George Hadži i Dan Petresku (©Reuters)
George Hadži i Dan Petresku (©Reuters)

Sudar legendi – Hadži VS Petresku

Vreme čitanja: 2min | sub. 22.04.23. | 14:38

Rumunija 1: Veliki derbi, Farul – Kluž (19.30) u Konstanci. Oba tima bez najboljih igrača. Domaćinu nedostaje Denis Alibek, a šampionu Ćiprijan Deak

Drama kod naših istočnih komšija. Čak četiri tima su u borbi za titulu, šest kola pre kraja. Zaljuljao se tron Klužu, petostrukom uzastopnom šampionu Rumunije. Pred današnji (19.30) veliki derbi u Konstanci protiv Farula, tim iz Transilvanije ima boda manje od lidera. U igri za krunu su i FCSB i Univerzitatea Krajova.

Duel na obali Crnog mora biće obračun rumunskih legendi, Georgija Hadžija i Dana Petreskua, dugogodišnjih reprezentativaca iz najslavnijih dana naših suseda, sada trenera dva najbolja kluba.

Izabrane vesti

Farul je prošle nedelje poražen u Bukureštu od FSCB-a, pa je učinio trku za titulom zanimljivom. Konstanca je imala poslednjeg šampiona 2017, pre vladavine Kluža. Bio je to Vitorul, koji se pre dve godine fuzionisao sa Farulom. I tada je, a i sada jedan od vlasnika kluba bio Hadži.

19.30: (2,50) Farul Konstanca (3,20) Kluž (2,95)

Veliki hendikep za Farul biće izostanak iskusnog napadača Denisa Alibeka.

Posle ćemo da budemo kolege, prijatelji, braća, ali na terenu smo rivali. Obojica imamo mentalitet koji nas uvek vuče ka pobedi”, rekao je Hadži o prijatelju na klupi šampiona.

Ni Kluž neće biti kompletan. Nedostajaće najbolji igrači Ćirpijan Deak i Mario Kamora.

Njih dvojica nisu propustili nijedan meč u plej-of u poslednjih pet godina. Nažalost, moramo da igramo bez njih. Sada moramo da budemo tim”, rekao je Petresku i dodao da povredu imaju i Birligu, Maglica i Boateng.

19.30: (3,60) Rapid Bukurešt (3,35) FCSB (2,10)

Ove sezone gostujući timovi su slavili u međusobnim mečevima u ligaškom delu šampionata. Kluž je slavio u Konstanci sa 3:0, do je Farul dobio u Transilvaniji sa 3:1. U Kupu Rumunije je bilo bez golova. Farul je oba meča pred svojim navijčima u ovogodišnjem plej-ofu pobedio, i to Sepsi sa 2:1 i Univerzitateu Krajovu sa 3:2. Kluž je na gostovanju odigrao samo jedan meč, i to nerešeno 1:1 u Krajovi.

--------------

Počela je trka za pola miliona dinara dnevno!!!

DANAŠNJI IZAZZOV: pogodi dve utakmice 2+ prvo poluvreme

-----------------

RUMUNIJA 1, PLEJ-OF ZA ŠAMPIONA – 5. KOLO

Petak

Sepsi – Univerzitatea Krajova (0:0)

/Stefanesku 90+5 – Kretu 49, Marković 66/

Subota

19.30: (2,50) Farul Konstanca (3,20) Kluž (2,95)

19.30: (3,60) Rapid Bukurešt (3,35) FCSB (2,10)

***kvote su podložne promenama



tagovi

RumunijaRumunijaKlužFarul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara