©Screen shot
©Screen shot

Sudbina Partizanovog odličnog đaka: Propao mu transfer u Everton, a danas igra u Čatanugi

Vreme čitanja: 3min | pet. 12.04.24. | 17:49

"Još uvek sam tu i radim ono što najviše volim. Pokušavam da budem bolji svakog dana - bolje ljudsko biće, bolji igrač - sve bolje", poručuje gotovo zaboravljeni Stefan Lukić

Put od supertalentovanog igrača do vrhunskog fudbalera isprekidan je brojnim izazovima. Dovoljna je samo mala nepažnja, nesrećna okolnost ili loša procena da sve ode pogrešnim pravcem. Stefan Lukić je bio jedan od najboljih đaka Partizanove generacije u kojoj su stasavali Danilo Pantić, Nemanja Radonjić i Andrija Živković, ali nije dočekao svojih pet minuta.

Ne samo u Partizanu, već generalno u ozbiljnom fudbalu. Kada je bio omladinac crno-belih imao je dogovoren transfer u Everton, ali je on propao u poslednjem trenutku, zbog čega je morao da menja, ne samo kompletnu karijeru, već i čitav život.

Izabrane vesti

Odlučio je da ode u Sjedinjene Američke Države i zaigra za univerzitetske klubove. U Oklahomi je odigao 112 mečeva, postigao 62 gola i zabeležio 93 asistencije. Popularnim Orlovima je pomogao da stignu do Fajnal fora nacionalnog NAIA turnira i bio najbolji igrač takmičenja 2019. godine.

Prvi profesionalni ugovor u karijeri momak rodom iz sela Šuljam kod Sremske Mitrovice, potpisao je u februaru 2022. godine, kada je postao član ekipe Nortern Kolorado Hejlstorm, a danas igra za Čatanuga Red Vulvse u USL Ligi jedan, trećem rangu takmičenja.

"Srećan sam što mogu da kažem da je moj posao igranje fudbala", rekao je Stefan Lukić (27) za zvanični sajt fudbalske federacije SAD, nekoliko dana nakon što je postigao jedini gol na utakmici za Crvene vukove iz Čatanuge.

"Moj posao je da igram igru koju volim", dodao je Lukić.

U opširnom intervjuu podsetio se trenutaka koji su mu potpuno promenili karijeru.

"Bio sam dete i stvari nisu išle kako treba. Imao sam ugovor da odem u Everton [koji je propao], imao sam lošu sreću i mnoge, mnoge, stvari su pošle naopako. Jednostavno nije uspelo".

Prvo je propao dogovor sa Evertonom, a onda je došlo do svađe i sa menadžerom…

"Bilo je frustrirajuće. Bio sam mlad, ne baš iskusan i ne baš mudar. Imao sam 17 godina i stvari nisu išle kako treba, pa sam krenuo drugim putem. Otišao sam u Sjedinjene Američke Države".

Lukić je uspeo da prebrodi teške psihološke trenutke, snašao se u SAD i pokazao igrački kvalitet, posle čega su stigle i individualne nagrade. Privikao se i na uslove života, osnovao porodicu i sada sa suprugom čeka svoje drugo dete.

Iako igra u trećem rangu takmičenja i ima 27 godina, još uvek ne odustaje od svojih profesionalnih snova. Jedan od njih je i da po završetku igračke započne trenersku karijeru.

"Svaki USL igrač želi da napreduje. To je uobičajen san i ja se ne razlikujem. Želim da budem najbolja verzija sebe i to bi bio moj san. Volim da živim u SAD, volim što sam ovde. Кad bih mogao da stignem u MLS, pa… Trudim se da budem sunđer i da učim od svakog trenera kojeg sam imao. Možda dodam i malo svoje filozofije kada dođe vreme za takve stvari".

Odlični fudbaler voli svoj život u Saveznoj državi Tenesi i uživa u radu sa novim tenerom Skotom Mekenzijem. Slede izazovi u prestižnom Open kupu.

"Ovaj tim je drugačije izgrađen, želimo da dominiramo loptom i posedom, a da nikada ne parkiramo autobus ispred svog gola. Idemo na sve ili ništa u Open kupu. Imamo talentovanu ekipu koja može da napravi rezultat u budućnosti".

Potom je usledio zaključak koji dosta dobro opisuje ogroman entuzijazam momka koji je prošao kroz bukvalno sve u životu.

"Još uvek sam tu i radim ono što najviše volim. Pokušavam da budem bolji svakog dana - bolje ljudsko biće, bolji igrač - sve bolje", zaključio je Stefan Lukić.


tagovi

Stefan LukićMLS

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara