Suma (©Starsport)
Suma (©Starsport)

Suma i Šćepović matirali Jablonec, zaigrao i Ljajić

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.01.24. | 17:17

Novi Pazar bolji od člana elitne divizije Češke

Novi Pazar je ostvario i drugu pobedu u Antaliji. U kvalitetnoj fudbalskoj predstavi, izabranici Igora Matića savladali su ekipu češkog Jabloneca sa 2:1.

Plavi su poveli u ranoj fazi meča. Krenulo je od golmana Nikole Mirkovića, koji je izbacio Stefana Dimića. Usledila je asistencija za Sejdubu Sumu, da bi Gvinejac lucidnim driblinzima otvorio put ka Janu Hanušu. Egzekucija je bila lakši deo posla – 1:0.

Izabrane vesti

Usledile su šansa Sume i šut Nikole Karaklajića, a Jablonec je uzvratio sa nekoliko organizovanih napada, bez krajnje opasnosti za Pazarce sve do kornera u 43. minutu. Aleks Alege je sa prve stative savladao Mirkovića – 1:1.

Kraj prvog poluvremena zbog povreda nisu dočekali Dimić i Omar Fajed. Šansu umesto njih dobili su Filip Knežević i Ensar Brunčević.

Drugo poluvreme počelo je prečkom Brunčevića, koji je tukao glavom nakon kornera Sume.

Pobedu timu iz najboljeg kvinteta Mozzart Bet Superlige doneo je Marko Šćepović. Napadač je šutem pod prečku krunisao lepu akciju Brunčevića i brzonogog asistenta Kneževića – 2:1.

Da nije signaliziran ofsajd, do kraja bi se upisao i Nikola Srećković, posle najbolje akcije na utakmici. Krenulo je od Šćepovića, a onda su uzdahe prisutnih izmamili oporavljeni Adem Ljajić i nesuđeni strelac.   

Poslednji test Novi Pazar će imati u sredu protiv Surhon Termeza iz Uzbekistana.     

NOVI PAZAR – JABLONEC 2:1 (1:1)

/Suma 4, Šćepović 70 – Alege 43/

Centralni teren Hotela Miracle u Antaliji.

NOVI PAZAR: Mirković – Lazić, Azemović, Fajed, Anan – Sise - Dimić, Islamović, Suma, Karaklajić – Šćepović. Igrali su još: Knežević, Brunčević, Ljajić, Bojat, Srecković, Đo, Opara.

JABLONEC: Hanuš – Štjepanek, Martinec, Tekijaški – Čanturišvili, Huška, Filip Souček, Polidar – Pleštil, Krulih, Alege. Igrali su još: Danijel Souček, Hubšman, Naprstek, Drhal.   


tagovi

FK Novi PazarMarko ŠćepovićSejduba SumaMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara