©AFP
©AFP

Subotić o povratku Bundeslige: Videli ste da nije baš sve tako savršeno...

Vreme čitanja: 2min | pon. 18.05.20. | 10:26

Srpski štoper nije zadovoljan

Lošiji povratak na teren posle dvomesečne pauze Neven Subotić nije mogao da zamisli. Njegov Union Berlin rutinski je poražen kao domaćin od Bajerna (0:2), a upravo je srpski štoper bio direktan krivac za prvi gol.

Istina, Subotiću naruku može da ide samo to da fizički nije mogao da primeti Leona Gorecku u pokušaju da izbije loptu u svom kaznenom prostoru, jer mu je nemački vezista bio iza leđa, ali to nije sprečilo glavnog arbitra da pokaže na belu tačku...

Izabrane vesti

“Svi smo mi ljudi, ako neko i napravi grešku, to je ljudski“, priznaje Subotić.

Neven Subotić: Ne živite u iluziji! Klubovi će poslovati skromnije, ali ništa se suštinski neće promeniti

Jasno je i potpuno logično da igrači nisu na terenu izgledali ni blizu onoga kako je to bilo pre više od dva meseca, zbog toga je bivši reprezentativac Srbije oprezan po pitanju euforije nastale zbog nastavka takmičenja.

“Kao što smo svi mogli da vidimo, nije sve to prošlo baš tako glatko kako su ljudi očekivali. Ali i to je normalno. U dva ranga takmičenja imamo 36 kluba i na stotine, možda i hiljade igrača, biće potrebno vreme da se stvari vrate“.

Dok se situacija ne konsoliduje, Subotić od svih svojih kolega traži odgovornost kako bi se sprečilo širenje zaraze.

“Moramo da budemo tolerantni, ali i odgovorni. Moramo i da kritikujemo one koji hoće da se sve vrati odmah u normalu. Trenutno stanje može da se oceni kao 'OK', ali potrebno je da svi naučimo na greškama kako se neke stvari ne bi ponavljale i dalje“.

Podsetimo, Neven Subotić je bio jedan od najglasnijih kritičara vraćanja fudbala u normalne tokove i smatra da je još rano za tako nešto. Zbog toga je govorio i o tome na koje sve načine fudbaleri i sportisti generalno mogu da utiču na društvo da se ponaša odgovornije...

Foto: ©AFP


tagovi

Neven Subotić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara