Sejduba Suma (©Starsport)
Sejduba Suma (©Starsport)

Suma na terenu u Lučanima? Možda, zavisi od situacije…

Vreme čitanja: 3min | pet. 22.09.23. | 14:33

Posle veličanstvenog debija Adema Ljajića, minutima u dresu Novog Pazara sve bliži i Sejduba Suma

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Pazara)

Pobeda nad Napretkom (2:1) i početak iz snova Adema Ljajića u klubu iz rodnog grada, poslali su Pazarce u zonu plej-ofa. Na krilima euforije dodatno podgrejane zvučnim imenima što su zadužila plavo-beli dres, lokalni fudbalski zaljubljenici ne postavljaju pitanje da li će se u gornjoj polovini ostati i posle gostovanja Mladosti (subota, 19.00 – Arena Sport 10) u osmom kolu Mozzart Bet Superlige, već utakmicu u Lučanima vide kao priliku da se uhvati ozbiljniji priključak sa ekipama iz samog vrha i razbistri rani pogled ka Evropi.

Izabrane vesti

A sve to može da donese – pritisak. U ovo vreme, taj faktor je nezaobilazan i kada su okolnosti kudikamo drugačije, ne samo u fudbalu, ali videćemo kako će se odraziti na Plave. Izabranici trenera Siniše Dobrašinovića savladali su Kruševljane pred 7.000 svedoka na Gradskom stadionu, a njihovi simpatizeri meč u Lučanima doživljavaju kao idealnu priliku da se pošalje pozivnica za sredu i dolazak subotičkog Spartaka.

“Pritisak uvek postoji. Čitav život radio sam s pritiskom. Kad ga nema, sam sebi ga stvorim. Volim da sve izgleda kako treba. Što se euforije tiče, to je meni nepoznata reč. Kod navijača, to je sasvim normalno. Čini mi se da igramo dobro, da imamo dobre rezultate. Imamo fudbalere za koje verujem da mogu da donesu ekstrakvalitet i pomognu nam da ispunimo ciljeve, fudbalere u koje navijači veruju”, priča Dobrašinović za Mozzart Sport.

Ljajić je zaigrao ubrzo po dolasku u Novi Pazar, pa još kako. Čeka se i Sejduba Suma...

“Čini mi se da će i Suma ubrzo. Pravi je profesionalac. Korektno pristupa svom poslu, o kvalitetu kad je spreman ne treba da trošimo reči. Jedva čekam da bude na 100 odsto, kako bi pokazao ono što stvarno može, a to je – mnogo”.

Znači, Sumu možda vidimo već u Lučanima?

“Možda. Sve zavisi od razvoja situacije”, pomalo je zagonetan mirni starteg.

“ŠĆEPOVIĆ NAM DONEO EKSTRAKVALITET”

Marko Šćepović (©Senko Župljanin)Marko Šćepović (©Senko Župljanin)

Od srede je na treninzima i Marko Šćepović, poslednja akvizicija ambicioznog superligaša.

“Šćepović nam dosta donosi napadu, pre svega kvalitetom. Naravno. Imao sam i pre njegovog dolaska kvalitet u timu, ali sa Markom je to ekstrakvalitet. On je neko ko može i da asistira, ali i da postigne gol. Mislim da nam je bio potreban takav profil”, smatra šef struke Pazaraca.

Atmosfera pred put u Lučane – sjajna. Malo je, istina, remete povreda Nikole Karaklajića i virus Frana Čirjaka, što može da dovede do izvesnih promena u startnoj postavi. Deluje da je rođeni Beranac spreman da se uhvati u koštac sa izazovima, iako svestan da će mu možda nedostajati Karaklajićeva eksplozivnost i agresija u protivničkoj trećini, ništa manje ni Čirjakova mirna lopta iz srednje zone. Uprkos svemu, formaciju 4-4-2 neće menjati.

Neki nosioci igre Mladosti bliži su po godinama Dobrašinoviću, nego momcima koje predvodi sa klupe.

“Imaju jako iskusne igrače i kvalitetne igrače. To je ekipa koja zna da igra na rezultat. Mislim da se utakmica neće mnogo razlikovati od naše prethodne protiv Napretka. Bez obzira da li igramo kući ili na strani, želimo da nametnemo neki naš ritam, ako postoji mogućnost. Ako ne, onda se adaptiramo. Mislim da dosta toga zavisi od nas i našeg pristupa, za koji ne sumnjam da će da bude dobar. Nadam se pozitivnom rezultatu”.

U redovima domaćina, koji sa 11 bodova na šestoj poziciji ima bod više od osmoplasiranog Pazara, na početku sezone blista Aleksandar Varjačić.

“Ne bih da izdvajam igrače Mladosti, oni su kao tim jako dobri. Probaćemo da nađemo načina da zaustavimo Varjačića, kao i ostale adute Lučanaca, čime povećemo svoje šanse”, snagu kolektiva ispred pojedinca stavlja Siniša Dobrašinović.



tagovi

Mozzart Bet SuperligaMarko ŠćepovićSejduba SumaSiniša DobrašinovićFK Novi PazarMladost Lučani

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara