Luka Jović (©Reuters)
Luka Jović (©Reuters)

Subota u Seriji A: Sve oči uprte u Jovića, čeka se prvenac u dresu Milana

Vreme čitanja: 5min | sub. 02.12.23. | 13:17

Rosoneri sa omladincima čekaju Frozinone, među njima i Jan Karlo Simić

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima) 

Pobeda Juventusa nad Moncom nije samo kreirala dodatni pritsak na Inter koji mora u Napulju da brani prvo mesto, već i na Milan, ako Rosoneri žele da osanu u trci za skudeto. Meč sa Frozinoneom bi mogao da uđe u istoriju kao prvi na kome je Luka Jović postigao gol za Milan, ali i kao utakmica na kojoj je debitovao na prestižnoj fudbalskoj pozornici Jan Karlo Simić. U Rimu Lacio želi da potvrdi da pobeda nad Seltikom nije bila samo trenutak inspiracije već najava boljih dana za Nebeskoplave. Na Marasiju Đenova i Empoli jure bodove za mirnu luku i udaljavanje od zone ispadanja. 

Izabrane vesti

MILAN - FROZINONE (20.45) 

Stefano Pioli nema drugog rešenja do Luke Joviće u napadu Milana. Duel sa Frozinoneom je raskrsnica za srpskog centarfora: ili će se vratiti na pravi put, ili će imati četvrti profesionalni bankrot u poslednje četiri sezone. Jović je protiv Borusije Dortmund dao signale buđenja i pokazao da je Pioli u pravu kada kaže da ima sve kvalitete da bude centarfor Rosonera. 

Jović je poslednji gol u Seriji A postigao pre pola godina dok je bio igrač  Fjorentine i u Milanelu se očekuje da večeras prvi put zatrese mrežu u crveno-crnoj opremi. Evntualno buđenje Jovića bi bilo od presudnog značaja za Milan jer je Olivije Žiru u evidentnom padu forme. Francuza stižu godine i počinje da pokazuje znake popuštanja, tako da bi par dobri partija Jovića do Božića moglo da promeni sudbinu našeg fudbalera i Milana. 

Jan Karlo Simić je u najužoj konkurenciji da bude večeras na terenu od prvog minuta. Nije još uvek sigurno da će zaigrati od starta, ali je u prednosti nad Florencijem i Bartesagijem. Naime, Pioli razmišlja da proba Ernandeza kao centralnog beka a da na levom boku pošalje na teren Florencija ili Bartesagija

Milan ima čak devet igača van stroja. Žiru je suspendovan zbob crvenog kartona protiv Lećea, a Leao, Tčau, Okafor, Kalulu, Kjaer, Kaldara, Pelegrino i Sportijelo su na listi povređenih. Među pozanim igračima za meč sa Frozinoneom se nalazi čak petorica igrača iz omladinskog pogona, odnosno tinejdžera, od našeg Simića i pomenutog Bartesagija, tu su i Traore, Kamarda i golman Nava. Mladi Frančesko Kamarda će sigurno dobiti priliku u drugom poluvremenu. Talentovani Italijan je protiv Fjorentine postao najmlađi debitant u Seriji A, a večeras želi da bude i najmlađi igač koji je postigao gol u Seriji A, prvi kome je to pošlo za nogom sa manje od 16 godina. 

----------------------

Sve utakmice Serije A možete da gledate i da se kladite na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je da budete registrovani, a registracija je besplatna.

----------------------

Frozinone se nalazi u odličnoj formi. Euzebio Di Frančesko je pronašao pravi ambijent da oživi svoju trenersku karijeru koja je bila u velikom padu i sa timom iz Čočarije je jedno od najprijatnijih sezonskih izneanđenja. 

Povratnik u Seriju A je stigao u Milan bez par povređenih igrača (Kalaj, Harui, Maciteli, Lirola i Markica) ali i sa namerom da ostavi još bolji utisak nego protiv Inera. U prvom planu je mladi Sule koji je već obezbedio povratak u Juventus na velika vrata po završetku pozajmice. 

MILAN 4-2-3-1: Menjan - Kalabrija, Simić, Tomori, Ernandez - Musa, Rejnders - Čukvueze, Loftus-Čik, Pulišić - Jović.

FROZINONE 4-2-3-1: Turati - Monterizi, Okoli, Romanjoli, Ojono - Burabija, Barenečea - Sule, Reiner, Ibrahimović - Kedira.

LACIO - KALJARI (18.00)

“Kaljari će nam reći ko smo”, ponavlja već sedam dana, tačnije posle prospavane noći nakon poraza od Salernitane Mauricio Sari. Meč sa Seltikom u Ligi šampiona je bio veoma važan, ali je u glavi trenera Nebeskoplavih okršaj sa timom sa Sardinije okarakterisan kao sastanak za "biti ili ne biti". 

Prolazak u osminu finala Lige šampiona je podigao temperaturu među navijačima Lacija i na Olimpiku će ih biti prvi put preko 40 hiljada protiv tima koji ne pripada vrhu italijanskog fudbala. 

Sari ni večeras neće moći da računa na tandem startera u odbrani Kazale - Romanjoli, kao i na krilnog napadača Zakanjija zbog povreda. Očekuje se da Isaksen bude potvrđen u startnoj jedanaestorci posle vrlo dobrog nastupa protiv Seltika. Kapiten Imbobile će predvoditi napad rimskog kluba. 

Kapiten Kaljarija Nandez se vraća u startnu postavu i igraće u ulozi desnog beka. Urugvajac je dodatno motivisan obnovljenim interesovanjem Intera i najavama da bi već u januaru mogao da realizuje svoj životni san da obuče dres “beneamate”. 

Trener Sarda Klaudio Ranijeri  posle dužeg vremena ima sve napadače na raspolaganju, od Lapadule i Luvumba preko Šomurodova do Petanje i Pavoletija.

Lacio se nalazi u seriji od 16 utakmica bez poraza u mečevima sa Kaljarijem, 13 pobeda i tri remija. U svojoj istoriji rimski klub je imao duži niz utakmica bez poraza u Seriji A samo protiv Intera (19 utakmica od 1996. do 2005. godine). 

Lacio nije ovako loše startovao u prvenstvu u poslednjih deset godina. Morali bi da se vratimo u 2013. godinu da pronađemo Nebeskoplave sa samo 17 bodova posle 13 kola. Na drugoj strani Kaljari je na prethodnih šest gostovanja osvojio samo dva boda i ako izgubi i večeras to će biti najlošiji skor Sarda na gostovanjima u poslednjih 18 godina. 

LACIO 4-3-3: Provedel - Lacari, Patrik, Hila, Marušić - Genduzi, Rovela, Luis Alert - Isaksen, Imobile, F. Anderson.

KALJARI 4-3-1-2: Skufet - Nandez, Goldaniga, Dosena, Auđelo - Makumbu, Prati, Jankto - Viola - Lapadula, Luvumbo.

ĐENOVA - EMPOLI (15.00) 

Đenova nije izgubila meč od Empolija punih osam godina. Na poslednjih sedam mečeva Grifone je izašao kao pobednik četiri puta uz tri remija. Poslednja odmeravanja snaga dva tima na Marasiju su obeležena i malim brojem golova, na šest utakmica postignuto je samo sedam golova. 

Đenova i u ovoj sezoni ima problem sa efikasnošću. U prthodnih šest kola igrači Alberta Đilardina su postigli samo 4 gola i na nijednoj utakmici nisu dali više od jednog. Sa novim-starim trenerom Andreacolijem Empoli je zabeležio dve pobede na poslednja tri gostovanja, trijumf na “Maradoni” protiv Napolija i u toskanskom derbiju sa Fjorentinom, odnosno više nego u celoj prethodnoj sezoni. 

Domaćin ima četvoricu igrača van pogona zbog povreda: Banija, Gudmudsona, Strotmana i Ekubana. Gosti su u glavni grad Ligurije stigli bez Baldancija, Pecele i Gvarina

Dvojica trenera igraju na kartu centarfora koji se vraćaju u tim od prvog minuta, Retegi u Đenovi i Kaputo u Empoliju. Pažnja na Malinovskog i njegove udarce izvan kaznenog prostora. Ukrajinac je od dolaska u Italiju postigao 16 golova sa velike udaljenosti i u tom parmetru mu nema premca u Seriji A. 

ĐENOVA 3-5-2: Martinez - De Vinter, Dragušin, Vaskez - Zabeli, Frendrup, Badelj, Malinovski, Haps - Retegi, Mesijas.

EMPOLI 4-3-3: Beriša - Ebuehi, Ismajli, Luperto, Kakače - Facini, Grasi, Male - Kambijagi, Kaputo, Kančelijeri.

SERIJA A – 14. KOLO

Petak

Monca - Juventus 1:2 (0:1)

/Karboni 90+1 - Rabio 12, Gati 90+4/

Subota

15.00: (1,95) Đenova (3,50) Empoli (4,40)

18.00: (1,65) Lacio (4,00) Kaljari (6,00)

20.45: (1,45) Milan (4,40) Frozinone (7,25)

Nedelja

12.30: (3,00) Leče (3,25) Bolonja (2,60)

15.00: (1,50) Fjorentina (4,50) Salernirtana (7,25)

15.00: (1,75) Udineze (3,50) Verona (5,00)

18.00: (3,90) Sasuolo (3,50) Roma (1,95)

20.45: (2,85) Napoli (3,50) Inter (2,55)

Ponedeljak

20.45: (3,00) Torino (3,35) Atalanta (2,55)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Serija Aac milanLacioLuka JovićJan Karlo Simić

Obaveštavaj me

Milan
Lacio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara