Suma i Pavlović (©Starsport)
Suma i Pavlović (©Starsport)

Suma pričao Francuzima: Strahinja me podseća na Pikea

Vreme čitanja: 2min | uto. 04.08.20. | 12:12

„Čvrst je u duelima i ne plaši se da preuzme odgovornost“, pričao je Sejduba

Francuzi još nisu imali priliku da vide Strahinju Pavlovića na delu u dresu Monaka. Kneževi su tek počeli pripreme, a mladi srpski štoper se prilagođava na zahteve novog kluba i trenera Nika Kovača.

Ipak, kopka navijače Monaka, pa i celu publiku Lige 1, da čuje koju reč o novajlijama koji su došli u Kneževinu. Ne samo o Pavloviću, nego i o golmanu Radoslavu Majeckom, koji je došao iz poljske Legije i desnom krilu Antoniju Musabi, dosadašnjem članu holandskog NEK-a.

Izabrane vesti

I upravo na njima trojici se najbolje vidi kakva će biti poslovna politika Monaka: Pavlović i Musaba imaju po 19, a Majecki 20 godina. Pravi se jedan potpuno novi i mladi tim crveno-belih, za duge staze.

U cilju približivanja njihovih kvaliteta navijačima, na sajtu Lige 1 su pozvali u pomoć bivše saigrače trojice novih fudbalera Monaka. O Strahinji Pavloviću pričao je – Sejduba Suma. Možda i prirodno, pošto govori francuski jezik.

Kreativni vezista Partizana je dojučerašnjeg kolegu iz odbrane uporedio sa komandantom odbrane Barselone!

Strahinja me podseća na Đerara Pikea. Iako je mlad, ne plaši se da preuzme odgovornost, da istupi. On je moćan defanzivac, čvrst u duelima i pravi je „flaster“. Levonog je i može da igra i van poslednje linije. Strahinja voli da ide napred kod prekida i da snažno udara glavom. Davao je takve golove prošle sezone, a postigao je i jedan makazicama u finalu kupa, samo što ga ja nisam video uživo, bio sam već u svlačionici zbog povrede“, rekao je Suma.

Ima, naravno, Pavlović i po koju slabiju stranu.

S obzirom na njegovu visinu (194 cm), brzina mu nije jača strana, ali teško ga je oboriti. Van terena, Strahinja je jednostavan momak, koji se mnogo šali i smeje zajedno sa saigračima“, ispričao je Sejduba Suma.

I drugog novajliju, Antonija Musabija, bivši saigrač je uporedio sa fudbalerom Barselone. Za Džonatana Okitu novi krilni napadač Monaka podseća na Usmana Dembelea po brzini i tehničkim karakteristima.

Eto, Monako je izgleda napravio Barselonu u malom ovog leta...


tagovi

Sejduba SumaStrahinja PavlovićMonakoFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara