15.00: (1,43) Lacio (4,50) Benevento (7,75)

18.00: (3,20) Torino (3,40) Roma (2,25)

20.45: (2,75) Napoli (3,30) Inter (2,55)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Serija AFjorentinasasuoloFilip ĐuričićNikola MilenkovićDušan VlahovićSampdorijaVeronaKaljariKrotoneUdinezeParmaIvan IlićDarko LazovićMiloš VulićVladimir Golemić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara