Dušan Vlahović (©Reuters)
Dušan Vlahović (©Reuters)

SUBOTA U SERIJI A: Vlahović i Simi za titulu najboljeg strelca u 2021. godini

Vreme čitanja: 5min | sub. 22.05.21. | 11:35

Obračun golgetera u meču bez rezultatskog značaja. Fjorentina bez Milenkovića, ali i bez Pecele i Drangovskog. Veteran Fabio Kvaljarela igra 500. meč u elitnoj ligi Italije

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Utakmice bez takmičarskog značaja na programu Serije A ove subote. U Krotoneu se očekuje duel Dušana Vlahovića i Simija za oreol najefikasnijeg napadača u 2021. godini u Seriji A. Na Marasiju će biti veče oproštaja, od trenera Ranijerija i D’Averse do brojnih fudbalera. Fabio Kvaljarela će odgirati svoj 500. meč u Seriji A. Na Sardenja Areni će Kaljari i Đenove odigrati revijalni meč posle turbolentne sezone u kojima su promenili trenere da bi sačuvali prvoligaški status.

Izabrane vesti

Večerašnji duel na Šidi biće dvoboj dvojice centarfora koji su eksplodirali u 2021. godini, Dušana Vlahovića i Simija. Srbin je zatresao 14 puta mrežu u ovoj godini (21 gol u celoj sezoni), dok je Nigerijac postigao 13 golova (20 u sezoni). U istom periodu samo je Kristijano Ronaldo bio toliko efikasan (14 golova). Pre Simija, samo su Igor Proti sa Barijem pre 25 godina i Lorenco Betini sa Udinezeom pre 66 godina postigli 20 ili više golove za tim koji je ispao iz Serije A.

Krotone je u poslednja dva meča osvojio četiri boda, pobedio je Veronu i remizirao sa Beneventom. U ovoj sezoni još nijednom nije uspeo da veže tri meča bez poraza. Na drugoj strani, u slučaju poraza Fjorentina bi završila sezonu sa manje od 40 bodova posle dve decenije.

Tim iz Kalabrije će biti prilično oslabljen pošto osim našeg Golemića i Mageljanja (kartoni) nisu na raspolaganju zbog povreda i Reca, Luperto, Kordaz i Di Karmine. Miloš Vulić je u konkurenciji sa Benalijem i Rohasom za mesto na sredini terena. Fjoretina je doputovala u Krotone bez Milenkovića i suspendovanih Pecele i Drongovskog. Praktično, Ljubičasti će biti bez sva tri stuba odbrene.

Ovo će biti i poslednji meč dvojice trenera sa kačketom, Bepea Jakinija i Sersea Kozmija na klupama Fjornetine i Krotonea. Jakini, koji će večeras voditi 200. put jedan tim u Seriji A, ima par mogućnosti da nastavi karijeru u elitnom društvu, jedna od njih je Sampdorija, dok će Kozmi čekati novu šansu, spreman da prihvati i ponude iz Serije B.

KROTONE 3-5-2: Krespi - Điđi, Marone, Kuomo - Pereira, Mesijas, Čigarini, Benali (Vulić), Molina - Unas, Simi

FJORENTINA 3-5-2: Teračano - Kaseres, Kvarta, Igor - Venuti, Bonaventura, Pulgar, Amrabat, Biragi - Riberi, Vlahović

KALJARI - ĐENOVA (20.45)

Dva tima sa istim klupskim bojama su prošle nedelje obezbedili opstanak u Seriji A i večeras mogu opušteno da odigraju meč na Sardenja Areni.

Uprkos velikom uspehu, Leonardo Sempliči, po svoj prilici, neće ostati na klupi Kaljarija. Takođe, večerašnji meč bi trebalo da bude oproštajni i za Radžu Najngolana i Kevina Strotmana. Nekadašnji igrači Rome imaju previše visoke plate za Kaljari i Đenovu i ako ne pristanu na drastično smanjenje teško mogu da ostanu u sadašnjim lukama.

Đenova je pobedila Kaljari na poslednja dva meča 1-0, ali nikada u svojoj istoriji nije uspela da veže tri pobede protiv Sarda. Sudeći prema trendu koji se konsolidovao u poslednjih deset godina to ne bi trebalo da se dogodi ni ove večeri. Naime, od sezoni 2011/2012 Kaljari je na Sardenja Areni ostvario najviše pobeda upravo protiv Grifonea: šest pobeda, jedan remi i jedan poraz.

Takođe treba napomenuti da tim Leonarda Sempličija završava u velikom stilu turbolentnu sezonu u kojoj je ozbiljno reskirao da zavšri u Seriji B: četiri pobede i tri remija na prethodnih sedam mečeva.

Treba obratiti pažnju na Matija Destra. Italijanski napadač je na poslednim gostovanjima na ostrvu svaki put tresao mreže, bilo da je nosio dres Bolonje ili Đenove. Štaviše, Kaljari je tim kome je postigao najviše golova u Seriji A: sedam. Prema najavama, Ivan Radovanović bi trebalo, posle velikog posla u prethodnih par meseci, trebalo da komotno posmatra s klupe svoje drugove u revijalnom meču.

KALJARI 3-4-1-2: Kranjo - Čepiteli, Godin, Karboni - Nandez, Dejola, Marin, Likojanis - Najngolan - Žoao Pedro, Pavoleti

GENOA 3-5-2: Perin - Goldaninga, Zapata, Mazijelo - Giljone, Zajc, Badelj, Strotman, Zapakosta - Destro, Šomurodov

SAMPDORIJA - PARMA (20.45)

Utakmica na Marasiju se igra u senci odluke Klaudija Ranijerija da se oprosti od Sampdorije i prekine neizvesnost koja je vladala oko njegovog ostanka u Đenovi. U kuloarima se šuška da bi Ranijeri mogao da preuzme Fjorentinu, dok su Bepe Jakini i Luka Goti kandidati da ga naslede na klupi Dorijana.

Meč sam po sebi nema ništa da pruži nijednom od aktera. Jedino Ranijeri može od svojih igrača da dobije satisfakciju da završi šampionat sa 52 boda: cilj koji je Ranijeri postavio još pre dva meseca kada je postalo izvesno da će Samp, bez problema, obezbediti prvoligaški status.

Večeres će biti i veče Fabija Kvaljarele. Senator u timu Sampa će odigrati svoju 500 utakmicu u Seriji A i postaće peti napadač u istoriji Serije A koji je odigrao 500 ili više mečeva. Pre njega su to učinili Toti (619), Mančini (541), Piola (537), Đilardino (514).

Parma je izgubila osam uzastopnih mečeva u Seriji A i u Đenovu je došla bez čak 15 fudbalera, među kojima su Kurtić, Kucka, Konti, Jakoponi, Ingleze, Galjolo, Ozorio itd. Trener bivših Mlekadžija Roberto D’Aversa, kao i brojni igrači će se oprostiti od kluba. Za D’Aversu je zainteresovana nekoliko klubova, a najozbiljnija ponuda mu je stigla od Kaljarija.

Za razlku od Parme, Samdorija ima gotovo sve igrače na raspolaganju. Izuzetak su Torsbi (kartoni), Toneli i Berežinski.

SAMPDORIJA 4-4-2: Audero - Ferari, Jošida, Koli, Auđelo - Kandreva, Silva, Ekdal, Jankto - Kvaljarela, Gabijadini

PARMA 5-3-2: Sepe - Laurini, Dirks, Bani, Valenti, Buzi - Ernani, Brugman, Som - Pele, Žervinjo

SERIJA A – 38. (POSLEDNJE) KOLO

Subota

20.45: (2,10) Kaljari (3,45) Đenova (3,50)

20.45: (3,70) Krotone (3,60) Fjorentina (1,98)

20.45: (1,77) Sampdorija (3,80) Parma (4,50)

Nedelja

15.00: (1,40) Inter (4,80) Udineze (7,75)

20.45: (2,45) Atalanta (3,50) Milan (2,80)

20.45: (10,5) Bolonja (7,00) Juventus (1,23)

20.45: (1,22) Napoli (7,00) Verona (11,0)

20.45: (1,95) Sasuolo (3,60) Lacio (3,80)

20.45: (5,70) Specija (4,10) Roma (1,58)

20.45: (1,85) Torino (3,70) Benevento (4,10)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Serija AItalijaSampdorijaKrotoneFjorentinaDušan Vlahović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara