Gradski stadion u Subotici (©Starsport)
Gradski stadion u Subotici (©Starsport)

Subotičani već imaju novog trenera: 11 godina radio u PSV-u, pa koordinirao Spartakovom školom

Vreme čitanja: 2min | pon. 14.02.22. | 22:53

Nebojša Vučković umesto Vladimira Gaćinovića

Brzo su u Subotici reagovali na iznenadni odlazak Vladimira Gaćinovića i prekomandovali Nebojšu Vučkovića sa mesta koordinatora omladinske škole na poziciju šefa stručnog štaba.

Iskusni strateg podneo je ostavku posle samo jedne utakmice drugog dela sezone, u kojoj je Spartak poražen kod kuće od Radnika iz Surdulice (0:2), ali rešenje je pronađeno u sopstvenim redovima. Videćemo da li samo privremeno ili na duže staze.

Izabrane vesti

Vučković je u klubu od leta 2019, kada je stigao iz Holandije, gde je dugo radio u PSV Ajndhovenu. Povereno mu je vođenje škole, ali nekadašnji fudbaler ima i solido trenersko iskustvo iza sebe radeći sa amaterskim i ženskim timom holandskog velikana.

"Trenerski posao započeo sam u Ajndhovenu, u kom sam proveo četiri godine, a zatim još 11 u daleko poznatijem gradskom rivalu PSV-u. Potom sam bio u kineskom Daljenu, gde sam odradio projekat postavljanja temelja elitne profesionalne akademije- U PSV-u sam izučio proces rada, metodologije i periodizacije po svim uzrasnim kategorijama do seniorske. Naučeno sam primenjivao u praksi kroz samostalno vođenje tima u 275 zvaničnih utakmica. Rud van Nistelroj, Luk Nilis, Ovidiu Stinga, Mark van Bomel, Filip Koku, Fred Ruten, Dik Advokat, Ronald Kuman, Erik ten Hag samo su neka od imena sa kojima sam sarađivao i čiji sam rad imao priliku da pratim", pričao je Vučković svojevremeno u intervjuu za Mondo.

Spartak je posle poraza na startu prolećnog dela sezone ostao na desetom mestu Superlige. Na 47-godišnjem treneru je da popravi plasman.



tagovi

Nebojša VučkovićSpartak Subotica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara