(©Reuters)
(©Reuters)

Sudar divova 8. februara u Kataru: Bajern - Al Ahli (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.02.21. | 20:42

Najtrofejniji klub sveta protiv bavarske mašine

Posle Tigresa predvođenog sjajnim Žinjakom, u polufinale Svetskog prvenstva za klubove plasirao se i Al Ahli iz Kaira. Egipatski velikan savladao je katarski Al Duhail, domaćina turnira, 1:0, pa će u ponedeljak, 8. februara, na megdan moćnom Bajern Minhenu (19.00).

Gol odluke postigao je Husein el Šahat u 30. lepim udarcem sa 18 metara posle neopreznosti protivničkog igrača i ukradene lopte Valtera Bvalje. Iako je domaćin statistički gledano bio mnogo bolji (15:7 šutevi, 7:1 u okvir gola), tim koji s klupe vodi Francuz Sabri Lamuši nije uspeo da izbegne poraz. Zapravo, Al Ahli je mogao i do ubedljivije pobede, ali je pogodak Bvajale u 38. minutu poništen zbog milimetarskog ofsajda. Ako ga je uopšte i bilo...

Izabrane vesti

Al Ahli će protiv Bajerna pokušati da dođe do senzacionalnog plasmana u finale, a ako ne uspe, za utehu će imati priliku da ponovi uspeh iz 2006. godine, kada je u Japanu bio treći na svetu. Reč je, inače, o najtrofejnijem fudbalskom klubu na svetu sa 118 trofeja u svojoj istoriji. Takođe, klub osnovan 1907. godine je i drugi na planeti po broju internacionalnih trofeja. Ima ih 25, jedan manje od Real Madrida.

Nadali su se u Kairu i 2013. da će igrati protiv bavarskog giganta, ali ih je tada šokirao kineski Guangdžou s Marčelom Lipijem na klupi, a potom ih je u borbi za peto mesto savladao meksički Monterej, dok je Bajern u finalu bio bolji od domaćina, marokanske Radža Kazablanke 2:0. Ove godine, nakon velike pobede u finalu Afričke lige šampiona nad gradskim rivalom Zamalekom, veruju da mogu do iskoraka i jednog od odličja. Ovo je za Al Ahli šesto učešće na klupskom Mundijalu, dok se Bajern takmičio samo pomenute 2013.

Drugi polufinalni par čine pomenuti meksički Tigres i brazilski Palmeiras. Taj duel je dan ranije, u nedelju.

SVETSKO KLUPSKO PRVENSTVO - ČETVRTFINALE

Četvrtak

Tigres - Ulsan 2:1 (2:1)

/Žinjak 38, 45+5 pen - Kim 24/

Al Duhail - Al Ahli 0:1 (0:1)

/El Šahat 30/

***kvote su podložne promenama



tagovi

Al Ahli KairoBajern Minhen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara